Forum Logo




Geçen yıl binlerce eser müzelere kazandırıldı

Kültür, Sanat ve Tarih ile ilgili tüm paylaşımları burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Ocak 2023, 14:32   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Geçen yıl binlerce eser müzelere kazandırıldı




Geçen yıl binlerce eser müzelere kazandırıldı
Www.TrendForum.Net

Türkiye genelinde 2022 yılında Türk ve yabancı kazı heyetleri ve müze müdürlükleri tarafından yürütülen 713 arkeolojik faaliyette müzelere 10 bin 500 yeni eser kazandırıldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni ve denetimiyle geçmiş kültür mirasının ortaya çıkarılması için kazı çalışmaları yürütülüyor.

Geçen sene Türk bilim heyetlerince 160, yabancı bilim heyetlerince 32, müze müdürlüklerince 57 olmak üzere 249 arkeolojik kazı yapıldı.



Karadaki kültür varlıklarının yanı sıra su altında bulunan ve yasa kapsamında korunması gerekli alanlarda ve batıklarda da kazı ve araştırma faaliyetleri sürdürüldü. Bu kapsamda geçen sene su altında 7 kazı ve 3 araştırma çalışması yapıldı.



10 BİN 500 ESER MÜZELERE KAZADIRILDI
Arkeolojik yüzey araştırması, jeofizik-jeoradar ve temizlik çalışmalarıyla 2022’de toplam 713 arkeolojik faaliyet gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalarla 10 bin 500 eser müzelere kazandırıldı.



Arkeolojik kazı çalışmalarına, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünce ve cari desteklerle 95 milyon lira doğrudan ödenek sağlandı. Bu rakam, yıl boyu süren kazılar için ayrıca istihdam edilen uzman personele ve kazı alanlarındaki restorasyon, konservasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına ayrılan destekle 240 milyon lirayı aştı.



“BU YIL HEDEF 750”
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, “Bu yıl arkeolojik faaliyetlerin 750’ye ulaşmasını öngörüyoruz. Saha çalışmalarına ilişkin planlama ve değerlendirmelere devam ediliyor. Toplam 200 milyon lira ödeneği doğrudan kazı çalışmalarına aktarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Coşkun, 12 aylık kazı projesi kapsamında istihdam edilen personel giderleri için ödeneceklerle birlikte 285 milyon lira ödeneğin kazı çalışmaları için kullanılacağını belirtti.

ntv
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
binlerce, eser, geçen, kazandırıldı, müzelere, yıl


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Başıma Güller Taksam - Eser Çelik Avcı DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 23 Kasım 2022 09:38
İstanbul'da tarihi eser operasyonu Zeytin Ülkemizden Haberler 0 08 Kasım 2022 10:57
Hande Yener sahnede bir anda bayıldı, binlerce hayranının yüreği ağzına geldi KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 23 Ekim 2022 07:46
Aşkı Geleceğe Taşıyan 7 Önemli Eser DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 31 Mayıs 2022 14:39
Kum fırtınası Irak'ı esir aldı! Binlerce kişi boğulma tehlikesi geçirdi Beatrice Dünyadan Haberler 1 16 Mayıs 2022 22:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net