Forum Logo




Resident Evil Village’dan Denuvo Kopya Koruması Kaldırıldı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Nisan 2023, 20:31   #1
Çevrimiçi
Resident Evil Village’dan Denuvo Kopya Koruması Kaldırıldı




Resident Evil Village’dan Denuvo Kopya Koruması Kaldırıldı
Www.TrendForum.Net



Capcom, Denuvo kopya koruma yazılımını Resident Evil Village’dan tamamen kaldıran yeni bir güncelleme yayınladı. Oyunun SteamDB sayfasına da “3. Taraf DRM Kaldırıldı” ibaresi eklenmiş durumda. Bu gelişmeyle birlikte, Denuvo’nun kare hızını etkilediğine dair bulgular yüzünden Resident Evil Village’ın Steam sürümünü edinmekten kaçınan herkes tekrardan oyuna yönelebilir.

Resident Evil Village ilk çıktığı zamanlarda, büyük bir çoğunluğun PC’de ciddi performans sorunlarından şikayet ettiğini hatırlıyoruz. Hatta ilerleyen süreçte oyunun kopya koruması korsanlar tarafından kırılmış, yapılan karşılaştırmalarda ise Denuvo olmayan versiyon açık ara daha rahat bir deneyim sunmuştu. Capcom, bu sorunla ilgili yama yayınlayıp Denuvo yazılımını optimize ettiğini açıklasa da oyuncular bir süre Resident Evil Village’ın Steam’de satılan versiyonundan uzak kalmayı tercih etti.



Şimdi yayınlanan güncellemeyle Resident Evil Village, artık DRM koruması içermeyecek. Performansla ilgili henüz net bir bilgi yok fakat savaş sekansları ve ara sahnelerdeki kare hızında küçük de olsa iyileşme yaşanması muhtemel.

Öte yandan Resident Evil Village gibi belli bir zaman sonra oyunlardan Denuvo’nun kaldırılması pek şaşırtıcı değil. Zira DRM yazılımlarının amacı, genellikle yapımların en çok satılacağı vakit aralığını, yani ilk çıkış sürecini koruma altına almak. Zaten DRM’ler eninde sonunda kırıldıkları için stüdyolar da sonradan bunları oyunlardan kaldırarak kaynak tüketimini azaltmış oluyorlar. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Technopat
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
denuvo, evil, kaldırıldı, kopya, koruması, resident, village’dan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Resident Evil 4 Remake Satışları Dünya Çapında 4 Milyonu Geçti KoJiRo Oyun Haberleri 0 09 Nisan 2023 00:56
Resident Evil 4 Remake Sistem Gereksinimleri Açıklandı KoJiRo Oyun Haberleri 0 23 Ekim 2022 11:18
Resident Evil Village Winters’ Expansion Çıkış Tarihi Belli Oldu KoJiRo Oyun Haberleri 0 14 Haziran 2022 21:06
Resident Evil: Biohazard Fragmanı Yayınlandı KoJiRo Yabancı Diziler 0 08 Haziran 2022 14:26
Resident Evil 4 Remake Duyuruldu! İşte Çıkış Tarihi ve Fragmanı KoJiRo Oyun Haberleri 0 03 Haziran 2022 22:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net