Forum Logo




Elif Şafak - Sakız Sardunya Kitap Özeti

Kitap tanıtımlarının yer aldığı tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz..


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Mart 2023, 06:37   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Elif Şafak - Sakız Sardunya Kitap Özeti




Elif Şafak - Sakız Sardunya Kitap Özeti
Www.TrendForum.Net

İstanbul'da sakin bir mahallede bir kız çocuğu yaşardı.İsmini hiç mi hiç sevmeyen... Hem akıllı, hem meraklıydı.Çok da konuşkandı. Anne babasına ve öğretmenlerinedurmadan sorular sorardı. Zavallı büyükler, onun zekâsınayetişmekte zorlanırdı!Bir atlası vardı sürekli karıştırdığıve pek çok kitabı.... Hayaller kurmaya bayılırdı.Bir gün okulun kütüphanesinde hiç beklemediği birsürprizle karşılaştı. Rafların arasında tuhaf bir küreparlıyordu. Bulan herkesi unutulmayacakbir yolculuğa çıkaran sihirli bir küre!

EFHİMA, yani Efsaneler, Hikâyeler ve Masallar Ülkesi'neuzanan rengârenk bir maceraya atılmaya hazır mısınız?

Usta yazar Elif Şafak çocuklar için sıcacık vesıradışı bir öykü yazdı!Dostluk, paylaşım, hayal gücü,kitap ve doğa sevgisinin özenle işlendiği Sakız Sardunya,soluksuz ve keyifli bir okuma süreci vadediyor.

Sakız Sardunya Özet
Elif Şafak okurlarının karşısına bu kez çok farklı bir kitap olan Sakız Sardunya ile çıkıyor. Mükemmel romanları ile tanıdığımız ünlü yazar Sakız Sardunya kitabı ile bu kez çocuklara yönelik bir öykü/masal kitabı sunuyor.

Elif Şafak Sakız Sardunya kitabında ismini hiç sevmeyen genç bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor. Sakız adındaki bu genç kız, bulduğu sihirli küre sayesinde masal dünyasında maceralara atılırken okurlarını da kendisi ile sürüklüyor.

**********

Geniş bir okur kitlesine sahip olan Elif Şafak bu kez de çocuklar için yazdığı Sakız Sardunya ile karşımızda. Usta anlatıcı, bildik Elif Şafak üslubunun dışında bir anlatıyla sesleniyor çocuk okurlarına. Kitap, belleklerde hoş bir yer edinecek türden. Çocukların düş ve düşünce ufkunu geliştirecek, aynı zamanda da eğlenceli bir kapı aralayacak şekilde kaleme alınmış. Kitaptaki resimler titizlikle hazırlanmış, iyi bir tamamlayıcı özelliği taşıyorlar.

Sakız Sardunya kitap okumayı çok seven akıllı ve meraklı bir kızdır. İsmi bir çiçek adı olmasına karşın ismini hiç mi hiç sevmez. Çünkü okuldaki haylaz öğrenciler ismiyle alay ederler. İsmini değiştirmek istediğini annesi Hayal Hanım’a söylediğinde ise annesi : “Herkes çiçekleri sever. Nokta.” diyerek bu konunun bir daha açılmaması gerektiğini vurgulayarak konuyu kapatır. Büyüklere bir şey anlatmanın bazen çok güç olduğunu düşünür ve herkesin kendi ismini özgürce seçebileceği bir gezegen düşler.

Küçüklüğünden beri bir hayvanı olmasını ister, ama annesi şehir yaşamının buna çok uygun olmadığını düşünür. Babası Hasan Bey ise kızını kıramaz ve ona adlarını Gece ve Gündüz koyacağı iki minik su kaplumbağası hediye eder. Sakız Sardunya’nın en sevdiği şeylerden biri babasının aldığı ve çoğu zaman yanından hiç ayırmadığı atlasıdır. Atlası, ona büyüdüğünde gideceği ülkelerin hayallerini kurdurur. Yaşıtı pek çok çocuktan farklı olarak doğaya hayranlık besler ve insanların yaşadıkları çevreyi sahiplenmeleri gerektiğini düşünür. Büyüklerin yaşadıkları mekânları temiz tutup çevreyi kirletmelerine hiçbir anlam veremez. Çevreyi korumak için bir kampanya yapmak ister fakat alay edileceği düşüncesiyle bu fikirden vazgeçer.

Yetişkinlerin dünyasını sorgulayan sakız sardunya kitap okumanın yararlarından bahseden anne ve babasının neden yeteri kadar kitap okumadıklarını da kavrayamaz. Sık sık okul kütüphanesine giden Sakız Sardunya, seçtiği kitabı aldığında sıra dışı bir küre ile bulur. Merakına yenik düşer ve küreyi evine götürür. Kürenin üzerinde sekiz kıta olması oldukça gizemlidir. Üstelikte üzerindeki taşları yanıp sönmektedir. Büyük sırrı ile bir süreliğine anneannesine giden Sakız Sardunya orada kürenin gizemini çözer ve Efhima, yani efsaneler, hikâyeler ve masallar ülkesine aralanan kapıdan geçerek fantastik bir serüvene atılır.

Sakız Sardunya, barındırdığı felsefesi ile çocukları sevgiye, yapıcılığa, hoşgörüye öykündürecek inceliklerle yapılandırılmış. Kitap masalsı aynı zamanda da gerçeklikle bezeli yönüyle çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgisini çekecek nitelikte. Çocuklar ve çocukluklarına özlem duyan yetişkinler için iyi bir yapıt.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
elif, kitap, sakız, sardunya, Özeti, Şafak


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Orhan Pamuk - Cevdet Bey Ve Oğulları Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 06:33
Henri Charriere - Kelebek Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 06:27
Ayşe Kulin - Köprü Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 05:59
Namık Kemal - Gülnihal Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 05:36
Jonathan Ames - Fazladan Bir Adam Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 05:31




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net