Forum Logo




Aç kalmadan kilo vermek mümkün! Zayıflamaya yardımcı muhteşem besinler


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Temmuz 2023, 11:31   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Aç kalmadan kilo vermek mümkün! Zayıflamaya yardımcı muhteşem besinler




Aç kalmadan kilo vermek mümkün! Zayıflamaya yardımcı muhteşem besinler
Www.TrendForum.Net





Alıntı:
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte fazla kilolardan kurtulmanın yollarını bulmak için arayışlar başladı. Kilo vermek için pek çok yöntem bulunuyor. Ancak sağlıklı bir şekilde fazla kilolardan kurtulmak için öncelikli olarak beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Peki sağlıklı kalarak nasıl kilo verilir? Hayatımızda neleri değiştirmeliyiz? İşte merak edilen soruların yanıtları…


Hızlı bir şekilde zayıflamanın yolları olsa da, kaçınmanız gereken bir yöntem var, kendinizi aç bırakmak…Vücudunuz açlığa maruz kaldığında kıtlık yaşandığını düşünür ve metabolizmayı yavaşlatır. Dolayısıyla metabolizmanızı yavaşlatmadan bazı kısıtlamalar yaparak zayıflamak daha sağlıklı olabilir. Ayrıca tek başınıza şok diyetler yapmak da doğru bir yöntem değil. Çünkü vücudunuz ani yağ kaybına uyum sağlamakta zorlanabilir. Bu tip bilinçsizce yapılan diyetlerin zararları ise şöyle:


Metabolizmanız yavaşlar
Ek olarak kas kaybı görülme olasılığı artar
Yorgun, halsiz hissedersiniz
Ek olarak safra taşı oluşumu riski artar
Vücudun sıvı ve elektrolit dengesi bozulur


Düzenli spor yapmak kilo vermenin en bilinen ve işe yarayan yöntemlerinden biri. Ancak hayat rutini spor yapmaya uygun olmayanlar için diyet ağırlıklı kilo vermek de mümkün. Kilonuzu kontrol altında tutmak ya da aç kalmadan kilo vermenin sağlıklı yolları var. İşte sizi tok tutacak sağlıklı besinler:



YUMURTA
Sağlıklı beslenme ve diyetin vazgeçilmez besini olan yumurta tok tutucu özelliği sayesinde diyet listesinde bulunması gereken besinlerin başında geliyor. Yumurtanın en sağlıklı pişirme yöntemi haşlama tekniğidir. Çünkü pişirilen yumurtanın besin değeri düşer ve sağlık açısından pek etkili olmaz. Bu sebeple haşlama olarak tüketmeniz daha faydalı olabilir.




TATLI PATATES
Patates yemeyi seven ancak kilo vermek isteyenler, tatlı patatese bir şans vermeliler çünkü hem daha sağlıklı bir alternatif, hem daha kolay pişiyor hem de kilo vermeye yardımcı olur. Tatlı patatesin 100 gramında sadece 86 kalori bulunur. Dolayısıyla tatlı patates tüketmek kalori dengenizi kontrol altına alır ve diyet sırasında kendinizi kısıtlanmış hissetmezsiniz.



MUZ
Diyet yaparken tatlı yeme isteğinizin artması çok normal. Orta boy muz 150 kaloridir ve doğal şeker barındırdığı için tatlı ihtiyacınızı yüksek oranda karşılayabilir. Bu nedenle diyette ölçülü bir şekilde muz tüketmek zararlı olmayabilir.




SU
Su tüketmenin faydalarından bahsetmek için ayrı bir liste yapmak abartı olmayabilir. Çünkü hayatın kaynağı olan suyun düzenli tüketimi vücuttan toksinleri atmanızı sağlayabilir. Ayrıca ciltteki yenilenmeleri hızlandırır, yağ yakışını hızlandırır ve kilo verirken yardımcı unsur olarak görev yapar. Su tüketimi bağışıklığı güçlendirirken besinlerin parçalanmasına, dolayısıyla sindirime de yardımcı olur.




TAM TAHILLI BUĞDAY EKMEĞİ
Diyet yaparken ekmek yemek kulağa biraz tuhaf gelebilir. Ancak tüm ekmeklere önyargılı yaklaşmak doğru değil. Örneğin tam tahıllı buğday ekmeği önemli bir lif, vitamin ve mineral kaynağıdır. Enerji sağlar ve sizi çabucak tok hissettirdiği için kilo vermeyi kolaylaştırabilir.




KAHVALTI
Gelelim diyetin kalıplaşmış öğünü kahvaltıya… Pek çok kahvaltı çeşidi ve tarifi olsa da yukarıda bahsettiğimiz gibi beslenme ve saati kişiden kişiye göre değişebilir. Çünkü her bireyin uyku düzeni farklıdır ve belirgin bir saat söylemek doğru olmaz. Yine de güne başlarken metabolizmayı hızlandırıp, güne enerjik başlamanızı sağlayan düşük kalorili bir kahvaltı, kilo vermenize yardımcı olabilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 10 Ağustos 2023, 22:09   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Aç kalmadan kilo vermek mümkün! Zayıflamaya yardımcı muhteşem besinler




tatlı yiyerek kilo veren beeeeen
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
besinler, kalmadan, kilo, muhteşem, mümkün, vermek, yardımcı, zayıflamaya


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kilo vermek ya da almak insanı güzelleştirir mi? Beatrice Trend Sorular 16 11 Mart 2024 23:01
Sabah Uyanır Uyanmaz Tüketildiğinde Kilo Verdiren Besinler Asi Ruh Kilo vermek istiyorum 0 11 Mayıs 2023 07:12
Kilo vermek için dua devriksekiz Trend Sözlük 10 28 Nisan 2023 18:21
Sağlıklı Kilo Almak için 20 Muhteşem Tavsiye Asi Ruh Kilo Almak İstiyorum 0 07 Mart 2023 21:19
Anne Sütünü Azaltmayacak ve Kilo Aldırmayacak Besinler Beatrice Genel Sağlık 1 14 Mayıs 2022 15:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net