Forum Logo




Gündelik Eşyalarla Fizik Kurallarına Meydan Okuyan Denge Sanatçısı: Wang Yekun


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Mayıs 2023, 16:54   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Gündelik Eşyalarla Fizik Kurallarına Meydan Okuyan Denge Sanatçısı: Wang Yekun




Gündelik Eşyalarla Fizik Kurallarına Meydan Okuyan Denge Sanatçısı: Wang Yekun
Www.TrendForum.Net

Wang Yekun çalışmalarında şişeler, madenî paralar, anahtarlar veya bisikletler gibi gündelik eşyaları kullanıyor.



Söz konusu sanat olduğu zaman pek çok kişinin aklına doğal olarak resim, edebiyat veya müzik gibi geleneksel sanat dalları geliyor. Ancak modern zamanlarda, sanatın tanımı ve türleri de bir hayli çeşitlendi. İşte “denge sanatı” da son dönemde pek çok kişinin ilgisini çeken ve oldukça zor bir sanat türü.

Çoğunlukla, farklı şekil ve hacimlerdeki taşları doğru noktalara yerleştirerek doğal yollarla dengede tutma prensibine dayanıyor. Ancak denge sanatçıları arasında bazı özellikleri ile diğer sanatçılardan sıyrılan bir isim var: Wang Yekun. Hong Konglu denge sanatçısı, çalışmalarında gündelik nesneleri kullanıyor. Cam şişeler, madenî paralar, anahtarlar, bisikletler, meyveler ve elektronik eşyalar Yekun’un sıklıkla kullandığı nesneler arasında. Ayrıca zaman zaman gündelik eşyaların yanı sıra insanlar da Yekun’un çalışmalarındaki nesneler arasına katılıyor! İşte gündelik eşyaları kullanarak fizik kurallarına meydan okuyan sanatçı hakkında bilmeniz gerekenler…

Wang Yekun denge sanatı ile ilgilenmeye 2017 yılında hobi olarak başladı



Gündelik nesneleri doğal yollarla dengede tutmayı başarabilmek içinse yıllar süren çalışmalar yaptı. 2020 yılında, denge sanatında oldukça başarılı hale gelen sanatçı, çalışmalarını sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başladı. Denge sanatının inceliklerini içeren sıra dışı videolarından bazıları sosyal medyada milyonlarca insan tarafından izlendi.

Yekun, sosyal medyada inanılmaz anların yanı sıra denge sanatının zorluklarını da paylaşıyor



Yekun’a göre bu sanatın en temel unsurları zorluk ve büyük bir sabır gerektiriyor olması. Hong Konglu sanatçı gündelik eşyaları üst üste yerleştirmek ve dengede tutabilmek uzun saatler harcıyor. Elbette, her bir eser için sayısız tekrar yapması da gerekiyor! Yekun’un hayranlık uyandıran çalışmalarının arkasında yüzlerce kırılmış eşya ve başarısızlık var! Sanatçı, sosyal medya hesaplarından başarısız olduğu anları da takipçileri ile paylaşıyor. Kısacası gündelik eşyalar, Wang Yekun’un azmi ve iradesi sayesinde yer çekiminden etkilenmiyor gibi görünüyor, ama kısa bir anlığına.

“Hayatı dengelemek bir sanattır, bazen ciddi bazen de komik.” Wang Yekun, çalışmalarını bu sloganla sürdürüyor



Denge sanatının yaşamın içinden, zorlukları olan ve sabır gerektiren bir alan olduğunu belirtiyor. Ancak bu zorlukların içerisindeki mizahın ve kısacık da olsa yoğun çabanın ardından gelen başarının insan yaşamı için oldukça değerli olduğunu ifade ediyor. Wang yoğun bir sabır, çaba ve irade ile hayranlık uyandıran kısacık anlar yaratmak için dengeyi ve sıradan eşyaları kullanmaya ve bu anları takipçileri ile paylaşmaya devam ediyor…

Kaynak: [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 25 Haziran 2023, 15:46   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Gündelik Eşyalarla Fizik Kurallarına Meydan Okuyan Denge Sanatçısı: Wang Yekun




Değişik
DeepSilence bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
denge, eşyalarla, fizik, gündelik, kurallarına, meydan, okuyan, sanatçısı, wang, yekun


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hijyen kurallarına dikkat etmeyen birinin sizin sevgiliniz olma olasılığı nedir? Beatrice Trend Sorular 6 01 Kasım 2023 03:19
Van Gogh ve Fizik Efrasiyab Sanatsal Resim ve fotoğraflar 0 19 Ocak 2023 19:34
Dizi repliğinden gündelik hayata replik çekip kullanmak Er Şaban Trend Sözlük 6 02 Kasım 2022 00:09
Lincoln Henrique: Meydan okumaya hazırım KoJiRo Fenerbahçe 0 20 Haziran 2022 21:19
Atkı ( Fizik ) DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 08:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net