Forum Logo




Köpekler Patlamış Mısır Yiyebilir mi?

Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Asi Ruh

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2023, 16:40   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Köpekler Patlamış Mısır Yiyebilir mi?




Köpekler Patlamış Mısır Yiyebilir mi?
Www.TrendForum.Net

Pek çok köpek sahibi, keyif alarak tükettiği atıştırmalıkları köpeği ile paylaşıp paylaşamayacağını merak eder. Üstelik evde patlamış mısır tüketildiğinde köpeğiniz size en sevimli hâliyle yaklaşıp biraz mısır yemek istiyorsa onun bu hâline dayanmanız çok zor olabilir. Siz de köpeğinize mısırınızdan ikram etmek istiyorsanız ancak aklınıza "Köpeğim patlamış mısır yiyebilir mi?" sorusu takıldıysa yazımızın devamında hem bu sorunuzun yanıtını hem de patlamış mısırın köpek sağlığı üzerindeki etkilerini bulabilirsiniz.

Köpekler Patlamış Mısırı Nasıl Tüketmeli?
Patlamış mısır insanlar için yüksek lifli, sağlıklı bir atıştırmalıktır. Köpeklerin de belirli şartlar altında patlamış mısır yemesinde bir sakınca yoktur. Ancak köpeğiniz beslenmesi için uygun olmayan bir patlamış mısır tüketirse sağlık sorunları yaşayabilir.

Her atıştırmalık tüketiminde olduğu gibi patlamış mısır söz konusu olduğunda da bazı unsurlara dikkat edilmesi gerekir. Köpeğinize verdiğiniz patlamış mısırın yağ, tuz, şeker, baharat ya da sos içermediğinden emin olmalısınız. Köpeklerin patlamış mısır tüketimi sınırlı tutulmalı, mümkünse patlamış mısır onlara ödül ya da mutlu etme atıştırmalığı olarak sunulmalıdır. Köpeğin beslenme planı göz önünde bulundurularak günlük tükettiği atıştırmalıkların ihtiyacı olan kalorinin %10'undan fazla olmamasına da dikkat edilmelidir.

Köpeklerin midesi insanlardan daha farklı olduğu için, bir köpeğe ilk kez patlamış mısır verilirken bunun çok az miktarda yapılması önerilir. Köpeğin sindirim sistemi sorunlarının olması, tıbbi geçmişinde bu tür sorunların yer alması ya da sindirim sistemi sorunlarına yatkın bir ırka mensup olması hâlinde patlamış mısır tüketmesi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle önce veteriner hekime danışılması gerekir.

Patlamış Mısırın Köpekler Üzerindeki Potansiyel Sağlık Etkileri
Patlamış mısır yüksek oranda lifin yanı sıra vitamin ve mineraller içerir. İçeriğinde vitamin olarak A, E, K, Folat (B9), Niasin (B3), riboflavin (B2), tiamin (B1) ve pantotenik asit (B5) bulunur. Kalsiyum, bakır, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum ve çinko da patlamış mısırda bulunan minerallerdir. Tüm bu vitamin ve minerallerin patlamış mısırdaki miktarı, köpek beslenmesindeki günlük ihtiyacın büyük bir kısmını karşılamasa da patlamış mısırın sağlıklı bir atıştırmalık olmasını sağlar.

Patlamış Mısırın Köpek Sağlığına Olumsuz Etkileri
Patlamış mısır yağsız ve tuzsuzsa köpekler için sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Ancak mısırın lezzetlenmesi için yağ ve tuzun yanı sıra farklı baharatlar ve soslar eklendiyse bu eklemeler köpekler için sağlıksızdır. Mikrodalgada patlatılması için özel olarak paketlenen mısırların içerisinde yağ, koruyucu madde ve tuz bulunma ihtimali yüksektir; bu nedenle içindekiler bölümü dikkatli bir şekilde incelenmeden köpeğe verilmemesi gerekir.

Köpeklerin beslenmesinde yağ ve tuz olması ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Yağ ve sos içeren patlamış mısır tüketimi sonrasında köpeklerde ishal ve kusma görülebilir. Aşırı tuz tüketimine bağlı olarak dehidrasyon meydana gelebilir. Yüksek miktarda ve sık sık tüketilen tuz ise köpeklerde böbrek hasarına ve obeziteye neden olabilir.

Köpeğinize patlamış mısır verirken patlamamış mısır tanelerini de ayırmanız gerekir. Patlamayan mısır taneleri köpeklerin dişlerine zarar verebilir, hatta köpeğin boğazına kaçarak boğulma riskine neden olabilir.

Köpekler İçin Sağlıklı Atıştırmalık Alternatifleri
Aromasız, sossuz, yağsız ve tuzsuz patlamış mısır köpekler için sağlıklı bir atıştırmalık kabul edilir. Köpek beslenmesi için faydalı olabilecek mineralleri ve vitaminleri içerir ancak köpekler için güvenli, onlar için özel olarak formüle edilmiş ödül mamaları her zaman öncelikli köpek atıştırmalıkları arasında yer almalıdır.

Köpeğinize onun için özel olarak formüle edilen mamalar sunsanız da ortamda farklı bir yiyecek tüketildiğinde köpeğiniz onu merak edebilir ve tatmak isteyebilir. Ancak insan beslenmesi için faydalı olan besinlerin evcil hayvanlarda sorunlara neden olabileceği unutulmamalıdır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için, onlara yeni bir besin sunmadan önce bu besinle ilgili ufak bir araştırma yapmak her zaman faydalıdır. Elma, yaban mersini, havuç, brokoli, ıspanak, kuşkonmaz gibi meyve ve sebzeler köpek beslenmesi için faydalı atıştırmalıklardır.

Köpekler için sağlıklı atıştırmalıkları tercih ederken bu atıştırmalıkların nasıl hazırlandığına da dikkat edilmelidir. Kuşkonmaz köpekler için güvenli bir atıştırmalık olsa da pastırmaya sarılmış ve tereyağında kızartılmış bir kuşkonmaz köpeğiniz için sorun oluşturabilecek bir yiyeceğe dönüşür

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Son düzenleyen Asi Ruh; 18 Haziran 2023, 16:43.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Haziran 2023, 16:43   #2
Çevrimiçi
Diamond Üye
Yanıt: Köpekler Patlamış Mısır Yiyebilir mi?




Yani benle sinema izlerse yiyebilir
DeepSilence bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
köpekler, mısır, patlamış, yiyebilir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Köpekler Ezan Okunurken Neden Ulur? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 4 13 Mart 2023 22:08
Tam Bir Av Ustası Olan Beagle Cinsi Köpekler Hakkında 9 Bilimsel Gerçek Zeytin Hayvanlar Alemi 0 22 Şubat 2023 13:21
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde başıboş köpekler iki çocuğa saldırdı. Beatrice Ülkemizden Haberler 0 03 Kasım 2022 17:58
Dakhund Cinsi Köpekler ve Özellikleri Beatrice Hayvanlar Alemi 0 05 Ekim 2022 10:15
Köpekler gerçekten sahiplerine benziyor Beatrice Hayvanlar Alemi 1 29 Temmuz 2022 21:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net