Forum Logo




Hayata Bakış Açısını Değiştirmek

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Mayıs 2023, 20:01   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Hayata Bakış Açısını Değiştirmek




Hayata Bakış Açısını Değiştirmek
Www.TrendForum.Net

Acılar, sıkıntılar ve hayatın zorluklarıyla baş edebilmek için hayata bakış açısını değiştirmeliyiz ve hayata olgun insanların bakış açısıyla bakmalıyız.

İnsan sürekli iyi ve mutlu hissetmek ister.
Oysa yaşam, acılar, dayanılması gereken sıkıntılar, aşılması gereken zorluklarla doludur. Yeteri kadar güçlü, olgun değilsek karşılaştığımız durumlarla baş edemeyip karamsar duygulara kapılırız. Bulutların güneşi örttüğü gibi bazen kafamızda dönüp duran, bir türlü içinden çıkamadığımız karamsar düşünceler de ruhumuzu örter. Uykularımızı kaçıran, yaşama sevincimizi azaltan, endişeli, yorgun, mutsuz hissetmemize sebep hep bu karamsar düşüncelerdir.

İnsanın acılar, sıkıntılar ve hayatın zorluklarıyla baş edebilmesi için olgunlaşması gerekir. Hayatta sürekli değişik durumlarla karşılaşırız. Kendimize çok güvenirken, çok güçlü olduğumuzu düşünürken; öyle bir olay yaşarız ki dünyamız alt üst olur. Böyle zamanlarda İçimizde saklı kalmış korkular zayıflıklar da sessizce ortaya çıkıverir. Günlerce düşünür bir çözüm yolu bulamayız. Olay karşısındaki çaresizliğimiz yüzünden, umutlarımız kırılır, karamsar duygulara kapılırız. Bulutların güneşi kapattığı gibi korkular, karamsar duygular da ruhumuzu kapatır. Hayat devam etse de artık istediğimiz, özlediğimiz hayat değildir.

Böyle zamanlarda hayata bakış açımızı değiştirmeli, olgun insanların bakış açısıyla bakmalıyız hayata. Olgun insan karşılaştığı durumlarla baş etmeyi bilir. Karamsar düşüncelere kapılmak yerine çözüm yolları arar. Güneşi örten bulutların güneşi yok edemediği; üstelik yağmur yağması için gerekli olduğu gibi hayatta karşılaştığımız zorluklar, ruhumuzu örten karamsar duygular da bizim daha güçlü olmamız, olgunlaşmamız için gereklidir. Onlar sayesinde düşünce sıçraması yapar hal değiştiririz. Onlar sayesinde aciz olduğumuzu anlar kendimizi geliştirmek için çareler ararız.

Hayat sürekli değişir. Değişen hayatı kabul edebilmek, uyum sağlamak için kendimizi geliştirmeliyiz. Hz. Şems: “Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. “Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir” diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?” demiştir. Bizde değişen hayata uyum sağlayabilmek için kendimizi ve hayatı iyi bilmeliyiz ki, hayata farklı açılardan bakabilelim. Bunun için çok okumalı kendimizi geliştirmeliyiz.

Günümüzde, insanlar kendilerini sürekli “iyi ve mutlu” hissedebilecekleri yollar aramaktadır. Oysa hayat bir sınavdır ve acılar, dayanılması gereken sıkıntılar, aşılması gereken güçlüklerle doludur. İnsan hayat mücadelesi içinde her zaman “iyi ve mutlu'' hissedemez. Hayatında acı ve sıkıntılara sabretmek; onlarla birlikte yaşamak zorunda kalacağı dönemler olacaktır. Kazançlar, kayıplar, bir tarafta doğumlar diğer tarafta ölümler olacak. Baharları kışlar takip edecek. İnsan da değişen hayat şartlarına uyum sağlayabilmek için çareler arayacak, kendini geliştirecektir. Kendini geliştiren insan kendi sorunlarını çözdüğü, hayatını güzelleştirdiği gibi çevresindeki insanlara da çok faydalı olur.

Bulutlar güneşi gizlese de hayat kaynağı olan güneşin hep bulutların arkasında olduğunu, bulutların geçici olduğunu bildiğimiz gibi; insanın bazen kapıldığı karamsar, mutsuz ruh hali de geçicidir. Çünkü insan kendini geliştirme potansiyeline sahiptir. Deneyerek, okuyup öğrenerek kendini geliştirebilir. Kendini geliştiren insanın hayata bakış açısı da değişir. Karşılaştığı güçlüklere kolayca çözüm yolları bulabileceği için karamsarlığa kapılmaz.

Bulutlar güneşi gizleseler de baharın müjdecisidir. Yağmurlarla toprağı suya kandırıp gül bahçesini güllerle donatırlar. Hayatta karşılaşılan zorluklar acılar da insanı geliştirir, olgunlaştırır. Hayatla baş edebilmeyi öğretir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
acısını, bakış, değiştirmek, hayata


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Değiştirmek istediğin nickin.. devriksekiz Bunları biliyor musunuz? 18 12 Ocak 2024 20:05
İnsanın Fikilerini Değiştirmek Kolay Mıdır ? Sır Trend Sorular 5 13 Nisan 2023 19:24
Ayrılık acısını en zor atlatan 4 burç. Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 3 06 Ocak 2023 22:23
Burçların aşk acısını unutma süreleri Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 5 30 Kasım 2022 23:29
Erkeklerin aşk acısını daha kolay atlatması DeepSilence Trend Sözlük 3 24 Kasım 2022 22:38




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net