Forum Logo




Göz Kuruluğu Tehlikesine Dikkat


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Haziran 2022, 15:24   #1
Çevrimiçi
Göz Kuruluğu Tehlikesine Dikkat




Göz Kuruluğu Tehlikesine Dikkat
Www.TrendForum.Net

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Alpaslan, ciddi göz kuruluğu durumunun zaman içinde tedavi edilmediği vakalarda infeksiyon riskinde artış ve görmede ciddi bozulmalar meydana geldiğini bildirdi.

Prof. Dr. Alpaslan, yaptığı yazılı açıklamada, gözyaşının gözün sağlıklı kalmasını ve göz kırpma hareketini yaparken rahatlık sağladığını belirtti.

Bazı insanlarda gözyaşı üretiminin azaldığını ve gözyası kalitesinde bozulma meydana geldiğini ifade eden Prof. Dr. Alpaslan, bu durumda ortaya çıkan rahatsızlığın ''kuru göz'' olarak bilindiğini kaydetti.

Yaygın olmasına karşın kronik göz kurulugunun çok sayıda insanı etkileyen, fakat az bilinen göz rahatsızlıkları arasında yer aldığına değinen Prof. Dr. Alpaslan, birçok kişinin göz kuruluğu semptomlarını yanlış olarak alerjilerle, iklim koşullarıyla ya da basitçe göz zorlanmasıyla açıkladığını ifade etti. Bu belirtilerin hepsinin kronik göz kuruluğu semptomlarını şiddetlendirdiğini ancak asıl nedenin bunlar olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Alpaslan, şu bilgileri verdi:

''Doğal gözyaşı filmi, kornea üstünde sağlıklı bir göz yüzeyi yaratmasına ve gözün tamamını kayganlaştırmasına ek olarak, infeksiyonla savaşma işlevi görür, önemli beslenme sağlar ve net görüş için hayati öneme sahiptir. Uzun süreli gözyaşı üretimi azaldığı zaman gözün ön kısmında kalıcı hasar ve yara izi oluşumu ihtimali ortaya çıkar. Ciddi bir göz kuruluğu durumunun zaman içinde tedavi edilmediği vakalarda infeksiyon riskinde artış ve görmede ciddi bozulmalar meydana gelir.''

Prof. Dr. Alpaslan, kontak lens, bilgisayar, sigara, klimalı ortamlar, göz ameliyatları, romatizma, sistemik hastalıklar ve tedavisinde kullanılan ilaçlar, göz tansiyonu, yaş, çevresel faktörler ve menopoz gibi etkenlerin göz kuruluğuna yol açtığını kaydetti.

Kuru göz hastalığının semptomlarını, kişinin yaşam kalitesini etkileyebildiğine işaret eden Prof. Dr. Alpaslan, bu durumun hastanın psikolojisini olumsuz etkilediğini vurguladı. Suni gözyaşlarının, kuru göz hastalığının başlıca tedavi yöntemi olduğunu belirten Prof. Dr. Alpaslan, dünya genelinde birçok suni gözyaşı bulunduğunu ifade etti
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dikkat, göz, kuruluğu, tehlikesine


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Topuklu ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli Beatrice Giyim-Çanta-Ayakkabı 2 03 Ekim 2022 00:06
Dikkat eksikliği DeepSilence Tıp Terimleri Sözlüğü 1 20 Temmuz 2022 16:48
İlişkinin İlk 3 Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 1 29 Mayıs 2022 18:47
Kozmetik ürünü seçerken bu içeriklere dikkat! DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:26
Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir? mamihlapinatapai İslam ve Din 0 06 Mayıs 2022 13:05




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net