Forum Logo




Ferrari, dün Mugello'da 2023 F1 lastiklerini test etti


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Haziran 2022, 08:09   #1
Çevrimiçi
Ferrari, dün Mugello'da 2023 F1 lastiklerini test etti




Ferrari, dün Mugello'da 2023 F1 lastiklerini test etti
Www.TrendForum.Net

Ferrari, dün Mugello'da piste çıkarak Pirelli'nin lastik geliştirme çalışmaları kapsamında 2023 lastiklerini test etti ve böylelikle Pirelli testlerinde kendisine ayrılan programı tamamlamış oldu.



F1-75, dün Mugello'da piste çıktı ve Ferrari; Imola GP sonrası, 27 Nisan'da gerçekleştirilen ilk lastik testinin ardından 2023 lastiklerini yeniden test etti. Bu 2023 lastiklerinin üçüncü test günüydü. Ferrari ise yeni lastikleri ikinci kez test etti.

Ferrari, dün Mugello'da da piste çıkarak Pirelli'nin 2023 lastik testlerinde kendi programını tamamladı. Şu anki lastik testi takviminde, Ferrari için başka bir test yer almıyor.

Charles Leclerc ve Carlos Sainz, sabah ve öğlen bölümünde sırayla piste çıktılar ve F1'in tek lastik sağlayıcısı olan Pirelli'nin gelecek sezon için geliştirdiği yeni lastiklerle sürüş yaptılar.



Mario Isola ve ekibi, takımların dalgalanma sorununun etkilerini daha iyi bir şekilde kontrol edebildiği anda araçların daha çok yere basma gücü üretmeye başlayacağının ve lastiklere daha çok yük bineceğinin farkında. Bu yüzden dün, daha yuvarlak yanaklara sahip lastikler denendi.



Pirelli'nin lastik testlerinin "kör testler" olduğunu hatırlatmak fayda var. Yani lastik testi yapacak olan takım, testte sadece daha önce yarıştığı bir araçla sürüş yapabilir ve daha önce resmi bir FIA seansında yarışmadığı yeni bir parça veya çözüm deneyemez.

Ayrıca, gün boyunca araç ayarları da aynı kalmak zorunda. Araç ayarlarının aynı kalması sayesinde, lastikler üzerinde yapılan çalışmaların etkileri arasındaki farklar daha net anlaşılabiliyor.

Pilotlar, testlerde hangi hamuru sürdüğünü bilmiyorlar. Pilotlardan istenen şey, sabit ve istikrarlı bir tempoda gitmeleri.

Yine de Ferrari'nin Mugello'da piste çıkması, Britanya GP hazırlıklarına uygun oldu. Dün, F1-75'te Montreal'de kullanılan ve az yere basma gücü üreten kanat vardı. Bu kanat, Silverstone için tasarlanmış ancak sonrasında geçiş yapmayı kolaylaştırması için Montreal'de Leclerc'in aracında kullanılmıştı.

Milanlı lastik üreticisinin mühendisleri, dün veriler topladılar ve bu veriler, tüm takımlarla paylaşılacak. Eğer Pirelli mühendisleri veriler topladıysa; Ferrari mühendisleri de yeni arka kanadın Kanada gibi "dur-devam et" tarzından farklı bir pistte nasıl çalıştığı hakkında değerlendirmeler yapabilir.

Ayrıca yeni arka kanadın Mugello'daki hızlı virajlarda nasıl çalıştığı hakkında da bir değerlendirme yapılabilir. Mugello'da yer alan Arrabbiate virajları, Silverstone'daki Maggots, Becketts ve Chapel kompleksine benziyor.
Belirlenen 2022 lastik lastikleri

Gerçekleştirilecek olan testler:

12 Temmuz, Red Bull Ring: McLaren, Williams, Red Bull

13 Temmuz, Red Bull Ring: McLaren, Williams, Red Bull

2 Ağustos, Hungaroring: Mercedes, Aston Martin

13 Eylül, Monza: Red Bull

--------------------------------------------------------------

Gerçekleştirilmiş seanslar:

26 Nisan, Imola: AlphaTauri, Alfa Romeo, Alpine

27 Nisan, Imola: AlphaTauri, Alfa Romeo, Ferrari

24 Haziran, Mugello: Ferrari

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2023, dün, etti, ferrari, lastiklerini, mugelloda, test


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Instagram Yeni Yaş Doğrulama Özelliklerini Test Ediyor KoJiRo İnstagram 0 24 Haziran 2022 20:07
Daruvala, McLaren ile test yapacak KoJiRo Formula 1 0 20 Haziran 2022 19:55
Pirelli, yağmur lastiklerini savundu KoJiRo Formula 1 0 12 Haziran 2022 14:47
TikTok, mini oyunları test ediyor KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 22 Mayıs 2022 17:47
Microsoft, Windows 11 için Android 12'yi test ediyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Mayıs 2022 17:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net