Forum Logo




Türkiye’de Bilinen Paranormal Olaylar


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Nimâ

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Nisan 2023, 13:03   #1
Çevrimdışı
Lübbetülayn
Türkiye’de Bilinen Paranormal Olaylar




Türkiye’de Bilinen Paranormal Olaylar
Www.TrendForum.Net

Kara Dedeler Olayı: Kırklareli’nin Davutlu köyünde yaşandığı iddia edilen normal dışı olayda, köyün yerlileri tarafından garip olaylar yaşandığından ve insan dışı varlıkların olduğundan söz ediliyor.

Köyü araştırmaya gelen H.B. isimli gazeteci 11 gün boyunca kalıyor ve o sırada hiçbir olay yaşanmıyor. Kamerasını 14 yaşında bir çocuğa bırakarak gördüklerini çekmesini isteyen H.B. köyden ayrılıyor.

Daha sonra kamerayı bıraktığı çocuk dahil 3 evde parçalanmış cesetler bulunur. Polis H.B için tutuklama kararı çıkarır.

Çünkü cinayetin işlendiği evlerin duvarında onun adı yazmaktadır. Bu olay sonrası mesleğini yapamaz hale gelen H.B’den bir süre haber alınamıyor. Sadece not defteri ile kıyafetleri ormanlık bir alanda bulunuyor.


Yusuf Ziya Paşa Köşkü: Yusuf Ziya Paşa Osmanlı döneminde yaşar. Aşırı kıskanç olduğundan güzeller güzeli eşini kimseler görsün istemez ve 1910 yılında bir köşk yaptırmaya karar verir.

Birinci Dünya savaşı nedeniyle köşk yarım kalır. Daha sonraları karısının kendini aldattığını öğrenen Ziya Paşa köşkün tamamlanmasını istemez.

Normal dışı olaylar ise bu karar sonrası başlar. Köşkün yakınlarında oturanlar geceleri uzun saçlı bir kadın gördüklerini iddia ederler.

Köşk müzeye çevrilirken inşaatta çalışan işçiler uzun saçlı kadın silueti gördüklerini söylemiştir. Şimdi müze olan köşk için halk, perili köşk ifadesini kullanmaktadır.


Issız Cuma Mezarlığı: TV programlarında tartışıldığı söylenen normal dışı bir olaydır.

Esrarengiz olay Çanakkale’nin Seyran ve Çakıroba köyleri arasındaki tarihi mezarlıkta yaşanıyor.

Mezarlığın 680 yıllık olduğu biliniyor. Seyvan köyünde Hatice isimli bir kadın kız bebek dünyaya getirdikten sonra ölüyor. 20 gün sonra bebek de ölüyor.

Yan yana gömülen anne kızın mezarını ziyarete gelen yakınları mezarların birleştiğini görüyor.

Tekrar ayrılarak düzenlenen mezarın tekrar birleştiği söyleniyor. Bu durum birkaç kez yaşanınca akrabaları mezarları ayırmaktan vazgeçmişlerdir.


Işık Saçan Türbe: Arkadaşlarıyla Kastamonu yakınlarında bir türbeye giden Dr. Cengiz Caymaz’ın başından geçenleri resimlerle belgelendiği söylenen olaydır.

1981 yılında köylüler eski bir türbeyi yıkmak istemişlerdir. Ama yıkımı yapacak araçların motorları bozulmuştur. İnsan gücüyle yıkımına karar verildiğinde kazmalar toprağa saplanmış, çıkarmak isterken sapları kırılmıştır.

Bu olaylar neticesinde türbe yıkımından vazgeçmişlerdir. Yaşananları dinleyen Dr. Cengiz, Kastamonu ziyaretinden dönmeden bu türbeyi de gezerek önünde fotoğraf çekmiş.

Döndüğünde resimleri çıkartmış ve türbe önündeki tüm resimlerde aydınlık halkalar olduğunu görmüş ve gözlerine inanamamış.

Bu olayların gerçekten yaşanmış olduğuna inanır mısınız bilemem ama dünyanın birçok yerinde açıklanamayan bu tarz normal dışı olayların yaşandığından hep bahsedilmektedir.
Lyra bunu beğendi.

Son düzenleyen Nimâ; 20 Nisan 2023, 13:06.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilinen, olaylar, paranormal, türkiye’de


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tarihe Geçen Paranormal Olaylardan Örnekler Nimâ Parapsikoloji 3 21 Nisan 2023 14:19
Herkes Paranormal Olay Yaşayabilir mi ? Nimâ Parapsikoloji 4 21 Nisan 2023 09:57
Paranormal Ne Anlama Gelmektedir ? Nimâ Parapsikoloji 0 20 Nisan 2023 12:54
Bu Enteresan Olaylar sadece Türkiye 'de yaşanmıştır. Beatrice Enteresan Olaylar 6 27 Ocak 2023 16:24
Türkiye'nin Az Bilinen Doğa Harikalarının Önceki ve Sonraki Hali Beatrice Gezelim Görelim 2 20 Temmuz 2022 07:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net