Forum Logo




26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için başvuru zamanı

Kültür, Sanat ve Tarih ile ilgili tüm paylaşımları burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Mart 2023, 16:46   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için başvuru zamanı




26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için başvuru zamanı
Www.TrendForum.Net

Bu yıl 31 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için başvurular başladı.



Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 26'ncı kez düzenlenecek. Festival, 31 Mayıs - 7 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl, “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla düzenlenecek festivale başvurular başladı.

"DAHA FAZLASI, DAHA AZI DEĞİL"

1998 yılında düzenlendiği ilk yıldan itibaren kadın emeğini görünür kılmak amacıyla çıktığı yolda kadın hareketiyle birlikte güçlenen, sinema sektöründeki kadınlar arasında bir iletişim ağı kuran ve filmlerin görünürlüğünü sağlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali çeyrek asrı geride bıraktı.

Her yıl farklı bir tema ile düzenlenen festival bu yıl “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” diyor. 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, kadınların her alanda olduğu gibi sinema sektöründe de daha görünür olmak için yıllardır sürdürdüğü hak mücadelesine dikkat çekiyor. Uğranılan haksızlıklara, elde edilen başarılara rağmen süregelen cinsiyet eşitsizliğine karşı “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla hazırlıklarını sürdürüyor. Festival, her yıl olduğu gibi belirlenen tema çerçevesinde kadın sinemacıların imzasını taşıyan ulusal ve uluslararası uzun metraj, belgesel ve kısa filmleri izleyicilerle buluşturacak.

FESTİVALE BAŞVURULAR AÇILDI

26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde filmleriyle yer almak isteyen kadın sinemacılar için başvurular festivalin web sitesi üzerinden başladı. Kısa, uzun, orta metraj, deneysel ya da belgesel filmleriyle festivalde yer almak isteyen Türkiye’den kadın sinemacılar 20 Mart’a kadar başvuru yapabilir. Başvuru yapacak filmlerin 2022 ya da 2023 yapımı ve yönetmenlerinden en az birinin kadın olması gerekiyor.


31 Mayıs - 7 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali tarafından her yıl verilen Onur Ödülü, Bilge Olgaç Başarı Ödülü ve Genç Cadı Ödülü sahipleri ve program detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başvuru, festivali, filmleri, için, kadın, süpürge, uçan, uluslararası, zamanı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Teknofest Uçan Araba Yarışması'na başvurular için yarın son gün DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 29 Kasım 2022 13:03
Ferrari Vision Gran Turismo için teaser zamanı! DeepSilence Otomobil & Modifiye Tuning 0 23 Kasım 2022 09:25
ECOVACS, DEEBOT T9 Robot Süpürge Modelini Duyurdu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 28 Mayıs 2022 07:34
Beşiktaş'ta gündem golcü! Salih Uçan için takas formülü.. KoJiRo Beşiktaş 0 27 Mayıs 2022 21:37
Oğuzhan Özyakup için karar zamanı KoJiRo Beşiktaş 0 27 Mayıs 2022 21:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net