Forum Logo




Yerebatan Sarnıcı (İstanbul)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Ağustos 2023, 06:25   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yerebatan Sarnıcı (İstanbul)




Yerebatan Sarnıcı (İstanbul)
Www.TrendForum.Net



İstanbul Yerebatan Sarnıcı, Türkiye'nin İstanbul şehrinde bulunan antik bir yeraltı sarnıcıdır. Diğer adıyla "Basilica Cistern" veya "Yerebatan Sarayı" olarak da bilinir. Yerebatan Sarnıcı, Bizans İmparatoru I. Justinianus döneminde 6. yüzyılda inşa edilmiştir.

Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un Sultanahmet Meydanı'nın yakınında yer almaktadır. Sarnıcın orijinal amacı, İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için su depolama alanı olarak kullanılmaktı. Sarnıç, büyük bir su deposu olarak düşünülebilir ve su sağlamak için yer altından gelen su kaynaklarından beslenirdi.

Yerebatan Sarnıcı, 9.800 metrekarelik bir alana sahiptir ve 336 adet sütunla desteklenmiştir. Sütunlar, çeşitli antik yapıların sütunlarından geri dönüştürülmüş olanların yanı sıra özgün olarak yapılan sütunlar da içermektedir. Sarnıcın tavanı tonozlu bir yapıya sahiptir ve birçok sütun çiftleri arasında sıralanmıştır.

Yerebatan Sarnıcı'nda yürüyüş yolları ve ahşap platformlar bulunmaktadır, böylece ziyaretçiler rahatlıkla gezinti yapabilirler. Sarnıç, ziyaretçilerin atmosferini deneyimlemeleri için loş bir ışıklandırmaya sahiptir ve sakin bir ortam sunar.

Yerebatan Sarnıcı, turistler ve yerli halk arasında popüler bir turistik mekan olmuştur. Ziyaretçiler, sarnıcı keşfedebilir, sütunların arasında dolaşabilir ve tarihi atmosferini deneyimleyebilirler. Ayrıca, bazı dönemlerde konserler ve özel etkinlikler de burada düzenlenmektedir.

Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un tarihine ve antik dönemine dair zengin bir tanıklık sunan önemli bir yapıdır. Sarnıcın mistik atmosferi ve etkileyici mimarisi, ziyaretçilerin İstanbul'un zengin kültürel mirasını keşfetmelerine olanak sağlar.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
sarnıcı, yerebatan, İstanbul


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İstanbul nasıl bir şehir? Ne düşünüyorsunuz İstanbul hakkında.. Beatrice Kafamıza Göre 27 29 Kasım 2023 23:46
İstanbul'da fırıncılar kafalarına göre zam yaptı! İstanbul Valiliği'nden ilk açıklama... KoJiRo Ülkemizden Haberler 2 13 Temmuz 2023 20:06
İstanbul'un Altındaki Gizli Tüneller - Yerebatan Sarnıcı Efsanesi Asi Ruh Mitoloji 2 16 Haziran 2023 04:22
Gazanfer Özcan (27 Ocak 1931, İstanbul - 17 Şubat 2009, İstanbul ) BBQ SAUCE Nostalji 0 02 Mayıs 2023 18:29
Mistik Bir Başyapıt: Yerebatan Sarnıcı Beatrice Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 8 05 Kasım 2022 09:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net