Forum Logo




Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Temmuz 2023, 19:07   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları
Www.TrendForum.Net

1.Yeşil Çay



Zayıflamaya yardımcı bitki çayları denilince akla ilk gelen bitki çayı şüphesiz ki yeşil çaydır. Zayıflamaya yardımcı çaylar arasında ilk sırada yer alan yeşil çay, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olan yeşil çay, bu sayede yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Pek çok araştırmaya konu olan yeşil çayın düzenli tüketilmesi halinde kilo vermeyi hızlandırdığı gözlemlenmiştir. Yapılan araştırmalarda yeşil çayın özellikle aşırı kilolular üzerinde etkisinin daha fazla olduğu belirtilmiştir. Yeşil çay, zayıflamaya yardımcı etkisinin yanı sıra vücut sağlığına da önemli katkılarda bulunmaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi yeşil çay tüketiminde de çok dikkatli olunmalıdır. Yeşil çay, bir bardak kahvenin yarısı kadar kafein içermektedir. Bu nedenle çarpıntı sorunu olanların yeşil çay tüketiminde çok dikkatli olmaları önerilmektedir. Hamilelerin ve emziren annelerin yeşil çay tüketiminden kaçınmaları tavsiye edilir. Ayrıca kan inceltici ilaç kullananların, kalp, tansiyon ve depresyon ilacı kullananların yeşil çay tüketmemeleri önerilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2023, 19:08   #2
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




2. Beyaz Çay

Kilo vermeye yardımcı bitki çaylarından biri olan beyaz çay, Dr. Mehmet Öz tarafından önerilen çaylardan biridir. Gıdalar yoluyla alınan yağların vücut tarafından emilimini azaltan beyaz çay, bu sayede yağların vücutta depolanmasını engeller. “Uluslararası Obezite” dergisinde yayımlanan bir araştırmada beyaz çayın içindeki polifenoller ve kafeinin kilo vermeye yardımcı olduğu belirtilmektedir. “Beslenme ve Metabolizma” isimli dergide yayımlanan bir başka araştırmaya göre ise beyaz çayın içinde bulunan ve “epigallocatechin-3-gallat” adı verilen polifenollerin yağ hücresi oluşumunu baskılayarak vücuttaki yağ birikimini engellediği ifade edilmektedir. Birçok bitki çayında olduğu gibi beyaz çay da çeşitli yan etkilere yol açabilir. Hamilelerin ve emziren annelerin beyaz çay içmesi önerilmez. Ayrıca beyaz çay tüketimi çarpıntı, tansiyon, mide bulantısı, kusma ve uykusuzluk gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle beyaz çay kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2023, 19:08   #3
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




3. Yaban Mersini Çayı

Zayıflamaya yardımcı bitki çaylarından bir diğeri yaban mersini çayıdır. Yaban mersini çayı diğer çaylardan farklı olarak iştahınızı kontrol altına alır. Kan şekerini dengelleyen yaban mersini çayı, bu özelliği sayesinde açlık hissinizin azalmasını sağlar. Akşam yemeğinden önce 1 bardak yaban mersini çayı içerek iştahınızı kontrol altına alabilirsiniz. Yaban mersini çayını hazırlamak için; 1 bardak kaynamış suya 1 yemek kaşığı dolusu taze yaban mersini meyvesi ve yaprağı ekleyin. Yaklaşık 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz. Ancak demlenme süresini uzatmamaya dikkat edin. Aksi halde demlenme süresi uzadıkça çayın tadında acılık meydana gelecektir. Ayrıca kurutulmuş yaban mersini meyvesi ve yaprağı kullanacaksanız 1 bardak kaynatılmış suya 1 çay kaşığı eklemeniz yeterli olacaktır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2023, 19:08   #4
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




4. Maydanoz Çayı

Maydanozun zayıflatıcı özelliği hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Sindirimi kolaylaştıran maydanoz çayı, vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Oldukça güçlü bir içeriğe sahip olan maydanoz çayı, vücudun su tutmasını önler. Ancak hamilelerin ve emziren annelerin maydanoz çayı tüketimden kaçınmaları önerilir. 1 bardak suyu kaynatın ve kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kaynamış suya 2 çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz ekleyin. 3-4 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen çayı süzdükten sonra tüketebilirsiniz. Ancak demlenme süresinin uzamamasına dikkat edin. Aksi halde çayınızın tadı acılaşabilir. Çayın tadı sizin için acı geliyorsa birkaç damla limon veya yarım çay kaşığı bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2023, 19:09   #5
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




5. Yerba Mate Çayı

Fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek çaylardan bir tanesi de yerba mate çayıdır. İçeriğindeki “mateine” bileşeni sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve vücut ısısını yükselterek normalden daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Bu sayede yağ yakımını hızlandıran yerba mate çayı, kilo kaybını hızlandırır. Ayrıca yerba mate çayı, tokluk hissini uzatarak iştahı kontrol altına alır. Yapılan bir araştırma düzenli olarak yerba mate çayı tüketen kişilerin tüketmeyenlere kıyasla daha fazla kilo verdikleri gözlemlenmiştir. Ancak hamilelerin ve emziren annelerin yerba mate çayı tüketmeleri önerilmez. Ayrıca yerba meta çayının bazı kişilerde mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve kalp çarpıntısı gibi yan etkilere neden olabileceği ifade edilmektedir. Yerba mate çayı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta suyu yapraklarla birlikte kaynatmamaktır. Mate yapraklarını kaynamış ve 3-4 dakika oda sıcaklığında dinlenmiş olan suya atın. Daha sonra 2-3 dakika çayın demlenmesini bekleyin. Çayın tadı acı gelirse bir miktar bal veya süt ilave edebilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2023, 19:09   #6
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




6. Tarçın Çayı

Herkes tarafından bilinen ve sevilen bir kokuya sahip olan tarçın çayı, termojenik etkisine sahiptir. Pek çok şifaya sahip olan Tarçın çayı aynı zamanda vücut sıcaklığını yükseltir ve metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Metabolizmanın hızlanmasıyla birlikte kişi yediklerini çabuk yakar ve böylelikle kilo alma derdi ortadan kalkar. Tarçın çayının bir diğer özelliği ise vücudun kan şekerini dengeleyerek iştahı bastırır ve kolesterolü dengeler. Tarçın çayını, sade bir şekilde tüketebilir veya hazırladığınız bitki çaylarına tarçını toz şekilde ekleyip tüketebilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2023, 19:09   #7
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




7. Zencefil Çayı

Zencefil çayı, kişilerin zayıflamak için kullandıkları bitki çayları arasında yer almaktadır. Zencefil çayının en önemli özelliklerinden bir tanesi de mide sakinleştirici ve sindirimi kolaylaştırmasıdır. Mide bulantısına da iyi gelen zencefil çayı, metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra kişinin psikolojisinin daima iyi olmasını sağlamaktadır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2023, 19:09   #8
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




8. Kuş Otu Çayı

Zayıflatan bitki çayları arasında kendisine yer bulan kuş otu çayı, içerisinde bulundurduğu potasyum ve magnezyum sayesinde bağırsakların temizlenmesine yarayan çaylar arasında yer alır. Kuş otu çayı, vücutta bulunan fazla suyun dışarı atılması, şişliği önlemesi ve metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlamaktadır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2023, 19:10   #9
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




9. Pu-Erh Çayı

Listemizin son sırasına yaklaşırken karşımıza Pu-Erh bitki çayı çıkmaktadır. Pu-Erh çayı aslından bilindiğinden çok daha yararlıdır. Sabahları kahvaltıdan önce tüketildiğinde vücutta bulunan yağ hücrelerinin küçülmesine ve vücutta bulunan yağ oranının azalmasına yardımcı olmaktadır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 08 Temmuz 2023, 19:10   #10
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yanıt: Zayıflamaya Yarayan En İyi Bitki Çayları




10. Yeşil Kahve Çayı

Yeşil kahve çayı, özellikle zayıflamak isteyen bireylerin tercih ettiği cilde iyi gelen ve kolesterolü düşüren bir çeşit zayıflama çayıdır. Normal kavrulmuş kahveden 9 kat daha güçlü olan yeşil kahve, düzenli kullanımlarda doğal detoks etkisi, iştah kapatma, kan dolaşımını düzenleme ve diyabete iyi geldiği bilinmektedir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bitki, Çayları, yarayan, İyi, zayıflamaya


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tok Tutarak Kilo Verdiren Bitki Çayları Asi Ruh Kilo vermek istiyorum 3 02 Haziran 2023 17:10
Metabolizmayı Hızlandırarak Kilo Verdiren Bitki Çayları Asi Ruh Kilo vermek istiyorum 3 02 Haziran 2023 15:54
Yağ Yakımını Hızlandırarak Kilo Verdiren Bitki Çayları Asi Ruh Kilo vermek istiyorum 0 02 Haziran 2023 15:43
Parlak ve Işıltılı Saçlara Sahip Olmak İçin: İşe Yarayan Altın Gibi Öneriler DeepSilence Saç ve Makyaj Dünyası 1 12 Mayıs 2023 11:01
İştah Kesen Bitki Çayları Asi Ruh Kilo vermek istiyorum 0 10 Mart 2023 06:54




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net