Forum Logo




Malabadi Köprüsü (Türkiye, Diyarbakır)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Temmuz 2023, 08:48   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Malabadi Köprüsü (Türkiye, Diyarbakır)




Malabadi Köprüsü (Türkiye, Diyarbakır)
Www.TrendForum.Net



Malabadi Köprüsü, Türkiye'nin Diyarbakır ilinde yer alan tarihi bir köprüdür. Resmi adı "Malabadi Köprüsü" olan bu yapı, aynı zamanda "Diyarbakır Köprüsü" veya "Batman Köprüsü" olarak da bilinir. Köprü, Fırat Nehri üzerinde, Malabadi köyü ile Dicle ilçesi arasında yer almaktadır.

Malabadi Köprüsü, 1147-1148 yılları arasında Artuklu hükümdarı Melik Nâsırüddin Mahmud tarafından inşa ettirilmiştir. Köprü, Artuklu mimarisinin örneklerinden biri olarak kabul edilir. İki kıyıyı birbirine bağlayan 150 metre uzunluğundaki köprü, 7 kemerden oluşur. Yüksek kemerlerin altında suyun akışını sağlamak için açıklıklar bulunur. Köprünün yapımında kesme taşlar kullanılmış ve estetik bir görünüm elde edilmiştir.

Malabadi Köprüsü, Orta Çağ'da bölgedeki ticaret yolları üzerinde stratejik bir konumda yer alması nedeniyle büyük öneme sahipti. Köprü, yolcuların ve ticaret kervanlarının Fırat Nehri'ni geçmesini sağlamak amacıyla kullanılmıştır. Aynı zamanda askeri amaçlarla da kullanılan köprü, çevredeki kalelerle bağlantı sağlamaktaydı.

Tarihi boyunca birçok onarım geçiren Malabadi Köprüsü, hala ayakta durmaktadır. Köprünün dayanıklılığı ve özgün mimarisi, tarihi ve kültürel bir değere sahip olduğunu göstermektedir. Ziyaretçiler, köprüyü ziyaret ederek tarihi atmosferi deneyimleyebilir ve mimari detayları inceleyebilirler.

Malabadi Köprüsü, Türkiye'nin önemli tarihi yapılarından biri olup, turistlerin ve tarih meraklılarının ilgisini çeken bir yerdir. Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mirasının bir parçası olarak, ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunmaktadır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
diyarbakır, köprüsü, malabadi, türkiye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Justinianus Köprüsü (Türkiye, Sakarya) Asi Ruh Marmara Bölgesi 3 30 Temmuz 2023 09:16
Standart Hazreti Süleyman Cami (Türkiye, Diyarbakır) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 26 Temmuz 2023 05:38
Dicle Köprüsü (Türkiye, Diyarbakır) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 20 Temmuz 2023 05:46
Hasan Paşa Hanı (Türkiye, Diyarbakır) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 20 Temmuz 2023 05:28
Ulu Camii (Türkiye, Diyarbakır) Asi Ruh Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 20 Temmuz 2023 05:12




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net