Forum Logo




En Sağlıklı Kilo Aldıran 10 Gıda - Sağlıklı Kilo Aldıran Gıdalar


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Nisan 2023, 18:39   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
En Sağlıklı Kilo Aldıran 10 Gıda - Sağlıklı Kilo Aldıran Gıdalar




En Sağlıklı Kilo Aldıran 10 Gıda - Sağlıklı Kilo Aldıran Gıdalar
Www.TrendForum.Net

Kırmızı Et
Kırmızı et en zengin protein kaynaklarından biridir. Proteinleriyle birlikte birçok önemli vitamin ve mineral de içerir. Son derece zayıf insanların kilo alması ve kas kütlesi kazanması için yararlı olabilir. Yağsız sığır eti özellikle bu amaç için uygun olabilir. Kırmızı et en zengin protein kaynaklarından biridir. Proteinleriyle birlikte birçok önemli vitamin ve mineral de içerir. Son derece zayıf insanların kilo alması ve kas kütlesi kazanması için yararlı olabilir. Yağsız sığır eti özellikle bu amaç için uygun olabilir.

Yumurta
Yumurtanın diğer bir önemli besleyici protein kaynağı olduğundan bahsetmeye gerek bile yoktur. Yumurta proteinden başka A D ve E vitaminleri gibi önemli besinleri de içerir. Tüm bunlar yumurtayı iyi kilo aldıran yiyeceklerden biri yapıyor.

Kahverengi Pirinç
Kahverengi pirinç sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Kahverengi pirinç tam tahıllı bir gıdadır ve beyaz pirinçten daha besleyicidir. Karbonhidrat ve proteinle birlikte vitaminler özellikle B vitaminleri demir ve magnezyum gibi mineraller içerir.

Kuru Yemiş
Kaju fıstık ceviz badem gibi kuru yemişler protein lif tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri gibi sağlıklı yağlar bakımından zengindir. Ayrıca yüksek kalori içerir. Bu yüzden zayıf insanlar sağlıklı yağları yeterli miktarda alabilir ve kilo alma diyetlerine birkaç kuru yemiş dahil ederek kalori alımını artırabilirler.

Balık Yağı
Balık yağı omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega-3 esansiyel yağ asitleri sağlıklı bir şekilde iltihaplanmayı azaltmak ve kilo almak için yardımcı olabilir. İyi birer omega-3 esansiyel yağ asidi kaynağı olarak kabul edilen balıklar somon ton balığı uskumru morina ve alabalıktır. Bunlar iyi kilo aldıran gıdalardan bazıları olarak kabul edilmektedir.

Sağlıklı Yağlar
Diyetinize sağlıklı yağlar eklemek kilo almak için en etkili yollardan biridir. Sağlıklı yağlara örnek olarak sızma zeytinyağı ve kanola yağı sayılabilir. Bu yağlar tekli ve çoklu doymamış yağlar ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.

Keten Tohumu
Keten tohumu sindirim sistemi sağlığı için gerekli olan besleyici lifler bakımından en önemli kaynaklardan biridir. Aynı zamanda protein açısından zengindir ve omega-3 yağ asitleri içerir.

Az Yağlı Süt Ürünleri
Süt peynir ve yoğurt gibi az yağlı süt ürünleri gerekli proteini almak için gayet yararlıdır. Yoğurt kilo almak için çok önemli olan sindirim sistemi sağlığını artırabilen dost bakteriler içerir.

Kinoa
Kinoa en besleyici tahıllardan biri olarak kabul edilir. Kinoa''daki protein ve lif içeriği birçok hububatta olduğundan daha yüksektir. Kinoa protein vitamin ve mineral deposudur. Sağlıklı bir diyete dahil edebileceğiniz sağlıklı kilo almak için tüketebileceğiniz yiyeceklerden biridir.

Meyve Suyu
Meyve suları yoğun karbonhidrat içeren başka bir kaynaktır ve bu yüzden kilo almaya çalışırken herkes için harika bir besindir. Kola veya soda gibi sağlıksız içecekler yerine meyve suyunu tercih edebilirsiniz. Meyve suları aynı zamanda yüksek kalori içerir ve kilo almak için bir yardımcı olabilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aldıran, gıda, gıdalar, kilo, sağlıklı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Burçlara Göre Kilo Aldıran Yiyecekler Asi Ruh Astroloji ve Burçlar Dünyası 3 28 Aralık 2023 19:38
Sushi Kilo Aldırır mı? Suşi Kilo Yapar mı? Beatrice Sağlıklı Beslenme 1 21 Ağustos 2023 07:54
Sağlıklı Kilo Almak için 20 Muhteşem Tavsiye Asi Ruh Kilo Almak İstiyorum 0 07 Mart 2023 21:19
Hızlı Kilo Alma Diyeti ile Haftada 5 Kilo Alın Beatrice Kilo Almak İstiyorum 1 18 Kasım 2022 18:00
Gıda Komitesi'nden gıda ve tarımsal ürünlerin yakından takip edilmesi kararı çıktı KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 30 Mayıs 2022 20:18




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net