Forum Logo




Kilo Vermede Etkili 6 Sabah Alışkanlığı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Kasım 2022, 17:47   #1
Çevrimiçi
Pia
Kûn Fe Yekûn
Kilo Vermede Etkili 6 Sabah Alışkanlığı




Kilo Vermede Etkili 6 Sabah Alışkanlığı
Www.TrendForum.Net

Kilo verme hedefleriniz ne olursa olsun, kilo vermek zaman zaman imkansız olabilmektedir. Aslında, sabah rutininizde birkaç küçük değişiklik yapmak kilo vermenize ve kiloları uzak tutmanıza yardımcı olabilir.

1. Yüksek Proteinli Kahvaltı Yapın.

Kahvaltının günün en önemli yemeği olarak kabul edilmesinin bir nedeni vardır. Yüksek proteinli kahvaltı yapmak, iştahınızı kesmeye ve kilo vermeye yardımcı olabilir. Protein ayrıca iştahın artmasından sorumlu olan “açlık hormonu” olan grelinin seviyelerini azaltarak kilo kaybına yardımcı olur.
Gününüze iyi bir başlangıç yapmak için, yumurta, yoğurt, süzme peynir, fındık ve chia tohumları gibi protein kaynaklarını düşünmelisiniz.

2. Bolca Su İçin.

Güne iki bardak su içerek başlamak kilo vermede önemli bir faktördür. Su, enerji harcamanızı veya vücudunuzun yaktığı kalori miktarını en az 60 dakika artırmanıza yardımcı olur. İçme suyu, bazı bireylerde iştahı ve yiyecek alımını azaltabilir. Aslında, konuyla ilgili birçok çalışma, günde 1-2 litre su içmenin, kilo kaybına yardımcı olabileceğini göstermiştir.

3. Kilonuzu Ölçün.

Her sabah kalktığınızda kendinizi tartmanız motivasyonunuzu artırmak için etkili bir yöntem olabilir. Her sabah kendini tartmak da kilo vermeyi teşvik edebilecek sağlıklı alışkanlıkları ve davranışları teşvik edebilir. En iyi sonuç için, uyandığınızda kendinizi doğru tartın. Banyoyu kullandıktan sonra ve bir şey yemeden veya içmeden önce tartma işlemini yapabilirsiniz. Ayrıca, kilonuzun günlük dalgalanma gösterebileceğini ve çeşitli faktörlerden etkilendiğini unutmayın. Büyük resme odaklanın ve küçük günlük değişiklikler üzerinde sabitlenmekten ziyade genel kilo kaybı eğilimlerine bakın.

4. Güneş Işığı Alın.

Güneş ışığının eve vurması veya her sabah dışarıda güneşli bir sabahta birkaç dakika harcanması kilo kaybınızın başlamasına yardımcı olabilir. Küçük bir çalışmada, günün belirli zamanlarında ılımlı ışık seviyelerine maruz kalmanın kilo üzerinde bir etkisi olabileceği bulunmuştur.

Güneş ışığına maruz kalmak D vitamini ihtiyaçlarınızı karşılamanın en iyi yoludur. Bazı çalışmalar D vitamini gereksinimlerinizi karşılamanızın kilo kaybına yardımcı olabileceğini ve hatta kilo almayı önleyebileceğini göstermiştir.
İhtiyacınız olan güneş maruziyet miktarı, cilt tipinize, mevsime ve bulunduğunuz yere göre değişebilir.

5. Pratik Farkındalık Edinin.

Dikkatlilik, mevcut ana odaklanmayı, düşüncelerinize ve hislerinize farkındalık getirmeyi içeren bir uygulamadır. Uygulamada kilo kaybını arttırdığı ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirdiği gözlemlenmiştir.

Dikkatli olmak pratikliktir. Başlamak için, her sabah, sakin bir alanda rahatça oturmak ve duyularınızla bağlantı kurmak için beş dakika harcamayı deneyin. Bir nevi meditasyon denilebilir.

6. Egzersiz Yapın.

Bazı fiziksel aktivitelere sabah başlamak kilo kaybını hızlandırmaktadır. Sabah saatlerinde egzersiz yapmanın daha yüksek bir tokluk seviyesi ile ilişkili olduğu ortaya çıkmıştır. Sabah egzersizleri, gün boyunca kan şekeri seviyelerinin sabit kalmasına da yardımcı olur. Düşük kan şekeri, aşırı açlık da dahil olmak üzere birçok olumsuz belirtiye neden olabilir.

Alıntı.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
”İnsan inandığı insanla çiçeklenir.”
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 21 Ağustos 2023, 07:53   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Kilo Vermede Etkili 6 Sabah Alışkanlığı




Canım hiç bir şey yapmak istemiyor
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alışkanlığı, etkili, kilo, sabah, vermede


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sushi Kilo Aldırır mı? Suşi Kilo Yapar mı? Beatrice Sağlıklı Beslenme 1 21 Ağustos 2023 07:54
Cips kilo aldırır mı - cips kilo yaparmı? Beatrice Sağlıklı Beslenme 1 21 Ağustos 2023 07:53
her sabah benim gerginlik seviyesi Beatrice Komedi ve Mizah 3 22 Ekim 2022 12:04
Kilo vermeyi engelleyen sabah alışkanlıkları Beatrice Kilo vermek istiyorum 0 18 Haziran 2022 09:17
Sabah uyanır uyanmaz tüketildiğinde kilo verdiren 5 besin Beatrice Kilo vermek istiyorum 1 11 Mayıs 2022 14:54




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net