Forum Logo




Kötümserlikten Öz Güven Eksikliğine: Gerçek Aşkı Bulmanıza Engel Olan 7 Şey

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Şubat 2024, 12:49   #1
Çevrimdışı
Kötümserlikten Öz Güven Eksikliğine: Gerçek Aşkı Bulmanıza Engel Olan 7 Şey




Kötümserlikten Öz Güven Eksikliğine: Gerçek Aşkı Bulmanıza Engel Olan 7 Şey
Www.TrendForum.Net

Alışkanlık haline gelmiş düşüncelerinizi ve hayata bakış şeklinizi değiştirmek gerçek aşkı bulmanıza yardımcı olabilir.

Aşk, insanlığın yaşamındaki en önemli kavramlardan biri. Fakat aşkı bulmak, hele de gerçek aşkı bulmak pek kolay değil. Çünkü aşk, baştan sona karmaşık ve gizemli bir şey. Ancak gerçek aşkı bulamamanızın sebebi, belirli kalıplar etrafında şekillenen düşünce biçimleriniz olabilir. Bununla birlikte yaşama yaklaşım tarzınız da hem bir insanı gerçekten sevmenize hem de bir insan tarafından gerçekten sevilmenize engel teşkil edebilir. İşte kötümserlikten öz güven eksikliğine, gerçek aşkı bulmanıza engel olan 7 şey.

Kötümserlik

Kötümserlik eğer sizi tanımlayan özelliklerden biri haline geldiyse yani her türlü olay ve durumu her zaman kötü yanlarıyla ele alma eğilimindeyseniz, bu gerçek aşkı bulamayışınızın da sebebi olabilir. Çünkü kötümserlik, karşınıza çıkan hemen her şeyde kötü bir taraf bulmanıza neden olur. Üstelik bu tehlikeli alışkanlık, yalnızca sizin bir insanı sevmenize engel olmaz. Kolaylıkla fark edilebilen bir özellik olduğu için başkalarının da size karşı bir sevgi geliştirmesinin önüne geçer.

Öz güven eksikliği

Öz güven eksikliği de gerçek aşkı bulmanıza engel olan şeyler arasında yer alıyor. Çünkü gerçek aşkı bulabilmesi için bir insanın önce kendisini gerçek anlamda sevmesi gerekiyor. Uzmanlara göre kendini değerli görmek ve kendisine güvenmek konularında sorunları olan bir insanın, başka insanları sevmesi ve onlara güvenmesi hayli zor.

Dijital bir dünyada yaşamak

Evet, sosyal medya çağımızdaki en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Yalnızca dijital birer ikondan ibaret olan kırmızı kalpler yaşamlarımızı kuşatmış durumda. Beğeni ve etkileşim almayı çok fazla önemsediğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Ekranların ardına gizlenmek daha önce hiç olmadığı kadar kolay, dijital bir dünyada yaşamak hiç olmadığı kadar konforlu. Oysa aşk insanlık tarihinin başlangıcından bu yana gerçek dünyada, yaşamın içerisinde vücut buluyor! Kısacası gerçek aşkı bulmanıza engel olan şeyler listesine dijital bir dünyada yaşamak, maddesinin eklenmesinde hiçbir sorun yok.

Yeni deneyimlere kapalı olmak

Rutinlerinize sıkı sıkıya bağlı kalmanız ve yeni şeyler yapmayı-denemeyi reddetmeniz yeni insanlarla tanışma ihtimalinizi dolayısıyla gerçek aşkı bulma olasılığınızı düşürüyor.

Geçmişe takılı kalmak

Hangi sebeple olursa olsun geçmişe takılı kalmak, bugünde yaşamınızı ve ilerlemenizi engelleyen şeylerin başında geliyor. Bu sebeple eğer gerçek aşkı bulmak istiyorsanız son derece tehlikeli olan bu huyunuzu terk etmeli ve ileriye bakmalısınız.

Kişisel gelişimi göz ardı etmek

Kendi gelişiminizi göz ardı etmeniz çekici olmayan, durgun ve ilgisiz bir insana dönüşmenize sebep olabilir. Bu ise elbette herhangi bir insanın size âşık olmasını zorlaştıracak bir durum.

Gerçekçi olmayan beklentiler

Gerçek aşk deyince aklınıza ne geliyor? Eğer gerçek aşkı bulmak istiyorsanız bu soru üzerine düşünmenizde fayda var. Hem müstakbel partnerinizden hem de aşktan ne beklediğinizi net bir şekilde ortaya koyun. Sonra bu beklentilerin gerçekçi olup olmadığına karar verin. Kim bilir belki de gerçek aşkı bulmanıza engel olan şeyler sıralamanın zirvesinde gerçekçi olmayan beklentileriniz yer alıyordur.

Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aşkı, bulmanıza, eksikliğine, engel, gerçek, güven, kötümserlikten, olan, şey


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Severus Snape'in Gerçek Aşkı Asi Ruh Trend Sözlük 6 14 Ocak 2024 19:05
Ekim ayında gerçek aşkı bulacak burçlar Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 20 22 Ekim 2023 00:33
Gerçek Aşkı yakın da bulabilecek aşklar DeepSilence Astroloji ve Burçlar Dünyası 0 29 Ağustos 2023 09:58
Sana göre gerçek olan bir hikaye ? Sır Trend Sorular 1 16 Mart 2023 06:01
Başarınızı doyasıya yaşamanıza engel olan nedir ve bunu nasıl aşabilirsiniz? DeepSilence Kişisel Gelişim 0 02 Aralık 2022 09:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net