Forum Logo




Önemsizmiş Gibi Görünse De Modern Zaman İlişkilerini Çıkmaza Sokan 9 Sorun

Kadın ve Erkek İlişkilerine Dair Tüm konulara buralardan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Şubat 2024, 13:09   #1
Çevrimdışı
Önemsizmiş Gibi Görünse De Modern Zaman İlişkilerini Çıkmaza Sokan 9 Sorun




Önemsizmiş Gibi Görünse De Modern Zaman İlişkilerini Çıkmaza Sokan 9 Sorun
Www.TrendForum.Net

Zaman geçtikçe ilişkiler gelişiyor ve partnerlerin yaşadığı sorunlar da değişiyor.

Zaman geçtikçe, ikili ilişkilerde ortaya çıkan sorunlar da değişiyor. Bundan 40 yıl önce hiçbir çift, sevgilisi sosyal medyada bir fotoğraf beğendi diye kavga etmezdi. İnternet ve sosyal medya çağında yaşamak, düşündüğümüz kadar kolay değil. Sürekli bir döngü içindeyiz, gün içinde binlerce insana ulaşabiliyoruz ve hal böyle olunca, gerçek hayattaki ilişkimiz konusunda kafamız karışabiliyor. Sorunlar neredeyse hiç bitmiyor. Bu yazımızda modern zamanların 9 ilişki sorunu hakkında konuşacağız!

Birlikte çok fazla zaman geçirmek

Birlikte zaman geçirmek, partnerinizi hayatınızın merkezine koyup kendi ihtiyaçlarınızı unutmak anlamına gelmiyor. Kendi ihtiyaçlarınızı göz ardı edip sürekli partnerinizle zaman geçirmeniz uzun vadede bazı sorunlara neden olabilir. Ayrıca partnerinizle sürekli vakit geçirmediğiniz zaman anksiyete hissediyorsanız, muhtemelen içten içe başka sorunlar yaşıyor olabilirsiniz.

Mesajları yanlış anlamak

Biri ile mesajlaşırken ses tonunu duyamadığımız için, karşımızdakinin söylediklerini yanlış anlayabiliriz. Aslında emojiler bu yüzden var. Mesajlarda partnerinizin yazdıklarını çok fazla kafaya takmamalı ve ne dediğini anlamadıysanız mutlaka sormalısınız.

‘Doğru’ partneri kaçırma endişesi

Bu, özellikle sosyal medya ve flört uygulamaları ile daha büyük bir sorun haline geldi. Başkalarının ilişkilerini kendinizle kıyaslarsanız, illaki ilişkinizde bir sorun bulacaksınız. Partnerinizi belirli kalıba sokmaya çalışıyorsunuz… Peki ama siz onun için ne yapıyorsunuz?

Sorumluluk almaktan kaçınmak

Bir ilişki içine girdiğinizde, yavaş yavaş da olsa bazı sorumluluklar almanız gerekiyor. Tabii ki, partnerinizin duygularından siz sorumlu değilsiniz. Ancak ilişkiyi geliştirmek, sorunları konuşmak ve birlikte çözmek iki tarafın da yapması gereken bir şey. Karşılıklı emek olmadan uzun soluklu bir ilişki yaşamak düşünülemez.

Sürekli akrabalara danışmak

Karar verme konusunda sıkıntı yaşayan insanlar, sürekli akrabalarından tavsiye alır. Bu, bir yere kadar sağlıklı olabilir. Ancak unutmayın ki, bu ilişkiyi partneriniz ve siz yaşıyorsunuz. Akrabalarınız her an yanınızda değil. Bu yüzden ilişinize dışarıdan çok fazla insanın karışmasına izin vermeyin.

Manipülatif davranışlar

İlişki sorunu söz konusu olduğunda manipülasyon kelimesini çok sık kullanıyoruz. Birçoğumuz ilişkilerde incinmekten çok korkarız. Bu nedenle gerçek duygularımızı ifade etmek yerine, olmadığımız bir kişi gibi davranarak karşımızdakini manipüle ederiz. Ama bu, işleri daha karmaşık hale getirir. İlişkilerde ister istemez kendinizi açmak zorundasınız. Eğer kendinizi, sürekli eşinizi manipüle ederken buluyorsanız ilk önce neden böyle bir şey yaptığınızı fark edin. Benzer şekilde sürekli manipüle edildiğinizi düşünüyorsanız partnerinize bu durumun farkında olduğunuzu anlatın ve neden böyle bir şey yaptığını anlamaya çalışın.

Sosyal medyadan kaynaklanan kıskançlık

Modern zaman ilişki sorunu dendiğinde konu sosyal medyaya gelmese olmazdı. Sevdiğiniz kişi, karşı cinsten birinin fotoğrafını beğenirse kıskanır mısınız? Neden? Sosyal medya o kadar hayatımıza girdi ki, bazen partnerimizin dijitalde yaptığı hareketler bile bizi rahatsız edebiliyor. Ne yazık ki böyle bir sorun 30-40 sene önce yoktu. Ancak günümüz dünyasında ilişkilerin en yaygın sorunları arasında bulunuyor.

Aşk konusunda “gerçek olmayan” düşünceler

Filmlerde gördüğümüz aşk hikayelerinin gerçekle uzaktan yakından alakası yok. Bir kişinin sizi sevmesi için inanılmaz güzel ya da yakışıklı olmanız gerekmiyor. Çoğu zaman insanlar, partnerinin kişiliğine, dış görünüşten daha çok değer veriyor.

Sürekli heyecan arayışı

Filmler ve popüler kültür yüzünden aşkın hiç bitmeyen bir heyecan ve coşku curcunası olduğunu sanıyoruz. İlişkinin başında, balayı döneminde, gerçekten de duygularımız dorukta oluyor, ancak zaman geçtikçe durulmaya başlıyoruz. İşte balayı evresinden çıktıktan sonra içten içe ilişkimizi sorgulamaya başlıyoruz. O heyecan, coşku, karnınızda kıpır kıpır gezinen kelebekler nereye gitti? Merak etmeyin! İlişkinizin balayı evresini atlattıktan sonra, işte o zaman bağlılık, rahatlık ve güvene dayalı yeni bir döneme giriyorsunuz.

Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çıkmaza, gibi, görünse, modern, sokan, sorun, İlişkilerini, zaman, Önemsizmiş


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Seni depresyona sokan şarkılar listesi Candres Trend Sözlük 3 10 Eylül 2023 23:22
Başkalarının hayatına burnunu sokan insanlar DeepSilence Trend Sözlük 3 27 Mart 2023 15:53
Yaşlandıkça ve Büyüdükçe Zaman Neden Daha Hızlı Akıyor Gibi Hissederiz ? Sır Trend Sorular 1 25 Ocak 2023 11:08
Her İşe Burnunu Sokan İnsan Modeli devriksekiz Trend Sözlük 5 02 Kasım 2022 11:21
Kevin Durant Görüşmelerinde Son Durum: Takas Çıkmaza Girdi KoJiRo Basketbol 0 06 Ağustos 2022 17:52




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net