Forum Logo




Başarı için zeka mı önemlidir yoksa çalışmak mı?

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Freyja.
  • 1 Post By ihaveanidea

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Mayıs 2023, 17:46   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Başarı için zeka mı önemlidir yoksa çalışmak mı?




Başarı için zeka mı önemlidir yoksa çalışmak mı?
Www.TrendForum.Net

Başarı, zeka ile doğru orantılıdır. Belli bir kapasiteye sahip değilseniz istediğiniz kadar çalışın işe yaramaz. Zeka önemlidir. Çünkü elinizdeki imkanların farkına varıp kullanacak kapasitesiniz yoksa bütün çabalarınız faydasızdır. Zeki insanlar çalışır ve kendilerine imkan yaratırlar. Görünmeyen şeyleri daha kolay görebilirler. Buna örnek olarak bilim adamlarını gösterebiliriz. Ünlü bilim adamlarına baktığımızda hepsinin çok çalıştığını görebiliriz ama onları özel yapan zekalarıdır.

Başarılı olmak için zekâ gereklidir ancak asla tek başına yeterli değildir. Zekâ, çalışkanlıktan daha önemlidir diyenler gerçekten hata yaparlar. Tarih zeki, ancak tembelliği nedeniyle silik olarak kalmış insanlarla doludur. Kullanılmayan zekâ, açılmayan paraşüt gibidir. Kısaca hiçbir işinize yaramaz. Önemli olan zeki değil, çalışkan olmaktır. Nobel ödülü alan yüz akımız Prof. Dr. Aziz Sancar “Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum demiştir. Bu konuda haksız da sayılmaz. Zekâyı fazla büyütmemek de gerek. Edison’un güzel bir sözü vardır. Edison’a “Başarınızı neye borçlusunuz?” diye sorarlar. O da “Yüzde 95 çalışmak yüzde 5 zekâ” der. Zekâ kişi için şanstır. Ama zekâsı çok yüksek olmayan biri de hedefini iyi belirler ve çok çalışırsa çok büyük başarılar elde edebilir.

Zekâ ile çalışkanlık arasındaki ilişkiyi şöyle bir benzetme ile anlatabiliriz. Zekâ bir arabanın benzini ise çalışkanlık sürücüsüdür. Arabanın deposunu benzin ile doldurabilirsiniz. Ama sürücü yoksa araç kendi kendine harekete geçerek sizi istediğiniz yere götüremez. Başarılı olmak istiyorsanız mutlaka o konu ile ilgili gerekli çabayı göstermelisiniz. Çok başarılı insanların hayatlarına baktığımızda çok okuyup çok çalıştıkları görülür. Örneğin; bütün dünyanın hayran olduğu büyük liderimiz Atatürk 3900 civarı kitabı, altını çize çize, notlar ala ala okumuştur. Ülkemiz için gecesini gündüzüne katarak çalışmış ve bugünlere gelmemizde büyük emekler vermiştir. Başarının en önemli ve tek anahtarı çalışmaktır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Mayıs 2023, 19:35   #2
Çevrimdışı
harika birisiyim ama hak edene.
Yanıt: Başarı için zeka mı önemlidir yoksa çalışmak mı?




İkisi de.
DeepSilence bunu beğendi.
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

 
Alıntı ile Yanıt

Alt 11 Mayıs 2023, 19:37   #3
Çevrimdışı
Platin Üye
Yanıt: Başarı için zeka mı önemlidir yoksa çalışmak mı?




İman
DeepSilence bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başarı, Çalışmak, için, yoksa, zeka, önemlidir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Eş adayının hangi özelliği, sizin için öncelikle önemlidir ? Sır Trend Sorular 14 20 Kasım 2023 23:21
Sizin için bir kararı vermek mi zor, yoksa o kararı uygulamak mı ? Beatrice Kafamıza Göre 6 15 Kasım 2023 19:23
Sizce güzel bir fiziğe mi sahip olmak önemlidir yoksa güzel bir yüze mi? Beatrice Trend Sorular 10 07 Haziran 2023 12:30
Ağız Ve Diş Sağlığı Neden Önemlidir? Asi Ruh Ağız ve Diş Sağlığı 0 18 Nisan 2023 06:15
Vettel: "Montreal'de puan kazanmak bizim için başarı olacak" KoJiRo Formula 1 0 18 Haziran 2022 07:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net