Forum Logo




Anıtkabir Atatürk Ve Kurtuluş Savaşı Müzesi (Türkiye, Ankara)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Temmuz 2023, 05:32   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Anıtkabir Atatürk Ve Kurtuluş Savaşı Müzesi (Türkiye, Ankara)




Anıtkabir Atatürk Ve Kurtuluş Savaşı Müzesi (Türkiye, Ankara)
Www.TrendForum.Net



Anıtkabir, Türkiye'nin başkenti Ankara'da yer alan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarıdır. Anıtkabir, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Atatürk Orman Çiftliği'nin üzerinde konumlanmıştır.

Anıtkabir, 1953 yılında tamamlanan bir anıt mezar kompleksi olarak inşa edilmiştir. Bu büyük ve etkileyici kompleks, Türk tarihine ve Kurtuluş Savaşı'na adanmış bir anma ve anıt mezar alanıdır. Atatürk'ün naaşı, Anıtkabir'in ana yapılarından biri olan Mozole'de yer almaktadır.

Anıtkabir, Türk milletinin Atatürk'e olan sevgi, saygı ve minnetini ifade eden önemli bir semboldür. Ziyaretçiler, Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün anıt mezarını görebilir, mozoleyi gezebilir ve Atatürk'ün anılarına ve hayatına ilişkin sergileri keşfedebilirler.

Anıtkabir aynı zamanda Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni de içerir. Müze, Atatürk'ün kişisel eşyalarını, fotoğraflarını, belgelerini ve diğer hatıralarını sergiler. Ayrıca Türk Kurtuluş Savaşı'na ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecine ilişkin bilgi ve objeleri içeren koleksiyonlar da mevcuttur.

Anıtkabir, Türkiye'nin en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini simgeler ve milli bir anıt olarak büyük bir öneme sahiptir. Anıtkabir'i ziyaret edenler, Atatürk'ün mirasını anlamak, Türkiye'nin modern tarihine dair bilgi edinmek ve saygılarını sunmak için bu anlamlı mekana gelirler.

Ankara'ya seyahat edenler, Anıtkabir'i ziyaret etmek için şehir merkezine gitmelidirler. Anıtkabir, Türk tarihini ve kültürünü keşfetmek isteyen herkes için mutlaka görülmesi gereken önemli bir duraktır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!

Son düzenleyen Asi Ruh; 26 Temmuz 2023, 05:35.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 03 Kasım 2023, 12:35   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Anıtkabir Atatürk Ve Kurtuluş Savaşı Müzesi (Türkiye, Ankara)




Anıtkabir’de tören alanından Anıt bloğuna doğru bakıldığında, sağda yer alan Misak-ı Millî Kulesi’nin kapısından girilen müze, 21 Haziran 1960 tarihinde Anıtkabir Atatürk Müzesi adıyla açılmıştır.



2001 yılında Anıtkabir Komutanlığı’nın hazırladığı proje doğrultusunda müzeye, Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu şeref salonunun altında bulunan yaklaşık 3 bin metrekarelik sütunlu alanın da eklenmesine karar verilmiştir. Bu projenin hayata geçmesiyle müze 5 bin 200 metrekarelik sergi alanına ulaşmıştır. 26 Ağustos 2002 tarihinde yeni eklenen bölümlerle birlikte devlet töreniyle açılan müze bu tarihten itibaren, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi adını almıştır.



Müze dört ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Atatürk’ün kullandığı eşyalar, kendisine yabancı devlet adamları tarafından hediye edilen eşyalar ile Atatürk’ün manevi evlatlarından Afet İnan, Rukiye Erkin ve Sabiha Gökçen tarafından müzeye bağışlanan Atatürk’e ait eşyalar bulunmaktadır.



İkinci bölümde, Çanakkale Savaşları, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz’un anlatıldığı panorama ile yağlı boya tablolar yer alır. Bu bölümde ziyaretçilere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda yaşanan güçlükler hissettirilmeye çalışılmaktadır.



Üçüncü bölümde, Millî Mücadele ve devrimlerin anlatıldığı galeriler ile Mustafa Kemal Atatürk’ün mezar odası yer alır. Bu bölümde 1919-1938 yılları arasında, Atatürk dönemine ilişkin olaylar Türkçe ve İngilizce açıklamalarla anlatılmaktadır.



Dördüncü bölümde, Mustafa Kemal Atatürk’ün kütüphanesinde yer alan 3.123 adet kitabın sergilendiği Atatürk Özel Kitaplığı bulunmaktadır. Anıtkabir’in inşası, Atatürk’ün hayatı ve Anıtkabir’de yapılan törenlerin belgelerinin yer aldığı bilgisayarlar da bu bölümde yer almaktadır.

Müze haftanın her günü ziyarete açıktır.

Kaynak: Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü. Ankara Rehberi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ankara, anıtkabir, atatürk, kurtuluş, müzesi, savaşı, türkiye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Cumhuriyet Müzesi (Türkiye, Ankara) Asi Ruh İç Anadolu Bölgesi 0 25 Temmuz 2023 21:47
Etnografya Müzesi (Türkiye, Ankara) Asi Ruh İç Anadolu Bölgesi 0 25 Temmuz 2023 21:21
Ulucanlar Cezaevi Müzesi (Türkiye, Ankara) Asi Ruh İç Anadolu Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 04:02
Devlet Resim Ve Heykel Müzesi (Türkiye, Ankara) Asi Ruh İç Anadolu Bölgesi 0 20 Temmuz 2023 06:43
Kurtuluş Savaşı Kronolojisi Beatrice Cumhuriyet Tarihi 0 18 Kasım 2022 08:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net