Forum Logo




Göz kapağı koyuluğunun 8 sebebi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Haziran 2022, 15:25   #1
Çevrimdışı
Göz kapağı koyuluğunun 8 sebebi




Göz kapağı koyuluğunun 8 sebebi
Www.TrendForum.Net

Koyu renk göz kapakları yorgun görünmenize sebep olabilir. Koyu renk göz kapaklarının neden olduğunu hiç merak ettiniz mi? “Göz kapağım kahverengi” diyorsanız sebepleri bunlar olabilir…

Genetik sebepler

Bazı araştırmacılar, koyu renk göz kapaklarının sebebinin genler olabileceğini söylüyor. Aynı ailede bir kişinin göz kapakları daha koyu, diğerlerininse daha açık renk olabiliyor. Ailenin başka üyelerinde de kahverengi göz kapağı varsa, sizde de büyük ihtimalle genetik sebeple olduğunu düşünebilirsiniz. Doğuştan olsa da gözaltlarında olduğu gibi stres ve yorgunluğun göz kapağı rengini daha da koyulaştırdığı bir gerçek.

Hamilelikte göz kapağının koyulaşması

Gebelik boyunca ciltte birçok değişiklik meydana gelebiliyor. Hamilelikte ortaya çıkan cilt rahatsızlıklarından biri melasma olarak görülüyor. Hamilelerin yüzlerinde kahverengi veya gri-kahverengi lekeler şeklinde rastlanan melasmanın hamilelik sırasında hormon seviyelerindeki değişiklikler nedeniyle ortaya çıkabileceğini söyleniyor, ancak kesin neden hala belirsiz. Melasma, göz kapağının koyu renk olması durumunun bir parçası olarak gösteriliyor.

Göz rahatsızlıkları sebebiyle renk değişikliği

Vücudun farklı bölgelerinde kendini gösteren ve can sıkıcı bir cilt hastalığı olan kronik egzama, bunun yanı sıra gözlerin alerjik iltihabı koyu renk göz kapaklarına sebep olabilir. Alerji esnasında sıvı birikmesi, göz kapaklarının renginin daha koyu görünmesine neden olurken gözleri ovalamak göz çevresindeki ciltte mikro düzeyde çizikler oluşturabilir ve dolayısıyla renkte de değişiklik olabilir.

Moğol lekesi kaynaklı göz kapağı rengi değişiklikleri

Dermalmelanositoz veya halk arasında bilinen adıyla Moğol lekelerinin, göz kapağı koyuluğu ile bağlantılı olduğunu söyleniyor. Tipik olarak, dermalmelanositozu olan kişilerde göz kapaklarında gri veya mavi-gri lekeler bulunur. Dermalmelanositoz, doğuştan veya sonradan gelişen nedenlerden kaynaklanabiliyor. Dermalmelanositozun sonradan gelişmesinin bazı nedenleri olarak ise güneş ışınlarına maruz kalma, hamilelikteki hormonal değişiklikler ve kronik egzama olarak gösteriliyor.

Kan damarlarının sayısındaki artış

Koyu göz kapaklarının bir başka yaygın nedeni, cildin incelmesi ve göz kapaklarının etrafındaki kan damarlarının varlığıdır. Bazı kadınlar, regl sırasında göz çevresindeki cildin koyulaştığını fark edebiliyor. Kan damarlarındaki artış da gözlerin altında kararmaya neden oluyor. Doktorların cildi elle gererek göz çevresindeki cilt altında artmış damarlanmayı gözlemesi ile tespit ediliyor. Cilt gerildiğinde renkte solma veya beyazlaşma görülürse, koyulaşmanın sebebi artmış olan kan damarları olarak düşünülüyor.

İlaçlar

Bazı ilaçlar koyu göz kapaklarına neden olabiliyor. Örneğin; glokom tedavisi için verilen bazı ilaçların 3 - 6 ay süresince kullanımından sonra göz kapaklarında koyulaşmaya yol açtığı görülebiliyor. İyi haber ise şu ki; etken madde olan bimatoprost içeren ilaçlar bırakıldığında göz kapaklarındaki koyulaşmanın geçtiği görülüyor.

Yaşlanmaya bağlı olarak gözyaşı oluğundaki incelme

Yaşla birlikte, gözlerin altındaki ve burnun yakınındaki bölgede gözyaşı olukları oluşabiliyor. Bu oluklar, göz çevresi bölgesindeki cildin yağ kaybı ve incelmesine bağlı olarak gelişebiliyor. Yaşa bağlı gelişen bu değişiklikler, göz kenarlarında gölgelenme olmasına ve koyu renkli bir görünüme sebep olabiliyor.

Çevresel etkiler

Ultraviyole radyasyon koyu göz kapaklarının koyuluğunu daha da arttırabilir. Klinik çalışmaların henüz doğrulamamasına rağmen, doktorlar diğer çevresel faktörlerin de koyu göz kapaklarına neden olabileceğini veya var olan koyuluğu kötüleşebileceğini belirtiyor. Bu faktörler kalitesiz uyku, stres, alkol ve sigara tüketimi olarak sıralanıyor.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
göz, kapağı, koyuluğunun, sebebi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Duyduğunuz En Saçma Ayrılık Sebebi Neydi? Freyja. Trend Sorular 14 20 Aralık 2023 12:38
motosiklet sürücülerine duyulan antipatinin sebebi Beatrice Trend Sözlük 7 18 Haziran 2023 21:17
Evlilik sözleşmesi güvensizliğin sebebi midir? Beatrice Kafamıza Göre 3 05 Kasım 2022 10:52




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net