Forum Logo




Kadın-Erkek İlişkilerinde "Vulnerability" Kavramı

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Ocak 2024, 22:09   #1
Çevrimiçi
Kadın-Erkek İlişkilerinde "Vulnerability" Kavramı




Kadın-Erkek İlişkilerinde "Vulnerability" Kavramı
Www.TrendForum.Net



İlişkiler Vol III - Kadın-Erkek İlişkilerinde Vulnerability Kavramı

İlişkilerde erkeklerin kazanması gereken içsel oyunun anahtarlarından biri muhtemelen hiç ummadığınız bir şey. Aslında, çoğu erkeğin duyduğunda burun kıvırdığı bir şey: Vulnerability (Yaralanmaya açıklık/yaralanabilirlik).

"Yaralanabilirlik" kelimesini duyduğunda çoğu erkeğin reaksiyonu anında bunu zayıflık ile ilişkilendirmek olur. Genellikle, erkekler duygularını saklayacak, zayıflık göstermeyecek ve içe bakıştan gelen herhangi bir ipucunu görmezden gelecek şekilde yetiştirilirler. Üstelik, şurada burada verilen ilişki tavsiyelerinin çoğu, erkekleri ilgisiz, mesafeli, yargılayıcı ve zaman zaman kadınlara karşı iğneleyici olmaya teşvik eder.

Kendini yaralanabilir kılmak yalnızca korkularını ve güvensizliklerini paylaşmaya gönüllü olmak anlamına gelmez. Kendini reddedilebileceğin, komik olmayan bir şaka yapabileceğin, diğerlerini gücendirme ihtimali olan bir iddiada bulunabileceğin, tanımadığın bir topluluk önünde kendini tanıtabileceğin, bir kadına ondan hoşlandığını ve onunla bir şeyler yaşamak istediğini söyleyebileceğin bir konuma getirmek anlamına da gelebilir.

Kendini yaralanabilir kılabilen bir erkek dünyaya şöyle demiş olur: "Başlarım kısa yollara! Ben buyum ve başka biri olmayı reddediyorum." Yani doygun olduğunu ve yüksek statüde olduğunu sinyallemiş olur.

Çoğu insan yaralanabilir bir erkeği bir köşede oturmuş, insanlara onu kabul etmeleri veya onu incitmemeleri için yalvaran bir erkek olarak düşünür. Bu yaralanabilirlik değildir, teslimiyettir. Bu zayıflıktır.

Şöyle düşün, iki tane erkek var. Biri dik duruyor, dümdüz karşıya bakıyor. İnsanlarla konuşurken gözlerine bakıyor. Ne düşünüyorsa onu söylüyor ve bazı insanların ona katılmamalarından rahatsızlık duymuyor. Bir hata yaptığında yapmayı bırakıyor ve gerekirse özür diliyor. Bir işi batırdığında bunu kabul ediyor. Duygularını ifade etmekten çekinmiyor, bazen bu yüzden reddedilse bile. Onu reddetmeyen, bilakis olduğu kişi sebebiyle onu seven insanlarla yoluna devam ediyor.

İkinci erkek kambur duruyor, gözleri sürekli sağa sola kaçıyor ve rahatsızlık hissetmeden biriyle göz teması kuramıyor. Daima ilgisiz olan soğuk bir karakter takınıyor. Rol yapıyor. Başkalarını üzebilecek şeyler söylemekten kaçınıyor, hattâ kimi zaman çatışmadan kaçınmak için yalan söylüyor. Sürekli insanları etkilemeye çalışıyor. Bir hata yaptığında diğerlerini suçlamaya veya hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışıyor. Duygularını saklıyor ve iyi olmasa bile herkese gülümseyip iyi olduğunu söylüyor. Reddedilmekten ölümüne korkuyor. Reddedildiğinde kızıyor ve ondan hoşlanmayan kişinin ilgisini umutsuzca geri kazanmaya çalışıyor.

Yaralanmaya açıklık ve kapalılık arasındaki fark, bu iki erkek arasındaki fark gibidir.

Olasılıkla, kadınlar yüksek statüdeki erkekleri önce doygunluklarını, sonra görünüşlerini ve başarılarını baz alarak seçerler. Çünkü görünüş ve başarılar doygun davranışların bir yansıması olma eğiliminde.

Belki kadınlar konusunda pek iyi değilsindir, eğer öyleyse bunun sebebi, olasılıkla, gerçek hislerini ve niyetlerini yeterince iyi aktaramamandır. Belki de kendini çekici bulduğun kadınlara tanıtmaktan veya onları buluşmaya çağırmaktan korkuyorsun. Belki "güvenli" ve yüzeysel oldukları için ve kimseyi incitmek, gücendirmek istemediğin için sürekli aynı sıkıcı konuları konuşup duruyorsun. Belki kendini ve arzularını yeterince iddialı bir biçimde ortaya koyamıyorsun.

Pürüzlü yanlarını göster. Mükemmel olmaya çalışmayı bırak. Kendini ortaya koy ve kısıtlamaya maruz kalmaksızın paylaş. Reddedilmeleri kabullen ve yoluna devam et çünkü bundan daha derin ve daha güçlü bir adamsın. Ve senin olduğun ve olacağın kişiyi seven bir kadın bulduğunda onun ilgisinin keyfini sür.

Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 16 Ocak 2024, 22:54   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Kadın-Erkek İlişkilerinde "Vulnerability" Kavramı




Fena gaz vermiş konu
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
kadınerkek, kavramı, vulnerability, İlişkilerinde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yılmaz Güney için "En iyi kadın döven erkek" diyen Farah Zeynep Abdullah davalık oldu BBQ SAUCE Ünlülerin Dünyası 5 14 Eylül 2023 20:12
"erkek gibi kadın" iltifat mıdır, hakaret midir Beatrice Trend Sorular 4 12 Eylül 2023 12:16
Cannes Festival'inde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü Merve Dizdar'ın! DeepSilence Ünlülerin Dünyası 0 28 Mayıs 2023 16:29
"Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır."sözüne katılıyor musunuz? Razor Trend Sorular 4 29 Kasım 2022 20:09
MC Kadın Olmak / "Görünüşüme ve güzelliğime değil, müziğime bakacaksın!" Er Şaban Müzik ve Video Dünyası 0 13 Eylül 2022 20:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net