Forum Logo




Fazla Tuz Kalp Krizi Nedeni


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Nisan 2023, 02:22   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Fazla Tuz Kalp Krizi Nedeni




Fazla Tuz Kalp Krizi Nedeni
Www.TrendForum.Net



Beslenmede uzak durmamız gereken 3 beyazdan biri olan tuz (sodyum klorür), fazla kullanıldığında insülin direncinin gelişmesine yol açıyor. International Hospital ve Acıbadem Bakırköy Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ender Arıkan, insülin direncinin altında yatan nedenlerden birinin fazla miktarda tüketilen tuz olduğuna dikkat çekiyor. Arıkan, `Beslenmede sofra tuzunu az kullanmak gerekiyor. Ayrıca sodyumun yoğun olduğu içeceklerden de uzak durmakta yarar var. Çünkü fazla tuz, insülin direncine yol açabiliyor.

İnsülin direnci ise birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Çağımızın önemli hastalıklarından biri olan kalp krizi bunlardan biri. Bunun yanı sıra; karaciğerde yağlanma, damar sertliği, tansiyon, meme ve rahim kanseri gibi hastalıkların gelişmesinde önemli rol üstleniyor. Erkeklerde kalınbağırsak kanseri ve prostat gelişiminde de etkili.` İnsülin direncinin saptandığı kişilerin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Ender Arıkan, tedavi yoluyla birçok hastalıktan korunabileceğini söylüyor.

Bazı ilaçların insülin direncinin kırılmasında etkili olduğunu ifade eden Arıkan, insülin direncinin dünyada ve Türkiye`de yaygın görülen bir sorun olduğuna dikkat çekiyor. Hastalık en çok erkeklerde 40-45 yaş, kadınlarda ise 45-50 yaş arası görülüyor
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
fazla, kalp, krizi, nedeni, tuz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kalp Krizi Geçirirken Ne Yapmalısınız? Asi Ruh Kalp Sağlığı 0 06 Nisan 2023 01:29
İş Stresi ve Maaş Kaygısının Kalp Krizi Riskini Ne Kadar Arttırdığı Ortaya Çıktı Asi Ruh Kalp Sağlığı 0 06 Nisan 2023 01:07
Kalp Krizi Belirtileri Asi Ruh Kalp Sağlığı 0 06 Nisan 2023 01:06
Keto ve benzer diyetler için kalp krizi riski uyarısı Zeytin Sağlık Haberleri 1 09 Mart 2023 11:10
Pablo Laso Kalp Krizi Geçirdi, Hastaneye Kaldırıldı KoJiRo Basketbol 0 05 Haziran 2022 17:05




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net