Forum Logo




Yaratılanı Severim Yaratan'dan Ötürü


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Haje

Yeni Makale Gönder Yanıtla
 
LinkBack Makale Araçları Görüntüleme stilleri
  #1  
Alt
Haje
Çevrimdışı
I'm great
Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2023
Konum: *
Mentioned: 46 Post(s)
Tagged: 12 Thread(s)
Rep Gücü: 5001
Haje has much to be proud ofHaje has much to be proud ofHaje has much to be proud ofHaje has much to be proud ofHaje has much to be proud ofHaje has much to be proud ofHaje has much to be proud ofHaje has much to be proud ofHaje has much to be proud ofHaje has much to be proud ofHaje has much to be proud of
Varsayılan Yaratılanı Severim Yaratan'dan Ötürü
Gönderen: Haje 24 Ocak 2024, 19:23

Merhamet! Yaşanılan olumsuzluklar, karşısın da, üzülmek, acımak, Şefkat göstermek… Yaratılışımız da her ne kadar Merhamet duygusu olsa da, bu duygu maalesef her kişi de ya da canlı da yok, aslında var, ama o duygu yok sayılıyor,

Merhamet sadece insana has bir durum değil, tüm canlılara has bir durum. Üzülmek üzülebilmek, dertlerle dertlenebilmek, bir can'a elinden geleni yapmak ona yardımcı olmak, olabilmek Merhamet'dir.

Bencillik'ten arınmış kendi nefsini düşünmeyen ve düşünmekten alıkoyan bir duygu, etrafına tüm can'lılara merhamet duygusu ile bakan Bir Can başka hiç bir Can'a kötülük dahi yapamaz. Ve merhametsiz olana da sessiz kalmaz.

Yaşadığımız Bu Dünya'da Güçlü güçsüz, varlıklı varlıksız Var, Güç'lünün güçsüzü ezmediği, Elinden tutup yarasına merhem olduğu, kol kanat gerdiği, Merhametle yaklaştığı bir toplumda elbette ki sevgi saygı da çoğalacaktır. Bizlere düşen asıl görev merhamet gösterip kol kanat gerip ayırdım etmeksizin, Yardım etmek elinden tutup destek olmak ve sahip çıkmaktır.

Yüce Rabbimizin bize bahşettiği belki de en güzel şey merhamet, Şefkat göstermek, Körelmiş olup bu duygulardan mahrum kalmak çok büyük bir kayıp, Merhamet denince akla gelen Efendimiz (asm) dir, Rabbim cümlemizi Efendimiz (asm) gibi merhametli ve şefkat'li eylesin inşallah.

Yunus Emre'nin şu sözü sanırım merhameti çok iyi tanımlar,"Yaratılanı severim, Yaratan'dan ötürü" Tüm Can'lıların yaşadığımız bu dünya'da daha merhametli ve şefkatli ve el uzatıp yardım eden bir toplum Olması bizleri daha mutlu edecektir...
Asi Ruh bunu beğendi.
Alıntı ile Yanıt
Görüntüleme 24 Yorumlar 0
Toplam Yorumlar 0

Yorumlar

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
severim, yaratandan, yaratılanı, ötürü


Şu anda bu makaleyi görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Similar Articles
Makale Yazar Forum Yanıtlar Son Mesaj
Simge Sağın, yakışıklılık kriterlerini sıraladı! "Kendine has adam severim" KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 05 Ocak 2024 22:35
Evlat Olsan Eldivenle Severim Asi Ruh Trend Sözlük 3 05 Temmuz 2023 20:17
Verstappen neden grid pozisyonundan ötürü ceza almadı? KoJiRo Formula 1 0 02 Nisan 2023 17:24
Uzaya gidelim aşkım seni orada'da çok severim Er Şaban Trend Sözlük 0 21 Aralık 2022 13:28
Ricciardo, çifte puandan ötürü oldukça mutlu KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 19:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net