Forum Logo




Tembel Hayvan, Adı İle Müstesna Hayvanın İlgi Çeken Özellikleri

Hayvanlar alemi ile ilgili her şeye bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Ekim 2023, 21:29   #1
Çevrimiçi
Tembel Hayvan, Adı İle Müstesna Hayvanın İlgi Çeken Özellikleri




Tembel Hayvan, Adı İle Müstesna Hayvanın İlgi Çeken Özellikleri
Www.TrendForum.Net

Tembel hayvanlar, üreme mevsimi dışında birbirleriyle nadiren etkileşime giren yalnız canlılardır. Ancak titiz uyku programları göz önüne alındığında kendilerini yalnız hissetmek için çok az zamanları vardır. Almanya’da Starnberg’deki Planck Ornitoloji Enstitüsü’nün araştırmasına göre, tutsak tembeller genellikle günde 15 ila 20 saat uyurken, vahşi tembel hayvanlar nadiren 10 saatten fazla dinleniyor.

Yetişme ortamı
Ataları Kuzey Amerika’da yaşamış olsa da, modern tembel hayvanlar Orta ve Güney Amerika’da yaşıyor ve yağmur, bulut ve mangrov ormanlarında bulunan yüksek ağaçların tadını çıkarıyor. Çoğu tembel hayvan yaşamları boyunca birkaç ağaç işgal eder, ancak üç parmaklı türler de dahil olmak üzere, bazıları hayatlarını doğdukları ağaçta geçirebilir. Çoğunlukla, bir tembel hayvanın hayatı ağaç evlerinde uyku ve yemek etrafında döner. Bu memeliler ağaç tepelerinden sadece kaka yapmak için (haftada bir kez yaparlar) veya bir eş aramak için inerler.

Çiftleşme alışkanlıkları
Tembel hayvanlar ağaçlarda çiftleşir ve ağaçlarda doğum yaparlar. Dişi tiz ve monoton çiftleşme çığlıkları attığında bölgedeki erkeklerin hazır olduğunu bilmelerini sağlar. Birden fazla erkek bu çağrıyı cevaplarsa, talipler dallardan sarkarak ve birbirlerini kaydırarak onun için savaşacaklardır. Bu atışma nadir de olsa şaşırtıcı derecede şiddetli olabilir.



Üç parmaklı tembel hayvanlar yaz sonu ve erken sonbaharda üreme ve gelecek yılın başlarında doğum yapma eğilimindeyken, iki parmaklı tembel hayvanların yıl boyunca gerçekleşen bir üreme programı vardır. Gebelik beş ila altı ay arasında sürebilir. Tüm dişi tembel hayvanların aynı anda sadece bir bebeği olur.



Doğduktan sonra bebekler annelerini terk etmek için acele etmezler. Beş haftadan altı aya kadar bir süre kendilerini besleyebilene kadar annelerinin karnına yapışırlar. Annelerine yapışmayı bıraktıktan sonra bile, türlerine bağlı olarak küçük tembel hayvanlar annelerinin yanında kalır.

San Diego Hayvanat Bahçesi’ne göre, çoğu tembel hayvan türü için dişiler erkek tembel hayvanlardan daha hızlı olgunlaşır. Dişi iki parmaklı tembel hayvanlar genellikle yaklaşık 3 yaşında cinsel olgunluğa erişirken, erkekler 4 ila 5 yaşlarında olgunlaşır. Bununla birlikte, üç parmaklı, tembel hayvanlar için bunun tersi doğrudur.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adı, çeken, hayvan, hayvanın, müstesna, tembel, İle, İlgi, özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Forumun En İlgi Çeken Konusu Candres Trend Sözlük 8 15 Kasım 2023 15:06
Burcunuz hangi hayvanın özelliklerini yansıtıyor? Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 0 01 Ekim 2023 09:20
Jennifer Aniston yaşlanmamak için yüzüne o hayvanın spermini sürüyor DeepSilence Ünlülerin Dünyası 0 31 Ağustos 2023 09:28
Hayvanın diğer adı nedir? xena Hayvanlar Alemi 0 18 Haziran 2023 14:15
Gün geçtikçe şiddetini arttıran kürese ısınma, yeni hayvan türlerinin çıkmasına sebep oldu. İşte küresel ısınmayla ortaya çıkan yeni hayvan türleri! Roronoa Zoro Hayvanlar Alemi 2 30 Aralık 2022 18:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net