Forum Logo




Zonguldak Çaycuma Gezilecek Yerler


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Haziran 2023, 09:06   #1
Çevrimdışı
Gold Üye
Zonguldak Çaycuma Gezilecek Yerler




Zonguldak Çaycuma Gezilecek Yerler
Www.TrendForum.Net

Çaycuma, günümüzde turizm açısından önemli bir hareketliliğe sahip olmasa da kültür ve tarih varlıkları ile ortaya çıkarılabilecek bir potansiyele sahip.

Çaycuma'da görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler şöyle: Filyos Antik Kenti: Filyos Çayı'nın Karadeniz'e döküldüğü yerde kurulu olan ve Frigyalılar'dan kaldığı bilinen 2500 yıllık Filyos Antik Kenti, Çaycuma'nın en önemli turizm bölgesidir. Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınan antik kent, bölgenin köklü geçmişi ve tarihi açısından en önemli kaynaklardan bir tanesi. Antik kenti ortaya çıkarma çalışmaları ilerledikçe bölge turizm açısından daha dikkat çekici bir yer haline gelmektedir.
Antik Mozaik: Kadıoğlu Köyü'nde kazı çalışmalara devam eden antik mozaik Roma döneminden kalmıştır. Çalışmalarda mozaiğin yanı sıra bir yapıya ait olduğu düşünülen bir oda, işlemeli çömlek parçaları ile sikkeler bulunmuştur.
Çayır Köyü Su Mağarası: Çayır Köyü'ndeki doğa harikası mağara ilçe merkezine 12 km uzaklıktadır. Sarkıt ve dikitlerinin özelliği nedeniyle kendi kategorisinden dünyanın sayılı mağaralarından biridir. 1300 metre uzunluğundak çayır köyü su mağarası'nın içinde birçok soğuk su kaynağı vardır. Su kaynaklarının temizliği ve kendine özgü soğukluk derecesi sayesinde mağarada alabalık yetişmektedir. Ayrıca mağaranın önünde yemyeşil bir mesire alanı bulunmaktadır. Ayrıca Çayır Köyü'nde biri mağara yakınında diğeri de köy merkezinde olmak üzere 2 adet tarihi kemer köprü bulunmaktadır.
Gavur Anbarı ve Ceneviz Mezarlığı: İlçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan ve Çömlekçi Köyü sınırları içinde bulunan Gavur Anbarı ve Ceneviz Mezarlığı, Filyos Çayı kıyısındadır. Çevresi ormanlık ve yeşillik olan alan, piknik yapmak için güzel bir yerdir. Orman içinde Cenevizlilerden kalma bir mezarlık vardır.
Göldağı: Çaycuma'nın en yüksek dağıdır. İlçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Göldağı'nın geniş bir düzlüğü vardır ve çevresi ormanlık alandır. Yöre halkının dinlenmek ve eğlenmek için gittiği bir yer olan Göldağı eşsiz manzarası ve doğası ile Çaycuma'da görülmesi gereken yerlerden.
Velibaba Tepesi: Deniz seviyesinden 300 metre yükseklikte, çevreye tamamen hakim bir tepedir. İlçe merkezine 9 km mesafededir. Yaz mevsiminde bile oldukça serin bir havası vardır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çaycuma, gezilecek, yerler, zonguldak


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Trabzonda Sevgiliyle Gezilecek Yerler Candres Karadeniz Bölgesi 0 25 Haziran 2023 09:06
Zonguldak Meşhur Yemekleri , Zonguldak Yöresel Yemekleri Candres Karadeniz Bölgesi 0 25 Haziran 2023 09:06
Suudi Arabistan Hac Ziyareti, Suudi Arabistan Gezilecek Yerler Beatrice İslam ve Din 0 06 Ocak 2023 17:40
TOBB Başkanı: "Karadeniz gazının çıkış noktası Çaycuma olacak" KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 05 Haziran 2022 09:46
Zonguldak’ta 10 metrelik gemi karadan yürütüldü KoJiRo Ülkemizden Haberler 1 30 Mayıs 2022 22:10




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net