Forum Logo




Göz Kanlanması Nedir? Göz Kanlanması Nasıl Geçer?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Asi Ruh

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Nisan 2023, 20:40   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Göz Kanlanması Nedir? Göz Kanlanması Nasıl Geçer?




Göz Kanlanması Nedir? Göz Kanlanması Nasıl Geçer?
Www.TrendForum.Net

Gözün yüzeyinde bulunan küçük kan damarlarının genişlemesi ile ortaya çıkar. Genellikle alerji, tahriş, göz yorgunluğu, aşınan lensler veya pembe göz (konjonktivit) gibi yaygın göz enfeksiyonları, bazen üveit ve glokom gibi daha ciddi hastalıklardan kaynaklanan göz kanlanması nasıl geçer? Bilinmesi gerekenler haberimizde…

GÖZ KANLANMASI NEDİR?
Göz kanlanması, sklera tabakası olarak da bilinen gözün beyaz kısmı ile göz yüzeyinde bulunan şeffaf tabakanın arasında bulunan kılcal damarların, aşırı genişlemesi ve kan toplaması ile ortaya çıkar. Çok ender olarak da bu damarlarda olan çatlamalar kanlanmaya neden olur. Kanlanma tek bir gözde, sıklıkla da her iki gözde görülür.

GÖZ KANLANMASI NEDENLERİ
Uzun süre odaklanmak, yüksek basınç ile öksürmek, uykusuzluk gibi pek çok sebep, gözlerin kanlanmasına neden olabilir. Ayrıca alerji, göz kuruluğu, göz tansiyonu, göz içinde oluşan iltihaplanmalar, kirpik iltihapları ve arpacık gibi rahatsızlıklar, hamilelik, alkol kullanımı, kontak lensler de göz kanlanmasına neden olabilir.

GÖZ KANLANMASI NASIL GEÇER?
Tedavide genellikle kanlanmayı önleyen ve ağrı giderici ilaç ve damlalar kullanılmaktadır. Özellikle göz damlaları gözlerdeki anlanmanın giderilmesinde oldukça etkilidir. Tedavi genellikle 1 veya 2 gün sürebilmektedir. Göz kanlamasına sebep olan faktörlerden uzak durulması bu sorunun tekrar etmemesi bakımından hayati bir önem taşımaktadır.

Göz kanlanması için evde uygulayabileceğiniz bazı tedavi yöntemleri ise şunlardır:

* Buz torbalarını gözünüze beş dakika uygulayın. Bu hem damarları daraltacak hem de gözünüzü rahatlatacaktır. Buzu direkt olarak göz kapağının üzerine koymaktan kaçının, çünkü buz yanıklarına sebep olabilir.

* Gözleriniz kanlıyken göz makyajı yapmayın ya da hipoalerjenik ürünleri tercih edin. Makyaj malzemelerinizi paylaşmayın.

* Eczacınıza danışarak temin edebileceğiniz yapay gözyaşı damlaları kullanabilirsiniz.

* Özellikle mevsimsel alerjilere yatkınsanız, antihistaminik göz damlaları kanlanmaya iyi gelebilir.

* Göz kuruluğu, göz kanlanmasının en yaygın nedenlerinden biridir. Gün boyu yeterince su içmek, göz yaşı bezlerinin ihtiyacını karşılayarak bu sorunu hafifletebilir.

* Göz kanlanması ve kaşıntısı için pamuğu sütle ıslatıp, hafifçe göz kapaklarınıza sürün. Gözünüzdeki kanlanmanın azaldığını fark edeceksiniz.
Nimâ bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
geçer, göz, kanlanması, nasıl, nedir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Diş ağrısı nasıl geçer? Fiona Ağız ve Diş Sağlığı 0 13 Nisan 2023 14:17
Evde Ayak Burkulması Nasıl Geçer? Aykut Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 2 23 Ocak 2023 09:46
Güneş Yanığı Kaç Günde Geçer? Yüzdeki Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Beatrice Genel Sağlık 0 05 Haziran 2022 16:56
Ergen sivilceleri nasıl geçer ? Beatrice Vücut ve Cilt Bakımı 1 31 Mayıs 2022 17:57
Burundaki siyah noktalar evde nasıl geçer? DeepSilence Vücut ve Cilt Bakımı 4 23 Mayıs 2022 14:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net