Forum Logo




Derin dinlenmeye zaman ayırın: Kendinizi şarj edebilmeniz için 5 öneri

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Temmuz 2023, 14:24   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Derin dinlenmeye zaman ayırın: Kendinizi şarj edebilmeniz için 5 öneri




Derin dinlenmeye zaman ayırın: Kendinizi şarj edebilmeniz için 5 öneri
Www.TrendForum.Net

En son ne zaman dinlendiniz? Dünyanın tüm problemlerini, yapmanız gereken tüm işleri bir kenara bırakıp tam anlamıyla derin bir dinlenme halinden bahsediyorum. Çoğumuz dinlenmeyi tembellik olarak görüp dinlenmek için kendine izin vermiyor. Yine çoğumuz dinlenmek için neler yapılması gerektiğini bilmiyor. Hafta sonları televizyon karşısına geçip şiddet içerikli diziler, filmler seyretmeyi ya da Instagram’da dolaşmayı dinlenmeye yönelik aktiviteler olarak görüyoruz örneğin. Bugün bir değişiklik yapıp gün içinde uygun anlar yaratarak derin dinlenmeye zaman ayırın, ne dersiniz?

Telefonlarımızı şarj etmeye gösterdiğimiz özeni kendimizi şarj etmek için de göstermeliyiz. İşte bu derin dinlenme gününü nasıl geçirebileceğinize dair bazı öneriler…

1. Farkındalıklı bir şekilde dinlenmeye niyet edin.

Güne başladığınız andan itibaren farkındalıklı bir şekilde dinlenmeye niyet edin. Bugün hem zihinsel, hem bedensel hem de ruhsal dinlenme gününüz. Gününüzü farkındalık içinde geçirmeye çalışın. Örneğin duş alırken dikkatinizi üzerinizden akıp giden suya verin, kahvaltı yaparken de anda kalarak içtiğiniz çay ya da kahvenin ve yediklerinizin tam anlamıyla tadını çıkarın.

2. Vücudunuzu hareket ettirin.

Hareket etmek ve dinlenmek birbiriyle çelişen kavramlar gibi gözükse de spor yapmanın, hareket etmenin ruh, beden, zihin üçlüsüne çok iyi geldiği ve bizi dinlendirdiği tartışılmaz bir gerçek. Derin dinlenme gününüzün mutlaka bir bölümünü spor yapmaya ayırın. İster dışarda yürüyüş yaparak, ya da Yin Yoga gibi yoganın çok dinlendirici olan türünü deneyimleyerek vücudunuzu hareket ettirin.

3. Haberlerden uzak durun.

Evet, derin dinlenme günümüzde haberlere yer yok. Holistik tıbbın Amerika’daki öncülerinden ve en sevdiğim tıp doktorlarından Dr. Andrew Weil’in yazılarında sık sık önerdiği haber detoksu hepimize iyi gelecek. Tüm bir gün hiçbir haber kanalını açmayın ve kendinizi haberlerin stres verici etkilerinden koruyun.

4. Sosyal medyayı kullanmayın.

Derin dinlenme gününüzde sosyal medyayı kullanmak da yok. Sosyal medyanın güzel yanları var elbet. Ancak herkesin yediğini, içtiğini, gezdiği yerleri paylaştığı sosyal medyanın zihnimiz için yorucu bir tarafı da olduğu hepimizin malumu. En iyisi derin dinlenme günümüzde sosyal medyayı hiç kullanmamak, ve zihnimize o çok hak ettiği dinlenme ortamını sağlamak.

5. Yönlendirilmiş imgeleme yapın.

İngilizcesi “guided imagery’ olan bu teknikle zihnimizi harika bir tatile çıkarabiliriz. İmgeleme antik çağlardan beri kullanılan bir yöntem. Günümüzde psikolojinin kimi isimleri imgelemeye yönelik yeni uygulamalar ve yaklaşımlar geliştirmişlerdir. Yönlendirilmiş imgeleme zihnimizde canlandırdığımız imajlarla hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımıza iyi gelme peşinde olan bir yöntemdir. YouTube’da yönlendirilmiş imgelemeye yönelik bir çok video bulabilir ve derin dinlenme gününüzde bu teknikten yararlanabilirsiniz. Bu teknik ilginizi çektiyse çalışmalarında yönlendirilmiş imgelemeye yer veren psikologlardan da destek alabilirsiniz.

Unutmayın bedenimizi istediğimiz kadar dinlendirelim, eğer Budizm’de sık sık lafı geçen zihnimizdeki o daldan dala konan maymunlara söz geçiremiyorsak, yani zihnimizi dinlendiremiyorsak kendimizi tam anlamıyla dinlenmiş hissedemeyiz. O halde bedensel dinlemeye olduğu kadar zihinsel dinlenmemize de önem vermeli, haftada en az bir günümüzü derin dinlenmeye ayırmalı, kendimizi şarj etmeliyiz. Sizlere derin dinlenmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz günler diliyorum…

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ayırın, derin, dinlenmeye, edebilmeniz, için, kendinizi, zaman, Öneri, Şarj


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Zihninizi sakinleştirmeniz için uygulaması kolay 2 öneri DeepSilence Kişisel Gelişim 0 28 Haziran 2023 14:06
Olumlu beklentilere ve öz farkındalığa sahip olmak için 7 öneri DeepSilence Kişisel Gelişim 0 10 Haziran 2023 15:18
Kendinizi kurban gibi hissetmeden yaşamak için 7 öneri Zeytin Kişisel Gelişim 0 16 Aralık 2022 13:12
Durma hakkınızın farkında mısınız: Kendinizi şarj etmeye zaman ayırın DeepSilence Kişisel Gelişim 0 02 Aralık 2022 09:44
Kendinizi duymak için kulak verin: Derin sessizlikte kendi sesinizi bulun DeepSilence Kişisel Gelişim 0 02 Aralık 2022 09:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net