Forum Logo




Duygularını küçümseme: Bir ihtiyaç olarak duygusal wellness

Kişisel Gelişim ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Ağustos 2023, 14:01   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Duygularını küçümseme: Bir ihtiyaç olarak duygusal wellness




Duygularını küçümseme: Bir ihtiyaç olarak duygusal wellness
Www.TrendForum.Net

Eminim senin de başına gelmiştir: Bir problemin yüzünden kendini üzgün hissettiğinde, bu üzüntünü paylaştığın kişinin hem duygularını görmezden gelmiş olmasından, hem de senin derdini başkalarının derdiyle kıyaslayarak seni suçlu hissettirmesinden bahsediyorum… “Aman canım sen de! Bu da dert mi? Milletin ne dertleri var!” demesinden… Eğer bu tip bir olayı çocukluğundan itibaren sık sık deneyimlemişsen, şimdi de sen duygularına saygı duymuyor, onlara kulak vermiyor olabilirsin.

Evet, çoğumuz öyle ya da böyle, bir şekilde duygularımıza saygı duymamayı öğrenmiş durumdayız. Oysa duygularımız onlara kulak vermemizi isterler. Eğer dikkatle dinlersek duygularımız her zaman bizim için bir mesaj taşırlar. Duygularımıza kulak tıkamamız ve onları küçümsememiz psikolojik sağlığımıza zarar verme potansiyeli taşıyan eylemlerdir. Unutmamak gerekir ki bastırılan duygular mutlaka başka bir şekilde kendilerini açığa çıkarırlar.

İçinde bulunduğumuz Ekim ayı duygulardan bahsetmek için ideal bir ay çünkü Ekim ayı dünyada Duygusal Wellness ayı olarak kutlanıyor. Son yıllarda sık sık duyduğumuz wellness fiziksel, çevresel, duygusal, entelektüel, mesleki ve ruhsal bileşenleri olan bir kavramdır. Amerikalı doktor Halbert Dunn, wellness kavramını ilk ortaya çıkaran kişi olarak tanınır. Duygusal wellness duygularımızın farkında olmamız, onları anlamamız ve onları verimli bir şekilde yönetebilmemiz gibi konuları içerir. Peki sen “Duygusal Wellness” için neler yapabilirsin?

Duygularına saygı göster.
Duygularını değiştirmeye çalışmadan onları kabullen.
Bazı duygularınla kendi başına başa çıkamadığını düşündüğün zaman biz psikologlardan yardım istemeyi unutma.
Kendine ve duygularına verdiğin değeri yansıtan düzenli bir hayat yaşa.
Duygularını günlük tutarak ya da dans ederek sağlıklı bir şekilde ifade etmeye çalış.
Bu yazımdan önce Duygusal Wellness kavramını duymuş muydun? Sen duygusal wellness için neler uyguluyorsun? Sizlere duygularınıza saygı duyduğunuz ve duygusal wellness kavramına önem verdiğiniz günler diliyorum…

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, duygularını, duygusal, ihtiyaç, küçümseme, olarak, wellness


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sarılmaya ihtiyaç duymak DeepSilence Trend Sözlük 19 20 Aralık 2023 23:18
Duygularını gizleyen insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? DeepSilence Trend Sorular 3 08 Eylül 2023 22:41
Duygularını itiraf etmekte çok zorlanan 5 burç! Aşık olduklarını söylemekten korkuyor DeepSilence Astroloji ve Burçlar Dünyası 1 01 Temmuz 2023 01:15
Duygularını incitecek bile olsa birinin dürüst olmasını mı yoksa yalan söylemesini mi Beatrice Trend Anketler 19 22 Nisan 2023 21:15
Burçların Gerçek Duygularını Gizleme Yolları Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 4 23 Ekim 2022 18:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net