Forum Logo




Çikolata kisti


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Astrea
  • 1 Post By Huzur-u Kalb

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Temmuz 2023, 07:04   #1
Çevrimiçi
Çikolata kisti




Çikolata kisti
Www.TrendForum.Net

Sizlere, çoğumuzun sahip olduğu ancak sahip olduğundan haberdar olmadığı önemli bir sorundan bahsetmek istiyorum. Çikolata kisti! Tıbbi ismi ile endometriozist adı kadar tatlı değil. Her 100 kadından 20’sinde mevcut olmasına rağmen fark edilmesi çoğu zaman zor oluyor. Çocuk sahibi olmakta güçlük çektiğimizde ya da rutin jinekolojik muayenelerde tespit edilebiliyor. Aslında belirtileri oldukça açık olsa da adet sancısıyla karıştırıldığı için görmezden geliniyor.



Peki nedir bu çikolata kisti?
Her ay adet döngümüzle beraber, olası bir gebeliğin yerleşmesi için kalınlaşan rahim iç tabakası, gebelik oluşmadığında bir miktar kanla beraber vücuttan atılır. Bu da adet kanamasını oluşturur. Ancak çeşitli sebeplerle rahim iç tabakası olması gereken alan yerine farklı yerde (fallop tüpleri vs.) bulunabilir. Bu sebeple de her ay dökülmeye devam eder ancak vücuttan çıkamaz. Zamanla da dökülen yapı birikmeye ve çeşitli sorunlara yol açmaya başlar. Bu biriken yapı, formu itibariyle çikolataya benzediği için bu ismi alır.



Bize zararı nedir bu çikolata kistinin?
Çikolata kistinin bize en büyük zararı, özellikle adet döneminde ciddi ağrılar yaşamamıza sebep olması. Bu ağrılar hiçbir şekilde ağrı kesici ile kontrol edilmez. Bazılarımızda burun kanaması, vücudun çeşitli yerlerinde morluklar da adet döneminde ortaya çıkabilir. Görmezden gelinirse ve ağrılar adet dönemi ile ilişkilendirilse çikolata kisti ilerleyebilir tatlışlar! Bu yüzden şayet ağrı kesici ile dinmeyen, çok şiddetli ve sizi hareketsiz bırakacak yaşam kalitesini düşürecek adet sancılarınız varsa mutlaka zaman kaybetmeden bir doktora başvuruyorsunuz tatlılarım!

Peki çikolata kisti hangi sorunlara yol açar?
Çikolata kisti tedavi edilemezse kısırlığa varabilecek sorunlara yol açabilir. Bu yüzden dikkatli olmalı ve vücudumuzdaki farklılıklara, yanlış giden faktörlere karşı dikkatli olmalıyız. Altı ayda bir jinekolojik muayeneye mutlaka gitmeyi unutmuyoruz!
Huzur-u Kalb bunu beğendi.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Alt 28 Temmuz 2023, 08:45   #2
Çevrimiçi
Diamond Üye
Yanıt: Çikolata kisti




Duydum bunu doğurganlığa engelmiş
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 28 Temmuz 2023, 12:37   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Çikolata kisti




Asi Ruh kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Duydum bunu doğurganlığa engelmiş


Kesin engel demek yanliş ve uzucu olur çünkü engel olmadi bende

Bu rahatsizligi gecirmis biri olarak umut verici öykümü biraz yazayim

Benimde regl donemlerim oldukça ağrılı ilk günü acilde soluk aldığım uzun bir donemim oldu
Ben belim icin çektirdiğim emarda görünmesiyle ogrendim seneler once daha bekardım daha once muayeneler olmustum ama o donemlerde oluşup kaybolmuştu sonradan olmus kaybolmamış ben fark edene kadar 6 cm olmuş sag yumurtalıkta solda da ufak tefek sayısını bilmedigim kistler oluşmaya başlamıştı.
Tabi bir kadin dogum doktoruna gitmem önerildi. Gitmis oldugum doktor beni okadar korkutmuştu ki aglayarak cikmistim muayene odasindan.
Kanser olabilirsin cocugun olmaz gibi olumsuz ne varsa sıralamıştı.
Sonra baska bir doktor araştırıp gitmistim profosor
Kadin dogum hastalıkları bolumu ana bilim dali başkanı yani daha ötesi yok
Oyle çaresiz hissetmiştim ki kendimi nişanlıyım çocuğum olmayacak düşüncesi o zamanlar beni mahvetmişti.
Sonra doktorun muayenesiyle ameliyat olmam gerektiği kararı alındı düğünüme 4 ay kala ameliyat oldum ve kistler temizlendi yumurtalıklar korunarak zarar görmeden guzel bir ameliyat gecirdim toparlamam baya zor oldu 1 ay raporlu yattım gel zaman git zaman evlendim neredeyse 1 sene olacakti cocuk dusunmeye karar verdik ben rutin kontrole gittim ki ne görelim kistim tekrarlamış
Resmen yıkıldım duyunca ilac tedavisine başladık 3 cm olmus kist baskılamak icin bir donem ilac ictim onu icerkende cocuk sahibi olmamam gerekiyordu zor bir süreçti benim icin ruhsal anlamda sonra ilaci biraktim tekrar doktora gittim cocukda olmuyor hepten bir telaş sardi beni tabi.
Hormon testlerimde prolaktin yani süt hormonumun yuksek oldugu ogrendim buda gebeliğe engel olan birşeymiş farkli bir bölüme yonlendirildim tekrar ilac tedavisine basladim ilaci kullaninca hormon seviyesi duzelmeye basladi ve ilaci bırakınca hamile kaldim 3 cm cikolata kistimle gebelik oldu yani
2. Hamileligimde de vardi kistim
O yuzden kimse umutsuz olmasin rabbim nasip etmek istedikten sonra hepsi teferruat onemli olan duzenli kontrollere gidip doktorunuzun tavsiyelerini tedavisini yapmak.Evli Bekar fark etmez duzenli kontrollerinizi yaptırın canlarım.
Asi Ruh bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çikolata, kisti


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çikolata kisti tedavisi Astrea Kadın Sağlığı 0 28 Temmuz 2023 07:03
Tadelle Çikolata Asi Ruh Trend Sözlük 5 04 Mayıs 2023 22:56
Yumurtalık Kisti Pia Kadın Sağlığı 0 05 Nisan 2023 23:25
Çikolata ne zaman yenmeli? Beatrice Sağlıklı Beslenme 14 06 Ocak 2023 12:36
çikolata Beatrice Trend Sözlük 0 12 Kasım 2022 11:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net