Forum Logo




Kadın-Erkek İlişkilerinde Inner Game/Outer Game Kavramları

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Ocak 2024, 22:11   #1
Çevrimiçi
Kadın-Erkek İlişkilerinde Inner Game/Outer Game Kavramları




Kadın-Erkek İlişkilerinde Inner Game/Outer Game Kavramları
Www.TrendForum.Net



Hayatımız; kişisel hayat, aile hayatı, iş/okul hayatı ve özel hayat olmak üzere dört temel parçadan oluşan bir yapboz gibi. Öyle ki bunların birinde olan bir olumluluk/olumsuzluk diğer temel parçaları da hayli etkiliyor. Kişisel hayat kendimizle geçirdiğimiz zamanı, aile hayatı birinci ve ikinci derece akrabalarımızla olan ilişkilerimizi, iş/okul hayatı yaşamımızın profesyonel kısmını, özel hayat ise hoşlandığımız cinsle olan libido temelli ilişkilerimizi ifade ediyor. Yani kadın-erkek ilişkileri (eşcinseller kendilerine uyarlayabilirler) hayatımızın dört atlısından biri.

Hâliyle sitede özellikle 18-25 yaş bandında birçok genç erkeğin, hayatlarının bu boyutunda yaşadıkları bazı sorunlara çözüm aradıklarını görüyorum, normal olarak. Fakat çoğu da nereden başlayıp nasıl bir strateji izleyeceklerini bilemiyorlar gibi gözüküyor. Erkek dayanışması diyelim, başlangıç için en ideal noktayı vereceğim size.
Kadın-Erkek İlişkilerinde Inner Game/Outer Game Kavramları

Öncelikle "game" kavramından bahsedeyim. Piyasada bir erkeğin cinsel pazar değerini belirleyen üç temel parametre vardır: tip, para ve oyun.

Biraz sokak ağzıyla yazdım. Tip ile genel olarak dış görünüşünüzü kastediyorum. Para ile sağlayıcılık özelliğinizi ve aynı zamanda sosyo-ekonomik seviyenizi, yani sosyal statünüzü kastediyorum. Game, yani oyun, ise genel olarak kadınlarla iletişim konusundaki becerilerinizi ifade eden bir kavram.

Ses tonu, konuşma tarzı, sözcük seçimi gibi ögeler iletişimde önemli bir yer tutsa da iletişimin temel fonksiyonu, bireyin duygu ve düşüncelerini karşı tarafa aktarması için bir araç olmasıdır. Dolayısıyla kendimize dair algılarımız, duygu ve düşüncelerimiz, neyi ne şekilde söyleyeceğimizi biz farkına bile varmadan belirler. Örneğin benlik bütünlüğü zayıf, öz güveni düşük kişiler biriyle nispeten iyi bir iletişim yakaladıklarında çok ve hızlı konuşma, kendilerini çok fazla anlatma, kendilerine dair çoğu insanın mahrem olması gerektiğini düşüneceği özel bilgileri gündelik sohbet gibi anlatma gibi eğilimler gösterirler. Dolayısıyla kendi iç dünyanızda halletmediğiniz şeyler, bir iletişim esnasında dış dünyanıza yansıyacak ve oldukça utanç verici, itici ve nahoş bir profilde algılanmanıza sebep olacaktır.

Outer Game, yani Dışsal Oyun; iletişim esnasında ses tonunuz, sesinizi ve kelimeleri kullanma şekliniz, söylediğiniz sözler gibi somut şeyleri ifade eder.

Inner Game, yani İçsel Oyun ise iyi bir iletişim sürdürüp muhatabınızda pozitif etkiler bırakabilmeniz için kendi iç dünyanızda kazanmanız gereken savaşları ifade eder.

İçsel savaşınızı kazanmadan dışsal savaşta başarılı olmanız imkânsızdır ve bence içsel oyun, kadın-erkek ilişkilerinde başarılı olmak isteyen bir erkeğin başlangıç noktası olmalıdır. Geri kalan çoğu şey içsel oyunun kazanılmasına binaen oturacaktır.

Konuyla ilgili girişi "İlişkiler Vol I - Inner Game" başlıklı bir yazıda yapacağım. Görüşmek üzere.

Stay strong, masculine and stoic...

Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
game, game or outer, kadınerkek, kavramları, İlişkilerinde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kadın-Erkek İlişkilerinde "Vulnerability" Kavramı KoJiRo Kadın & Erkek İlişkileri 1 16 Ocak 2024 22:54
Game Wallpapers - Hd Duvarkağıtları Oyun - Game Duvar Kağıtları Astrea Wallpaper Dünyası 1 14 Nisan 2023 22:11
Game Of Sultans Hk Dolares Oyun Dünyası 24 05 Ekim 2022 22:10
Darwin's Game devriksekiz Anime 0 27 Eylül 2022 22:05
A Game Of Thrones: The Board Game Ücretsiz Oldu KoJiRo Oyun Haberleri 0 24 Haziran 2022 19:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net