Forum Logo




Sıcak havalarda yağlı yiyeceklerden uzak durun!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Temmuz 2023, 11:34   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Sıcak havalarda yağlı yiyeceklerden uzak durun!




Sıcak havalarda yağlı yiyeceklerden uzak durun!
Www.TrendForum.Net




Son günlerce artan hava sıcaklığı ile birlikte vücut sağlığını koruyabilmek için son derece dikkatli olmak gerekiyor. Sıcak havalar sebebiyle beslenme listesini tekrar gözden geçirmeniz öneriliyor. Özellikle sağlığınız için yağlı yiyeceklerden uzak durmanız gerektiği tavsiye ediliyor.


Son günlerde artan hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunan Dr. Sefer Özgen, özellikle risk grubunda bulunan vatandaşların saat 10 ile 16 arasından dışarı çıkmamalarını, dışarı çıkan vatandaşlarında koyu renk, sentetik, plastik ve naylon türü elbiselerden uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Dr. Sefer Özgen son günlerde Türkiye genelinde artan hava sıcaklıkları nedeni ile risk grubunda bulunan yaşlı, hasta, hamile ve çocuklara uyarılarda bulundu. Özgen, 50 yaş üzeri ve 0-5 yaş arası kişilerin özellikle gündüz 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması gerektiğini ifade etti. Dr. Özgen, ''Kronik hastalığı, kalp, böbrek, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan tüm hastalarımızı ve gebeler risk altındadır. Risk altında olan kişilerin saat 10 ile 16 arası yani bizim öğleden ikindi sonrasına kadar güneşe çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Güneşe çıktıklarında diğer saatlerde şapka kullanmaları, gözlük kullanmaları, özellikle sentetik, naylon, plastik kıyafetlerden uzak durmalarını, ince ve beyaz türü açık renk elbise giymelerini tavsiye ediyoruz. Koyu renk elbiseleri giymemelerini tavsiye ediyoruz, varsa güneş kremlerini kullanmalarını istiyoruz'' dedi.



Özellikle havanın sıcak olduğu saatlerde dışarıya çıkanlarda baş ağrısı, halsizlik, vücutta morarmalar, bilinç kaybı ve bilinç değişikliğine kadar değişen semptomların görülebileceğini vurgulayan Dr. Özgen, ''Böyle birini gördüğümüz taktirde solunum yolunu açık olup olmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Hastanın üstünü soyacağız, mümkünse hemen gölgelik bir ortama alacağız, soğuk kompressler uygulayacağız, mutlaka varsa yanımızda tuzlu veya şekerli su içireceğiz. Çünkü tuz ve şeker kaybı çok fazla olmuşsa geri dönüşümsüz böbrek ve kalp hastalığına sebep olabilir, sonra vücut ısısı 40 dereceyi aşmışsa mutlaka 112'yi arayacağız hastaneye hastamızı göndereceğiz'' diye konuştu.

Sıcak havalarda yağlı ve ağır yemeklerden uzak durulması gerektiğini bildiren Dr. Özgen, ''Risk grubundaki kişiler saat 10.00 ile 16.00 arası dışarı çıkmamalı, ince ve açık renk elbiseler, daha çok pamuk türü elbiseler giymelidir. Ağır yemeklerden özellikle sıcak saatlerde alkol, sigara gibi şeylerden uzak durmalılar. Sıvı tüketimi kesinlikle arttırılmalıdır, kızartma türü gıdalardan uzak durmalıdır'' şeklinde konuştu.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 10 Temmuz 2023, 11:51   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Sıcak havalarda yağlı yiyeceklerden uzak durun!




Tmm hocam öyle yapalım ama patates kızartması da mı yemeyelim
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
durun, havalarda, sıcak, uzak, yağlı, yiyeceklerden


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sıcak havalarda tahammül edilemeyen şeyler Beatrice Trend Sözlük 11 15 Temmuz 2023 22:46
Hamileyseniz kahveden uzak durun! DeepSilence Anne ve Çocuk 0 28 Haziran 2023 17:04
İlişkilerde bu kadınlardan uzak durun! Duygularınızı sömürüyorlar DeepSilence Kadın & Erkek İlişkileri 0 11 Mayıs 2023 10:49
Kas Geliştirmek İçin Bu Besinlerden Uzak Durun! Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 11 Mayıs 2023 07:28
Kalp Hastalarına Sıcak Havalarda Önemli Tavsiyeler Asi Ruh Kalp Sağlığı 0 06 Nisan 2023 01:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net