Forum Logo




Anksiyeteniz Varsa Kaçınmanız Gereken 4 Yiyecek


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By Kafein

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Kasım 2023, 02:23   #1
Çevrimiçi
Anksiyeteniz Varsa Kaçınmanız Gereken 4 Yiyecek




Anksiyeteniz Varsa Kaçınmanız Gereken 4 Yiyecek
Www.TrendForum.Net

Diyetinize dahil etmeniz gereken ve sağlığınıza bir dizi fayda sağlayabilecek şeylerle ilgili çok sayıda liste ve ayrıntı var. Saçlarınızın dökülmesini durdurmak için, cildinizi daha iyi hale getirmek için yiyebileceğiniz yiyecekler, hatta kilo vermeye yardımcı olacak yiyecekler bile var. Hakkında çok fazla konuşulmayan şey ise, zaten günlük diyetinizin bir parçası olabilecek, yememeniz gereken yiyeceklerdir.

Bunlar sinsice saldıran gıdalar; bazen görünüşte zararsız, bazen de oldukça açık bir şekilde zararlı, ancak her ikisi de tam olarak tanımlayamadığınız olumsuz etkilere katkıda bulunur. Nasıl ki kilo verme yolculuğunuzda belli etmeden size zarar veren yiyecekler ya da tamamen zararsız görünmelerine rağmen rahatsız olmanıza neden olan yiyecekler varsa, anksiyete belirtilerine katkıda bulunan bir dizi yiyecek de vardır. Liste oldukça uzun olsa da, en olumsuz etkilere sahip olma eğiliminde olan dört ana oyuncu var. İşte dikkat edilmesi gereken suçlular...

Kafein

Hiperaktivite ve gerginliğe neden olma ile uzun süredir devam eden ilişkisi düşünüldüğünde, bu muhtemelen listedeki en bariz madde. Ancak kafeinin anksiyete için neden özellikle kötü olduğunu ve hangi formlarda en kötüsü olduğunu anlamak gerek.

Kafeinin kendi başına anksiyete ve gerginliğe neden olması gerekmez, bunu yapma eğiliminde olan belirli bir noktanın ötesinde tüketilmesidir. Bu nokta günlük 400 miligrama kadar kafeindir. Bunun ötesindeki her şey anksiyete semptomlarını başlatma ve daha sonra şiddetlendirme eğilimindedir. Kahve muhtemelen kafeinin içilebileceği en kötü form olsa da, rahatlatıcı bir nane veya lavanta çayı aslında çok daha az zarar verir.

Kızarmış Yiyecekler

Yine sizin için kötü olan şeyler listesinde görmeyi beklediğiniz bir başka iddialı ürün; ancak kızarmış yiyeceklerin anksiyeteyi tetiklemesinin çok özel bir nedeni var. Kızarmış tavuk, hamburger, patates kızartması, mozzarella çubukları gibi abur cuburlar inanılmaz derecede sağlıksız ve besin değerleri yok denecek kadar az, bu da vücudun bunları sindirmesini zorlaştıyor. Sindirimdeki bu zorluk asit reflüsünün yanı sıra gastrointestinal sorunlara ve anksiyeteyi tetikleyen diğer fiziksel semptomlara neden oluyor.

Şeker

Hiperaktivite ve gerginliği tetikleme ile uzun süredir ilişkisi olan bir başka gıda. Şeker kesinlikle anksiyete yaratmaya katkıda bulunan bir gıda grubu. Bazı şekerler doğal olarak, örneğin yediğimiz meyvelerde bulunur. Ancak anksiyeteye yatkınsanız rafine şeker tam bir kabus olabilir. Kan şekerinizin yükselmesine ve düşmesine, aynı şekilde enerji seviyenizin yükselmesine ve sonra düşmesine neden olabilirler. Ve kan şekeriniz ne zaman düşse, bu ruh halinizi etkiler ve anksiyeteniz otomatik olarak yükselir. Şekerli gıdaların fark edilmesinin oldukça kolay olduğunu düşünebilirsiniz, ancak ketçap, salata sosu ve makarna sosları gibi çeşniler bile, asabiyet, panik ve depresyon duygularına neden olacak ilave şeker içerebilir.

İşlenmiş Gıdalar ve Etler

Muhtemelen işlenmiş gıdaların ve işlenmiş etlerin bağışıklığınız, cildiniz, kilo verme yolculuğunuz ve diğer çeşitli şeyler için ne kadar korkunç olduğu hakkında çok şey duymuşsunuzdur. Ancak vücut için genel kötü adamlar olmalarının yanı sıra, paket çorbalar, işlenmiş peynir, abur cubur ve benzeri işlenmiş gıdalar da anksiyetesi olan insanlar için son derece olumsuz etkilere sahip olabilir. Bunun büyük bir kısmı, çoğu işlenmiş gıdadaki aşırı tuz miktarından ve bunun kan basıncınızı nasıl yükselttiğinden ve kalbinizin daha fazla çalışmasına neden olmasından kaynaklanmaktadır. Bu da kan dolaşımında adrenalin artışına neden olarak anksiyete ve ruh hali değişikliklerine yol açar.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Kasım 2023, 19:50   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Anksiyeteniz Varsa Kaçınmanız Gereken 4 Yiyecek




@Kafein zararlı diyorlar bak senin için
Kafein bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Kasım 2023, 20:21   #3
Çevrimdışı
Bronze Üye
Yanıt: Anksiyeteniz Varsa Kaçınmanız Gereken 4 Yiyecek




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
@Kafein zararlı diyorlar bak senin için

Dozu önemli
Beatrice bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Kasım 2023, 20:25   #4
Çevrimiçi
Yanıt: Anksiyeteniz Varsa Kaçınmanız Gereken 4 Yiyecek




Kafein kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Dozu önemli

Fazlam zararlı diyorsun :d
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Kasım 2023, 21:44   #5
Çevrimdışı
"Omne ignotum pro magnifico."
Yanıt: Anksiyeteniz Varsa Kaçınmanız Gereken 4 Yiyecek




Anksiyetem olursa benim durum vahim onu anladım .ddd
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anksiyeteniz, gereken, kaçınmanız, varsa, yiyecek


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hangi yiyecek kaç kalori? Astrea Fit Yemek Tarifleri 7 13 Nisan 2023 03:57
Hic spotifydan unf yiyecek kadar nefret edildiniz mi? Beatrice Kafamıza Göre 4 11 Nisan 2023 12:09
Havalimanı yiyecek ve içecek fiyatları neden her zaman pahalı? Beatrice Trend Sorular 5 17 Mart 2023 01:13
Hiç tatmadığınız yiyecek hangisidir ? Sır Trend Sorular 8 25 Ocak 2023 13:48
Uykunuzu Etkileyebilecek 7 Şaşırtıcı Yiyecek DeepSilence Sağlık Haberleri 1 20 Mayıs 2022 20:37




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net