Forum Logo




2023'ün En İyi Spor Ayakkabıları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Temmuz 2023, 11:28   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
2023'ün En İyi Spor Ayakkabıları




2023'ün En İyi Spor Ayakkabıları
Www.TrendForum.Net



Tıpkı sizin gibi, 2023'ün en iyi spor ayakkabıları da biraz nostaljik hissediyor. Aşağıda bir araya getirilen 15 ayakkabının ortak bir noktası varsa, o da geçmiş on yıllara ve özellikle 2000'li yıllara duyulan tuhaf bir sadakat. Bu yıl piyasaya sürülen ve daha önce hiç görülmemiş en havalı modeller bile (örneğin Asics Gel-NYC veya Nike P-6000) çığır açan yeni ürünlerden ziyade bildiğiniz stillerin kolajları gibi görünüyor. Throwback furyası her zaman genel kitlenin hoşuna gitmiştir, ancak bugünlerde en sevdiklerimiz (birkaç önemli istisna dışında) Nike'ın acemi basketbol bölümünün veya Adidas'ın o zamanlar yeni başlayan futbol departmanının en parlak günlerinden değil, 2000'den 2009'un sonuna kadar süren on yıllık dönemden ışınlanmış olarak geliyor.

Bu da bir bakıma mantıklı. TikTok nesli (biraz) büyüdükçe ve (yavaşça) kendi parasını kazanmaya başladıkça, spor ayakkabı markaları onlara ciddi bir şekilde kur yapmaya başladı ve 30 yaşın üzerindeki herkese unutmayı tercih ettikleri bir 'Hot Topic' dönemini hatırlatacak ayakkabılar üretti. Dolayısıyla, hatıra ormanına ypaılacak bir yolculuk geçmişte bırakmak istediğiniz görüntüleri çağrıştırıyorsa, bağcıklarınızı bağlamayın! iPod'un çıkışından çok önceki bir zamandan ilham alan retro Jordan'lar veya rahat New Balance'lar konusunda hiçbir sıkıntımız yok.

Aşağıda, 2023'ün şu ana kadarki en iyi spor ayakkabılarını bulacaksınız. 2023'ün -çizme, terlik, mokasen, ve sandalet yağmuruna rağmen- cazip ayakkabılar için bir başka parlak yıl olacağının kesin!

Adidas X Blondey McCoy AB Gemini Sneakers

Adidas Samba endişe verici dönemine girerken, Gazelle bir sonraki hit spor ayakkabısını arayanlar için hızla önde gelen bir alternatif olarak ortaya çıktı. Three Stripes, bu silueti daha popüler benzerlerine kıyasla çok daha ucuza bulabileceğiniz pek çok farklı versiyonla piyasaya sürüyor, ancak Blondey McCoy ile birlikte çıkardığı sınırlı sayıdaki versiyonu bulmak için fazladan yol kat etmeye değer. McCoy, tipik süet saya yerine yırtılmaz kumaş ve parlak rugan burun kutusu kullandı; her ikisi de düzenli olarak kickflips yapan ve bunu yaparken havalı görünmeyi çok önemseyen kişiler için ayakkabıyı desteklemeye yardımcı oluyor. McCoy'un ustalığının bir zerresiyle kaykay kaymasanız bile, bu ayakkabı spor ayakkabı rotasyonunuzda Samba büyüklüğündeki boşluk için değerli bir geçici çözüm olacak.






Aime Leon Dore X New Balance 860V2 Sneakers

Eğer 2022 yılı Aughts dönemi koşu spor ayakkabılarının erkek giyiminde fırtınalar estirdiği yıl olduysa, 2023 yılı da bu ayakkabıların modada günün silueti olarak kendini kabul ettirdiği yıl oldu. Bu siluetin yeniden canlanmasında, Queens'li Teddy Santis'in yönettiği şehir merkezindeki Aimé Leon Dore'den daha büyük bir rol oynayan çok az marka var. New Balance'ın geçmişe dönük spor ayakkabı listesini gıptayla takip eden bu marka, günümüzün bulut odaklı spor ayakkabı pazarında birinci sınıf bir "cool guy" birimi haline geldi. Ancak bu durumda 860V2, Santis'in New Balance'ın Made in USA alt serisinin kreatif direktörü olarak üstlendiği rolün yeni bir özelliği olarak soyağacını sessizce taşıyor. Ancak sessiz olması sıkıcı olduğu anlamına gelmiyor; yeşil ve altın rengi, bir dakika içinde gördüğümüz en moodboard dostu spor ayakkabı.




Sandy Liang X Salomon RX Moc 3.0 Shoes

Bağımsızların sevgilisi Sandy Liang, son on yılını kabarık polar ceket serisini, defileler düzenleyen ve Target gibi perakende devleriyle işbirliği yapan tam teşekküllü bir moda markasına dönüştürerek geçirdi. Fransız markanın repertuarındaki en zarif siluet olan Salomon'un RX Moc'unu incelikli bir şekilde ele alan marka, dilini ince bir çiçek baskısıyla donatarak ancak siluetin geri kalanına büyük ölçüde dokunmayarak, Salomon'un yetenekleriyle şevkli ayrıntılara olan tutkusunu birleştiriyor. Elbette, file ayaklarınızın nefes almasına yardımcı olacaktır, ancak aynı zamanda en şık çoraplarınızı sergilemek için de harika bir fırsattır.



Kiko Kostadinov X ASICS Gel-Quantum Zientzia Sneakers

Asics'in bir zamanlar unutulmuş koşucularının Y2K sırılsıklam spor ayakkabı çılgınlığını nasıl başlattığını öğrenmek istiyorsanız, 2018'den beri Japon spor giyim deviyle ses getiren işbirliklerine imza atan Bulgaristan doğumlu tasarımcı Kiko Kostadinov'dan başkasına bakmanıza gerek yok. İkilinin son çalışması Gel-Quantum Zienztia, bu kez şık siyah-mavi sayası ve Kiko'ya özgü alçak, dikdörtgen şekliyle tüm girişimin moda katsayısını bir kez daha yükseltiyor.




Wales Bonner X Adidas Samba Sneakers

Endişe yaratan bir çift Sambaya daha ihtiyacınız var mı? Muhtemelen hayır ama Samba'nın yeniden dirilişini başlatan tasarımcı Grace Wales Bonner'ın imzasını taşıyorsa, cazibesine karşı koymak nafile. Three Stripes ile olan son işbirliği için İngiliz dahi, klasik antrenman ayakkabısını bir kez daha elden geçirdi, silueti birinci sınıf süetler ve ağız sulandıran şekerleme tonlarıyla donattı ve OG genişletilmiş dili olduğu gibi bıraktı. Daha da iyisi, satın almak için StockX'te dolaşmanıza gerek yok. Samba treninin yavaş yavaş durduğuna dair erken bir işaret mi? Pek olası değil. İnternetteki dedikodulara aldırmayın ve GWB'nin başından beri gördüğünü siz de görün: Samba, tüm eleştirilere rağmen hala nesnel olarak harika görünen bir ayakkabı.




Air Jordan 4 Retro SB Sneakers

Nike'ın resmi bir kaykay bölümüne sahip olmasından çok önce, patenciler Air Jordan'ları yerleşik bilek desteği, sağlam tahta hissi ve devasa kotları sabitleme konusundaki benzersiz yetenekleri nedeniyle tercih ediyordu. Ancak yüzyılın başlarında Sandy Bodecker adlı bir Nike çalışanı, Beaverton'ın en iyilerini özellikle tam zamanlı kaykaycılar için ayakkabı üretmeye teşvik etti ve gerisi spor ayakkabı tarihi oldu. Air Jordan 4 SB, Jordan'ın en ikonik saha içi modellerinden birine patenden ilham alan birkaç ince ayar yaparak 2018 yılında vefat eden Bodecker'ı onurlandırıyor.



Beams X Bodega X Adidas Adimatic Sneakers

Bootcut kot pantolonların ve şişkin paten ayakkabıların moda bilincine nasıl geri döndüğünü merak ediyorsanız, TikTok'taki Y2K takıntılı gençlerin cevabı hazır. (En azından şimdilik, çocuklar deniz kabuğu kolyeleri ait oldukları yerde, yani geçmişte bırakmış görünüyorlar). Bu yıl, hiçbir spor ayakkabı "For you" sayfasını, bir zamanlar Sbarro atkılı alışveriş merkezi çılgınları arasında yaygın olan yastık gibi dil ve devasa tabana sahip Adimatic kadar domine etmedi. En iyi versiyonu, Beams ile bir araya gelerek silüete bir parça nouveau-Ivy tarzı enjekte eden Boston butiği Bodega'dan geliyor.



Oakley Factory X Brain Dead Chop Saw Slip-On Sneakers

Geçen yıl Brain Dead, Oakley'nin arşivlerinde bir gezintiye çıktı ve tamamen beklenmedik bir şeyle geri döndü: Chop Saw olarak bilinen iri, patikaya hazır bir spor ayakkabı. LA markasının Oakley'in pırıl pırıl saran gözlüklerinden uzak durma kararı elbette esnek bir karardı, ancak Brain Dead ve Oakley Factory ekibinin bu neopren tekmeleri yeniden canlandırmasından bir yıl sonra, bu hâlâ doğru bir karar gibi geliyor. İki marka 2023'te bir kez daha bir araya gelerek piyasadaki en havalı spor ayakkabılardan birini sektördeki en havalı işlerden birine dönüştürdü. Après hiking titreşimleri hiç bu kadar acayip görünmemişti.



Corteiz X Nike Air Max 95 Sneakers

Dijital sürümler ve çevrimiçi çekilişler çağında, IRL sneaker drop kayıp bir sanat haline geldi. Bu yüzden, sabırsız müşterileri koltuklarından kaldırıp ekranlarından uzaklaştıracak bir kibir geliştirmeyi Corteiz'deki gizemli Londra merkezli sokak giyimi uzmanlarına bırakın. Corteiz, sınırlı sayıda üretilen Air Max 95'lerden bir çift alabilmek için "çapraz çubuk yarışması" düzenleyerek müşterileri bir futbol kalesinin tepesine 18 metre uzaklıktan bir futbol topunu vurmaya davet etti. Eğer metali vururlarsa, Nike'ın klasik koşu ayakkabısına markanın getirdiği yorumla ödüllendirileceklerdi. Spor ayakkabı daha sonra internette daha geniş bir şekilde piyasaya sürüldü, ancak ilk konsept, spor ayakkabı satın almanın hala bir patlama olabileceğini hatırlatan hoş bir mesaj olarak hizmet ediyor.




Dime X Merrell Moab 2 Sneakers

Paten çocuklarının bile arada bir beton ormanından kaçmaya ihtiyacı vardır, bu da Dime ekibini Merrell'in amiral gemisi ayakkabısına çeken şeyin tam olarak ne olduğunu açıklamaya yardımcı oluyor; Merrell bu kadar pratik bir spor ayakkabıya Tüm Botların Anası adını verme cüretini göstermiştir. İlk bakışta Moab farklı görünse de, her türlü açık hava macerası için doğru seçimdir.




Nike Zoom Vomero 5 Sneakers

Gümüş koşu ayakkabısı parıltısını duymaktan bıktınız mı? Şüpheciliğinizi bir süre daha koruyun, çünkü Nike'ın bununla işi henüz bitmedi. Swoosh, Vomero'yu ilk kez 2011'de piyasaya sürdü, ancak bu yıl, siluetin güneşin altındaki her renkte yenilenmiş bir versiyonunu tanıtarak gerçekten file halıyı açtı. Söylentilere bakılırsa Nike, yılın geri kalanında Vomero 5'i iki katına çıkarmaya hazırlanıyor, bu nedenle önümüzdeki aylarda bunları ayaklarınızda (veya en azından IG profillerinde) görmeye hazır olun.




Nike ACG Watercat Shoes

Nike'ın arşivlerinde 20 yıla yakın bir süre kaldıktan sonra ACG Watercat'in geri dönüşü tam zamanında oldu. Bu tuhaf spor ayakkabı, dokuma deri sandaletlerden ilham alıyor, ancak çabuk kuruyan sayası ve geniş tabanı sayesinde huarache'den çok su ayakkabısına benziyor. Takviminizde havuz başında gürültülü bir parti varsa, çok az spor ayakkabı size daha iyi hizmet eder ve yaşlıları daha etkili bir şekilde kızdırır.



Comme Des Garçons X Nike Terminator Sneakers

Spor ayakkabı işbirlikleri söz konusu olduğunda Comme des Garçons'un yaklaşımı kilit önem taşıyor. Klasik bir silüeti alın, tek renkli bir şema yapın, arkasına bir logo ekleyin ve bum: başka bir hit doğdu. Terminatörler bu listedeki en gösterişli, en yenilikçi ayakkabılar mı? Pek sayılmaz. Yine de Nike'ın tüm zamanların en iyi basketbol ayakkabılarından birinin ultra cazip bir yorumu mu? Kesinlikle öyle.



Awake NY X Asics Gel NYC Sneakers

Asics son zamanlarda Gel-Kayano 14 ve Gel-Nimbus 9 gibi retro stilleri baş döndürücü bir dizi muhteşem tonda yeniden piyasaya sürerek mutlak bir gözyaşı döküyor. Ancak son olarak Gel-NYC adında yepyeni bir silüete imza atan Asics, üreticisini zeitgeist'ın içinde tutmaya aday bir sneaker. Japon marka, Awake'teki bilgili New Yorklularla bir araya gelerek aşırı doygun renklerde sınırlı sayıda üretilen iki versiyonunu piyasaya sürdü. Gel-NYC o zamandan beri daha az göz alıcı şemalarda daha geniş bir sürüm gördü, ancak deniz mavisi ve pembe Awake'e özel, şimdiye kadar raflara çıkan en iyilerden biri olmaya devam ediyor.




Nike P-6000 Spor Ayakkabı

Diğer markalar arşivlerinden ilham alarak 2000'lerin koşu ayakkabısı çılgınlığından faydalanırken, Nike tamamen yeni bir siluet hazırlayarak senaryoyu tersine çevirdi: 2006 Air Pegasus'a saygı duruşunda bulunan P-6000, ancak biraz daha temiz çizgiler ve büyük bir Swoosh ile güncellendi. Yine de endişelenmeyin: dönemin belirgin, inkar edilemez ağırlığı hala kutsanmış bir şekilde hesaba katılıyor.

 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2023ün, ayakkabıları, spor, İyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
2024 Forum Avatarları- 2024 Tumblr Avatarlar - 2024 Pin Resimler Astrea Avatarlık Resimler & Hareketli Gifler 118 21 Mart 2024 19:42
Fenerbahçe Spor Okulları 2023 İzmir/Özdere Futbol Yaz Kampı Başladı DeepSilence Diğer spor branşları 0 15 Haziran 2023 15:42
Spor Lisesi devriksekiz Trend Sözlük 3 04 Mayıs 2023 12:46
Michael Jordan'ın 1998 NBA finali ayakkabıları açık artırmada Zeytin Dünyadan Haberler 0 16 Mart 2023 10:23
Topuklu Ayakkabıları İlk Erkeklerin Giydiğini Biliyor muydunuz? Beatrice Bunları biliyor musunuz? 1 18 Kasım 2022 09:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net