Forum Logo




Olduğunuz Kişiyi Kaybetmeyin! Sağlıklı Bir İlişki İçin Asla Feda Etmemeniz Gereken 7 Şey

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Şubat 2024, 12:54   #1
Çevrimdışı
Olduğunuz Kişiyi Kaybetmeyin! Sağlıklı Bir İlişki İçin Asla Feda Etmemeniz Gereken 7 Şey




Olduğunuz Kişiyi Kaybetmeyin! Sağlıklı Bir İlişki İçin Asla Feda Etmemeniz Gereken 7 Şey
Www.TrendForum.Net

Sağlıklı bir ilişki için iki tarafın da bazı konularda uzlaşması gerekir. Ancak bir ilişki için asla feda etmemeniz gereken bazı şeyler de var.

Sağlıklı ve tatmin edici bir ilişkiyi sürdürmek çaba, anlayış ve uzlaşma gerektirir. Bir ilişkiye başladığınızda, bu ilişki romantik de olsa arkadaşlık da olsa, iki tarafın da bazı fedakarlıklar yapması gerekir. Özellikle de sağlıklı bir ilişki içindeyseniz, hem siz hem de karşınızdaki kişi birlikte gelişir. Bununla birlikte ilişkiniz için asla feda etmemeniz gereken bazı şeyler de vardır. Bunlar, güçlü ve kalıcı bir ilişkinin temelini oluşturur. Bugün, sağlıklı ve uzun vadeli bir ilişki için asla feda etmemeniz gereken yedi şeyden bahsedeceğiz.

Karşılıklı saygı

İster sevgiliniz, ister arkadaşınız, ister aileniz olsun; saygı, tüm sağlıklı ilişkilerin temel taşıdır. Ne olursa olsun, kendinize olan saygınızdan asla ödün vermeyin veya eşinizin sınırlarına saygısızlık etmeyin. Her zaman birbirinize nezaket, empati ve anlayış çerçevesinde yaklaşın.

Bireysellik

İlişkiler iki kişiliktir, ancak bir ilişki içindeyken bile benlik duygusunu sürdürebilmelisiniz. İlişkinizi beslerken bile kişisel ilgi alanlarınız, hobileriniz ve arkadaşlarınız olsun. Bireyselliğinizden fedakarlık ederseniz olduğunuz kişiyi kaybedersiniz. İşin en kötüsü, bu durumu fark etmeniz yıllar alabilir. Bir gün hiç istemediğiniz bir hayat yaşadığınızı anlarsanız çok kötü olur, değil mi?

İletişim


İlişkinin temel taşlarından biri de karşınızdaki ile açık ve dürüst iletişim kurmak. Düşüncelerinizi, duygularınızı ve endişelerinizi ifade etme becerinizden asla ödün vermeyin. Etkili iletişim, çatışmaları çözer ve bir çift olarak büyümenize yardımcı olur.

Temel değerler

Herkesin kişiliğini oluşturan bazı değerler vardır. Bunları paylaşmak, bir ilişkide uyum ve amaç duygusunu geliştirir. Farklılıklar olsa da dürüstlük, güven, aile ve kişisel gelişim ile ilgili temel değerlerden asla taviz vermeyin. Bu değerler, ortaklığınızın uzun vadeli uyumluluğunun temelini oluşturur. İçinize sinmeyen bir şeyi asla yapmayın.

Özerklik ve alan

Beraberlik ve kişisel alan arasında sağlıklı bir denge sağlamalısınız. Özgürlük ihtiyacınızdan asla ödün vermeyin ve partnerinizin alanına da saygı gösterin. Tabii ki, bir ilişkiniz yokmuş gibi yaşayın demiyoruz. Ama partneriniz yalnız kalmak istediğinde ona kızmayın, aynı şekilde siz de biraz alan istediğinizde bunu karşınızdakine söyleyin.

Duygusal sağlık

Bir ilişki uğruna duygusal sağlığınızı asla feda etmeyin. Zihinsel ve duygusal sağlığınız her şeyden önce gelir. Sağlıklı ilişkiler duygusal zarar vermez, tam aksine kişilerin birlikte büyümesine olanak sağlar.

Gelecek hedefleri

Partneriniz ile gelecekten beklentileriniz farklıysa, bazı konularda uzlaşma sağlanabilir ancak ilişki için uzun vadeli hedeflerinizden asla vazgeçmeyin. Birbirinizin hayallerinizi destekleyin ve karşınızdakinin hedeflerine saygı gösterin.

Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
asla, bir, etmemeniz, feda, gereken, kaybetmeyin, kişiyi, olduğunuz, sağlıklı, İçin, İlişki, şey


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Göğüslerinizin sağlıklı kalması için yapmamanız gereken 7 alışkanlık Beatrice Vücut ve Cilt Bakımı 0 17 Aralık 2023 15:05
Aşık olduğunuz kişiyi bir başkasıyla görseniz ne hissedersiniz? Never Give Up Kafamıza Göre 24 04 Aralık 2023 10:12
Asla deneyimlemeyeceğinizden emin olduğunuz şey nedir? Razor Trend Sorular 8 15 Kasım 2023 22:35
Hayatını Biri İçin Feda Eder Misin ? Sır Trend Sorular 4 19 Mart 2023 02:21
İlişkilerde Acele Etmemeniz Gereken 7 Şey Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 1 05 Ekim 2022 15:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net