Forum Logo




Vajina temizliği ile yapılan 10 yanlış


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Temmuz 2023, 07:04   #1
Çevrimiçi
Vajina temizliği ile yapılan 10 yanlış




Vajina temizliği ile yapılan 10 yanlış
Www.TrendForum.Net

‘’Vacayna’’ şeklinde telaffuzundan sinirlendiğimiz, ancak çok sevdiğimiz ve biriciğimiz olan vajinalarımızı korumak ve kollamak gene bize düşüyor. Vajinayı temizleyeyim, diye çeşitli enfeksiyonlar kapmak, akıntı gibi sevimsiz sorunlarla uğraşmak çok mümkün. Bu sebeple de doğru vajina temizliği ile minnoşlarımızı koruyabilir, sağlıklı bir şekilde cinsel hayatımızı da muhafaza edebiliriz.


1) Vajinal duş almayın!
Vajinal duş, vajinanıza yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biri. Vajinanın içi kesinlikle yıkanmamalıdır. Vajina, oldukça ilginç bir organ olarak adeta kedi gibi kendiniz temizler. Doğal, PH değerinin duş ile bozulması vajinanın enfeksiyonlara açık olmasına yol açar. Bu sebeple de sık sık vajinal duş alıyorsanız, kötü kokulu akıntılar, aman Allah kaşıntılar, yok daha neler yanmalar gibi olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple vulva adını verdikleri, dış ve iç dudakların ılık ve temiz suyla yıkanması yeterli olacaktır.

2) Sabundan uzak durun!
Sabun, bütün kötülüklerin anası. Vajina, iyice temizlensin, üstüne sabun koksun diyorsanız, mantar ve enfeksiyonları göze almış olmalısınız. Bu yüzden vajinanızı sabunla yıkamamalısınız.

3) Sentetik iç çamaşırı giymeyin!
Evet, sentetik bazı iç çamaşırları seksi olabilir. Ama bu çamaşırlar vajinanın hava almasını engellediği için bakterilerin çoğalması için uygun ortamı oluşturur. Bu yüzden de % 100 pamuklu çamaşırları tercih etmelisiniz.

4) Sımsıkı kotlar, taytlar giymeyin!
Bir diğer seksi kıyafetimiz olan, skinny jeanslar idrar yolu iltihaplarına davetiye çıkarıyor. Bunun dışında vajinal bölgede tahriş, enfeksiyon gibi çeşitli sorunlara da yol açabilmektedir. Buraya kadar: Ya seksi olup enfeksiyon kapacaksınız ya da sağlıklı olup seksi olmayacaksınız anlamını da çıkarmayın tabii.

5) Karbonatlı su da neymiş?
Aldığımız duyumlara göre, genital bölgenin rengini açmak için yaygın olarak karbonatlı su kullanıyor imiş. Bu işlem, zaten hassas olan vajina bölgesi için çok zararlı. Hatta, vajinayı direkt yakın, daha iyi.

6) Tampon yerine ped tercih edin!
Tampon, oldukça kullanışlı ve pratik bir icat. Ancak tamponlar, zararlı bakterilerin üremesini önlemek için çeşitli dezenfektanlar ihtiva etmektedir. Bunlar da vajinanın doğal dengesi için oldukça olumsuzdur.

7) Vajinal temizlik ürünlerinden uzak durun!
Hepimiz cinsel organlarımız papatyalar, güller ne bileyim bergamotlu yeşil çay falan koksun isteriz değil mi? (hiç alakası da yok gerçi?) Ancak bu vajinal parfüm, losyon, krem ya da bitkisel esanslı yağlar yalnızca kokuyu kamufle eder. Ancak sonrasında daha ciddi sorunlara yol açabilir. Şayet bu ürünleri sık sık kullanıyorsanız, vajinanın normal zamandaki kokusu, enfeksiyonlar sebebiyle artar. Bu sebeple daha fazla bu ürünleri kullanırsınız. Enfeksiyonu fark etmekte zorlanabilirsiniz. Bu sebeple de ileride kısırlığa varabilen ciddi sorunlar meydana gelebilir.

8) Parfümlü pedler kullanmayın!
Parfümlü pedler, zaten dünyanın en hassas organı olan vajinayı sersemletiyor ve hastalıklara açık hale getiriyor. Bu sebeple de parfüm koksun diye kullandığınız ped yüzünden, hoş olmayan sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

9) Günlük pedleri sık kullanmayın.
‘’Eh be seni, ne kullanacağız?’’ dediğinizi duyar gibiyim… Bu ürünleri sıkça kullandığımız için, daha sık kullanma ihtiyacı duyuyoruz. Bu sebeple de kısır döngüye girmiş oluyoruz. Ürünleri kullanmadıkça, doğal denge geri kazanılacak ve zaten ürünlere ihtiyaç duymayacağız.

10) İç çamaşırıyla uyumak da zararlı!
Genital bölgenin nefes almasını kısıtlayan iç çamaşırlarının en azından uyurken çıkarılması ve temiz çarşaflar üzerinde özgürce yatılması, genital sağlık açısından oldukça önemli!

Şayet, vajinanızda akıntı, koku ya da kaşıntı gibi normal olmayan belirtiler mevcut ise, zaman kaybetmeden bir kadın doğum uzmanına başvurabilirsiniz. Akıntı durumunu ya da anormal belirtileri Pepapp’a not alabilir ve olası farklı bir durumda doktorunuza göstermeniz sayesinde, teşhis ve tedaviyi hızlandırabilirsiniz.!
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ile, temizliği, vajina, yanlış, yapılan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ev temizliği her zaman kadına mı ait olmalı? Beatrice Kafamıza Göre 13 04 Mart 2024 10:42
Ukrayna’da Mayın Temizliği için Siber İstihbarat Teknikleri Kullanılıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Nisan 2023 10:36
Bayram Temizliği Asi Ruh Trend Sözlük 5 22 Nisan 2023 08:36
Dizüstü Bilgisayarlarda Fan Temizliği (Video) Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 13 Nisan 2023 13:33
Yapay Çiçeklerin Temizliği Nasıl Yapılır? Beatrice Ev ve Dekorasyon 0 05 Mayıs 2022 15:38




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net