Forum Logo




Sultan Ahmet Camisi (Türkiye, İstanbul)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Ağustos 2023, 07:05   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Sultan Ahmet Camisi (Türkiye, İstanbul)




Sultan Ahmet Camisi (Türkiye, İstanbul)
Www.TrendForum.Net



Sultan Ahmet Camisi, Türkiye'nin İstanbul şehrinde yer alan tarihi ve dini öneme sahip bir camidir. Ayrıca, popüler olarak "Mavi Cami" olarak da bilinir. Cami, İstanbul'un tarihi yarımadasında, Sultanahmet Meydanı'nda bulunur ve İstanbul'un en ikonik yapılarından biridir.

Sultan I. Ahmed tarafından 17. yüzyılın başlarında inşa ettirilen cami, Osmanlı İmparatorluğu'nun dönemindeki büyük bir yapı projesidir. Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa tarafından tasarlanan cami, Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir.

Sultan Ahmet Camisi, muhteşem kubbesi, yüksek minareleri ve dikkat çekici dış cephesiyle bilinir. Dışarıdan görüldüğünde, çini işlemeli mavi kubbesi ve altı minaresiyle görsel olarak etkileyicidir. Caminin içi ise benzersiz süslemeler, el işçiliği ve çini işlemeleriyle süslüdür. İç mekanda mavi, beyaz ve altın renk tonlarının hakim olduğu süslemeler, ziyaretçilere büyüleyici bir atmosfer sunar.

Sultan Ahmet Camisi, İslam ibadetleri için hâlâ kullanılan bir camidir. Müslümanlar burada beş vakit namaz kılar ve Cuma hutbeleri düzenlenir. Ancak cami, turistlerin de ziyaret edebildiği bir mekandır. Ziyaretçiler caminin içini gezebilir, Osmanlı dönemine ait sanat eserlerini ve süslemelerini inceleyebilirler.

Cami, aynı zamanda İstanbul'un turistik cazibe merkezlerinden biri olarak bilinir ve yıl boyunca birçok turist tarafından ziyaret edilir. Sultan Ahmet Camisi, İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan önemli bir simgedir ve ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ahmet, camisi, sultan, türkiye, İstanbul


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Süleymaniye Camisi (Türkiye, İstanbul) Asi Ruh Marmara Bölgesi 0 30 Temmuz 2023 10:53
Selimiye Camisi (Türkiye, Edirne) Asi Ruh Marmara Bölgesi 1 30 Temmuz 2023 09:23
Beyşehir Eşrefoğlu Camisi (Türkiye, Konya) Asi Ruh İç Anadolu Bölgesi 0 26 Temmuz 2023 06:21
Dolmabahçe Sarayı (Türkiye, İstanbul) Asi Ruh Marmara Bölgesi 0 25 Temmuz 2023 22:03
Eskişehir Kurşunlu Camisi Ve Külliyesi (Türkiye, Eskişehir) Asi Ruh İç Anadolu Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 04:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net