Forum Logo




Gaziantep Kalesi - Gaziantep


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 09:10   #1
Çevrimdışı
Gaziantep Kalesi - Gaziantep




Gaziantep Kalesi - Gaziantep
Www.TrendForum.Net

Gaziantep Kalesi Nerede?

Gaziantep Kalesi, Türkiye’de ayakta kalabilen kalelerin en güzel örneklerinden birisidir. Kale heybeti ve bir sır gibi gizlediği tarihiyle şehir merkezinde, Alleben Deresi’nin güney kenarında, yaklaşık 25-30 metre yükseklikte görülebilen bir tepe üzerindedir.



Gaziantep Kalesi Yapılış Tarihi

Gaziantep Kalesi, ilk olarak Roma Dönemi'nde höyük üzerinde bir gözetleme kulesi olarak yapılmış, bugünkü biçimini ise “Kaleler Mimarı” olarak adlandırılan Bizans İmparatoru Justinyanus döneminde MS. VI. yüzyılda almıştır. Kale çapı yaklaşık 100 metre, çevresi 1200 metre olan gayrı muntazam dairesel bir şekle sahiptir. Kale bedenleri üzerinde 12 adet kule mevcuttur. Gaziantep Kalesi bütün ihtişamıyla ziyaretçilerini beklemektedir.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Temmuz 2023, 10:59   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Gaziantep Kalesi - Gaziantep




Gaziantep Kalesi, Türkiye'nin Gaziantep şehrinde bulunan tarihi bir kaledir. Kale, şehir merkezinin güneydoğusunda, Büyükşehir Belediyesi Meydanı'nın hemen yanında yer almaktadır. Gaziantep Kalesi, şehrin en eski ve en önemli tarihi yapılarından biridir.

Gaziantep Kalesi'nin kökeni, milattan önceki dönemlere kadar uzanır. Kale, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde farklı medeniyetler tarafından kullanılmıştır. Bugünkü hali büyük ölçüde Selçuklu dönemine aittir ve daha sonra Osmanlı döneminde tamirat ve yenileme çalışmaları yapılmıştır.

Kale, yüksek bir tepe üzerine inşa edilmiştir ve stratejik bir konumda yer almaktadır. Savunma amaçlı olarak kullanılan Gaziantep Kalesi, çevresindeki surlarla güçlendirilmiştir. Kale içerisindeki yapılar arasında burçlar, kuleler, zindanlar ve cephanelikler bulunur.

Gaziantep Kalesi, günümüzde turistlerin ve ziyaretçilerin ilgisini çeken bir tarihi ve turistik mekandır. Kale, restore edilerek müze ve sergi alanı olarak kullanılmaktadır. Kale içerisinde Gaziantep Kalesi Müzesi bulunur ve müze, Gaziantep'in tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmayı amaçlar.

Gaziantep Kalesi'nin ziyaretçileri, kaleye tırmanarak tarihi kalıntıları gezebilir, müzeyi ziyaret edebilir ve Gaziantep'in tarihini daha yakından tanıyabilirler. Ayrıca, kale çevresindeki dar sokaklar, tarihi evler ve çarşılar da ziyaretçilere Gaziantep'in geleneksel atmosferini deneyimleme fırsatı sunar.

Gaziantep Kalesi, Gaziantep'in tarihini, kültürel mirasını ve stratejik konumunu yansıtan önemli bir yapıdır. Tarihi atmosferi, etkileyici mimarisi ve müzesiyle ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunar. Gaziantep'e seyahat edenler için Gaziantep Kalesi, görülmesi gereken önemli bir turistik mekan ve tarihi simge olarak kabul edilir.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
gaziantep, kalesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Zeugma Mozaik Müzesi - Gaziantep KoJiRo Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1 02 Ağustos 2023 08:14
Zeugma Antik Kenti - Gaziantep KoJiRo Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1 02 Ağustos 2023 07:23
Rumkale - Gaziantep KoJiRo Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 11 Haziran 2022 13:47
Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası Gaziantep'te Başlıyor KoJiRo Voleybol 0 04 Haziran 2022 19:20
Gaziantep'te kaçak akaryakıt operasyonu KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 30 Mayıs 2022 21:22




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net