Forum Logo




Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 28 Ekim’de açılıyor

Kültür, Sanat ve Tarih ile ilgili tüm paylaşımları burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Ekim 2023, 13:57   #1
Çevrimiçi
Saygın Üye
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 28 Ekim’de açılıyor




Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 28 Ekim’de açılıyor
Www.TrendForum.Net

Bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Ekim-5 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Fuarın onur yazarı Nermin Abadan Unat olurken, ana teması ise “Yaşasın Cumhuriyet” olarak belirlendi.



Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 28 Ekim’de 40. kez kitapseverlerle buluşacak. Yüzlerce yayınevinin ve binlerce yazarın okurlarla buluştuğu, 1987 yılında Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ilk onur yazarı seçilerek başlanan ve her yıl değerli edebiyat insanlarının onurlandırdığı fuarın bu yılki onur yazarı TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu tarafından, Türkiye'de iletişim bilimlerinin oluşumuna katkı veren öncü isimlerden, yazar, çevirmen, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci gibi birçok unvana sahip Prof. Dr. Nermin Abadan Unat olarak belirlendi.

Fuar süresince Unat’ın yaşamı ve eserleri üzerine, kendisinin de katılımıyla çeşitli panel ve söyleşiler düzenlenecek. Ayrıca yazarın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabı da okurlarla buluşacak.

Fuarın ana teması ise Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla “Yaşasın Cumhuriyet” olarak belirlendi. Temaya ilişkin olarak, 100. yıl etkinlikleri kapsamında, "Cumhuriyetin Yüzyılı Edebiyatı" konu başlığı altında, yüzyılın şiiri, öyküsü, çocuk ve gençlik edebiyatı, romanı, denemesi –eleştirisi ve yayıncılığı ile ilgili de ilgi çekici söyleşiler gerçekleşecek, birbirinden değerli yazarlar okurlarla bir araya gelerek, fikirlerini paylaşacaklar.

Uluslararası Yayıncılar Birliği – IPA Başkanı Karine Pansa da açılış törenine katılacak ve ardından da Yayıncılıkta Gelişmeler konulu bir söyleşide konuşmacı olarak yer alacak.



400’DEN FAZLA KÜLTÜR ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK

Yurt içi ve yurt dışından birbirinden değerli yayınevlerini, yazarları ve okurları ağırlayacak olan İstanbul Kitap Fuarı, 10 salon ve toplam 40 bin metrekarelik alanda kurulacak. Fuara yurt içi ve yurt dışından 998 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak, 400’den fazla kültür etkinliği ve 2000’den fazla yazar imza günü düzenleyecek. Fuara 500 binin üzerinde ziyaretçinin yoğun ilgisi bekleniyor.

İLLÜSTRATÖRLER YAYINCILAR İLE BULUŞUYOR

1 Kasım Çarşamba Günü "İllüstratör ve Yayıncı Buluşması" gerçekleştirilecek. Buluşma tüm çocuk ve gençlik yayıncıları ile illüstratörlerin katılımına açık olacak. Etkinlik kapsamında, yayınevi yetkilileri ile illüstratörlerin bir araya geleceği ikili görüşmelerde illüstratörler portfolyolarını doğrudan yayıncılara sunabilecek, işlerini tanıtma fırsatı yakalayabilecekler.

YURT DIŞINDAN YAYINEVLERİ KATILIYOR

Fuar kapsamında, 28-31 Ekim tarihleri arasında açık olacak uluslararası salonda bu sene yurt dışından Kuzey Makedonya, Almanya, Çin, Romanya ve İran’dan yayınevleri yer alacaklar. Bu yayınevleri uluslararası salonda yer alacak olan söyleşi alanında düzenleyecekleri söyleşiler ile ilgili ülkelerdeki yayıncılık pazarının durumu hakkında bilgiler paylaşacaklar.

ODAK PAZAR ÜLKESİ HİNDİSTAN OLDU

TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, edebiyat dünyamızda uluslararası buluşma olanakları yaratan İstanbul Kitap Fuarı’nda 2023 için “Hindistan”ın odak pazar ülkesi olarak belirlendiğini söyledi. Buna ilişkin olarak Hindistan’dan gelecek olan yayınevlerini fuarda ağırlamaya hazırlandıklarını belirten Ersözlü, “Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülen ve kısa adı ‘TEDA’ olan ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi’ kapsamında 15 farklı ülkeden gelecek yayıncılar, katılımcı yayınevleri temsilcileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirecek, telif alışverişinde bulunacak. 29 Ekim Pazar günü Hindistan’dan gelecek yayınevleri ile Türk yayıncıların yer alacağı bir panel gerçekleşecek, panelde iki ülke arasındaki telif alışverişinin arttırılmasına yönelik fikirler paylaşılacak” diye konuştu.

Girişin öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar, 5 Kasım Pazar akşamı 19.00’da sona erecek.

ntv
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 13 Ekim 2023, 15:41   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 28 Ekim’de açılıyor




1 kitap olmuş 150 tl orada da olsa olsa 130 tl olacak.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açılıyor, ekim’de, fuarı, kitap, uluslararası, İstanbul


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
RS Sanat Alanı "Zihni Manzaralar" sergisi ile 7 Ekim’de açılıyor Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 06 Ekim 2023 17:57
Yüzlerce sanatçının eseri 9'uncu Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nda Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 09 Mart 2023 11:19
Cem Yılmaz TÜYAP Kitap Fuarı'nda sevenleriyle bir araya geldi Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 12 Aralık 2022 12:31
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı (TÜYAP) ne zaman ve nerede yapılacak? Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 1 02 Aralık 2022 16:50
39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başlıyor Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 1 28 Kasım 2022 13:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net