Forum Logo




Mindfulness ve yazı, farkındalığınızı geliştirmenize nasıl yardımcı olur?

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Temmuz 2023, 14:24   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Mindfulness ve yazı, farkındalığınızı geliştirmenize nasıl yardımcı olur?




Mindfulness ve yazı, farkındalığınızı geliştirmenize nasıl yardımcı olur?
Www.TrendForum.Net

Düşüncelerinizi sansürlemeden günlük yazarken kaleminizden ne aktığını okumak aydınlatıcı olabilir. Sadece kaleminizi kağıdın üzerinde hareket ettirme eylemi, sizi tam burada olan, ana getiren meditatif bir eylem haline gelir. Dikkatinizi sayfaya yönlendirirsiniz, zihninizi açarsınız ve sayfada neler olduğunu görerek görünmeyeni görünür kılarsınız.

Günde ister beş dakika ister 60 dakika yazıyor olun, günlük tutmak, düşüncelerinizi, alışkanlıklarınızı, güçlü yönlerinizi ve dünyayı yorumlama yollarınızı ortaya çıkararak bakış açısı kazanmanıza ve öz farkındalığınızı derinleştirmenize yardımcı olur. Bu nedenle bilinç akışınızın yargılama korkusu olmadan akmasına izin verin.

Günlük tutmanın, öz farkındalık, içgörü ve netlik için mükemmel bir uygulama olsa da, değişim, belirsizlik zamanlarında gezinmek ve zor duygularla başa çıkmak için de muazzam bir araç olduğu kanıtlanmıştır. Texas Üniversitesi’nde profesör olan James Pennebaker, yazma aktivitesi hakkında onlarca yılda çok sayıda çalışma yürütmüştür. Haftada üç gün, 20 dakika duyguları hakkında yazan kişilerin fiziksel ve zihinsel sağlıklarında gözle görülür bir iyileşme yaşadıklarını keşfetmiştir.

Katılımcılar yazma seansından sonraki aylarda, daha mutlu, daha az depresif ve daha az endişeli olduklarını belirtmişlerdir. Aynı zamanda katılımcılarda yazma seanslarından sonraki aylarda daha düşük kan basıncı, gelişmiş bağışıklık fonksiyonu ve daha az doktor ziyareti oldu gözlenmiştir. Hayatları hakkında ise daha iyi ilişkiler, gelişmiş hafıza ve işte daha fazla başarı bildirmişlerdir.
Dallas’taki bir mühendislik şirketinde günlük yazma rutinleri uygulandığında ise sonuç olmuştur.

Hiçbir şey yazmayan gruplardaki akranlarıyla karşılaştırıldığında, günlük tutan grup üyelerinin, olmayanlara göre işe girme olasılığını üç kat daha fazla olduğu görülmüştür. Günlük tutmak, farkındalık kapasitenizi geliştirir. Farkındalığınız geliştikçe de olaylara daha geniş ve farklı açılardan bakma becerinizi geliştirmiş olursunuz. Bu da hayatınızda yaşadığınız problemlere başka yollardan çözüm bulmanız anlamına da gelmektedir.

Bazen kelimeleri kağıda dökmekte zorlanabilirsiniz. Sadece bilincinizin kağıda akmasına izin verin. Eğer yazmakta zorlanıyorsanız harekete geçmek için şu soruları kullanabilirsiniz:

“Şu anda hayatımda en çok takdir ettiğim şey…”
“… olduğunda en iyi halimdeyim.”
“Beni hayata bağlayan şey…”
“Şu anda gerçekten ihtiyacım olan şey…”
“Mevcut olmama engel olan şey…”
“Eğer korkum olmasaydı, … yapardım.”
“Gerçekleştirmek istediğim eylem için ilk atacağım ilk adım…”

Düzenli olarak günlük tutmak için mindfulness meditasyonunu kullanabilirsiniz. Mindfulness pratiği sonrası yazacağınız meditasyon günlüğünüz farkındalığı ve anlayışı derinleştirmek için en iyi yollardandır. Herhangi bir yargı, eleştiri, beklenti olmadan kendinizi özgürce ifade edin ve sözlerinizi nezaket ve merakla ele alın.

En önemlisi kendiniz için uygun ve sürdürülebilir bir rutin ve format geliştirin ve sabah, gündüz veya gece olmak üzere günde beş dakika ile başlayın.

Dizüstü bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda günlük yazabilirsiniz. Ben tabii ki elle yazmanızı öneririm. El yazısı birincil yazma eylemimiz ve bilincin en kolay aktığı yöntemdir. Ayrıca kaleminizi kağıt üzerinde hareket ettirme eylemi kendi içinde meditatif olabilir, dikkatinizi şimdiye çekerek bedeninizi ve zihninizi senkronize edebilir. Ve ayrıca evet, ben hala kağıt kalem sevenlerdenim.

Kaynak:
The Mindful Day, Laurie J. Cameron
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
farkındalığınızı, geliştirmenize, mindfulness, nasıl, olur, yardımcı, yazı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Rüyalar Bize Nasıl Yardımcı Olur? Asi Ruh Rüya tabirleri 0 22 Haziran 2023 06:48
Derdin Nasıl Dermanın Olur? DeepSilence Kişisel Gelişim 0 31 Mart 2023 02:46
Strese nasıl müdahale edilir: Stresle başa çıkmanıza yardımcı olacak 5 öneri DeepSilence Kişisel Gelişim 0 02 Aralık 2022 09:40
Psikolojik danışmanlık size nasıl yardımcı olur? DeepSilence Kişisel Gelişim 0 02 Aralık 2022 09:16
Delikanlı Adam Nasıl Olur? Beatrice Trend Erkeklerin Dünyası 21 29 Temmuz 2022 23:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net