Forum Logo




Volvo, lojistik aşamasında karbon ayak izini azaltmak istiyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Temmuz 2023, 18:35   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Volvo, lojistik aşamasında karbon ayak izini azaltmak istiyor




Volvo, lojistik aşamasında karbon ayak izini azaltmak istiyor
Www.TrendForum.Net



Volvo, küresel emisyonlara önemli katkı sağlayan gemilerin çevreye olan etkisini azaltmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. İsveçli şirket, deniz taşımacılığında geleneksel yakıt yerine yenilenebilir bir alternatif kullanma konusunda öncü bir rol üstleniyor.

Volvo, nakliye ortaklarıyla işbirliği yaparak gemilerinde Fatty Acid Methyl Esters (FAME) adlı yakıtı kullanmaya başladı. Bu yakıt çoğunlukla atık bitkisel yağlardan elde edilirken, palm yağı veya palm yağı üretimiyle ilişkili herhangi bir kaynak kullanılmıyor.

Volvo, bu yenilenebilir yakıtı Avrupa ve Amerika'daki fabrikalarına giden üretim malzemelerini taşıyan gemilerde kullanacak. Ayrıca, yedek parça dağıtımı için kullanılan gemilerde de bu yakıtı tercih edecek. Ancak, Çin'e gönderi yapılacak gemilerde kullanımı henüz planlanmıyor.

Bu son adım, şirketin 2018 ile 2025 yılları arasında ürettiği araçlarının ömür boyu karbon ayak izini %40 azaltma hedefine ulaşma çabasının bir parçası. Volvo, bu yenilikçi yaklaşımının diğer otomobil üreticilerini de teşvik etmeyi umduğunu belirtiyor.

Volvo, sürdürülebilirlik ve çevre koruması konusundaki taahhütleriyle öncü bir rol oynayarak, deniz taşımacılığında karbon ayak izini azaltmada ilham verici bir örnek oluşturmaya devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde diğer otomobil üreticilerinin buna benzer bir yaklaşımı benimseyip benimsemeyeceğini ise hep birlikte izleyip göreceğiz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ayak, azaltmak, aşamasında, istiyor, izini, karbon, lojistik, volvo


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Apple, 2030 Yılına Kadar Tüm Ürünlerini Karbon-Nötr Hale Getirmeyi Planlıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 08 Nisan 2023 20:25
Sakin bir zihin için: Telefon kullanımını azaltmak hayatınızı nasıl etkiler? DeepSilence Kişisel Gelişim 0 10 Kasım 2022 14:08
Volvo, C40 Recharge'ı işte böyle tanıttı! Beatrice Otomobil & Modifiye Tuning 0 08 Kasım 2022 15:36
Samsung One UI 5.0 Beta Test Aşamasında KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 06 Temmuz 2022 20:35
Oğuzhan Özyakup karar aşamasında KoJiRo Beşiktaş 0 25 Mayıs 2022 22:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net