Forum Logo




Panik Ataklara Dair En Sık Karşılaşılan On Kanı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Aralık 2023, 09:34   #1
Çevrimiçi
Panik Ataklara Dair En Sık Karşılaşılan On Kanı




Panik Ataklara Dair En Sık Karşılaşılan On Kanı
Www.TrendForum.Net


Kaygı ve panik bozuklukları henüz tam anlaşılamamıştır. Bu nedenle, kaygı ve panik bozuklukları çevreleyen onlarca yanlış kanı olması insanı şaşırtmamalıdır. Gerçekleri safsatalardan ayırmak önemlidir. Kişi, yanlış kanılara inanarak panik kaygı atağını şiddetlendirmemelidir. Aşağıda, panik bozukluklara dair insanların inandığı en yaygın on yanlışı içeren bilgileri ve detaylarını bulabilirsiniz:

1. “Şizofreni, panik bozuklulara neden olur.”

Doğru değil. Bu ataklar sırasında insanlar, çıldırdıklarını hissedebilirler, ama bu, sadece duruma verilen bir yanıttır. Şizofreni, akıl hastalığının ileri bir şeklidir, panik bozukluklar böyle değildir.

2. “Bir panik atak sırasında tüm kontrolünüzü kaybedersiniz.”

Bu, yanlıştır. İnsanlar “Kontrollerini kaybettiklerini” düşünebilirler ama durum, panik ataklardan şikayetçi olan bu kişilerin aslında kontrolü kaybettikleri bir noktaya asla gelmez.

3. “Panik ataklar ölümcüldür.”

Hayır, değildir. Atak geçiren birisi için böyle görünebilir, ama bu, sadece tehdit veya (abartılmış) tehlike algılamasına vücudun verdiği doğal bir savunma tepkisidir. Doğal bir vücut tepkisi olan bu ataklar öldüremez.

4. “Panik atakların hepsi zihindedir.”

Doğru. Panik bozuklukların çoğunluğu, yanlış fikirlerden, büyütülmüş kaygılı düşüncelerden ve fobilerden kaynaklanır. Bir tetikleyici durum (nesne, kişi, durum veya başka bir panik atak korkusu vb) oluştuğunda, panik bozuklukları olan insanlar zihinlerinde tetikleyen şeyleri derhal abartmaya meyillidirler. Bu, bazen kısır döngüye dönüşen panik ataklara yol açabilir.

5. “Bir panik atak, herkesin başına her yerde herhangi bir zamanda gelebilir.”

Doğru. Ama kaygı bozukluğunun diğer şekillerinden sıkıntı çekenler, bir panik atak geçirme konusunda daha büyük risk altındadır. Biriken stres, ağır duygusal rahatsızlıklar, büyük hayat değişimleri ve olumsuz düşünce, hepsi de panik ataklara neden olabilir.

6. “Kalp sorunları ataklara neden olur.”

Doğru denilemez. Son zamanlarda yapılan çalışmalar, kalp kapakçığı kaymasıyla panik ataklar arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir ama panik atak belirtileri kalp krizlerine benzemesine rağmen bu durum, panik atakların nedenini oluşturmaz.

7. “Madde istismarı ataklara neden olur.”

Kısmen doğru. Sigara içmek, özellikle gençler arasında panik bozuklukların görülme olasılığını artırır. Alkolizm, sakinleştirici maddelerin kötü kullanımı ve nikotin bağımlılığı da aynı zamanda panik atakları tetikleyebilir.

8. “Bir panik atak, aslında bir hastalık değildir.”

Yanlış. Panik bozukluk, bugün milyonlarca insana acı veren gerçek ve ciddi bir hastalıktır. Eğer tedavi edilmezse, kişinin hayatını ciddi şekilde etkileyebilir ve güçsüzleştirebilir.

9. “Eğer ailenizin panik bozukluğu varsa, sizin de olacaktır”

Kısmen doğru. Genetik, nesillere yayılabilen panik bozukluklara neden olmakla ilişkilendirilir. Ama bu, sadece bilinen birçok nedenden biridir ve panik bozukluğu teşhis etmekte tek başına temel değildir.

10. “Panik ataklar için tedavi yoktur”

Yanlış. İnsanlar, tedavilere farklı şekillerde yanıt verirler. Bazıları için işe yarayan tedaviler, diğerlerine uygulanamayabilir. Bu nedenle, bireylerin doğru tedavi programını belirlemeye yardımcı olması için bir uzman araştırması önemlidir.
Alıntı..
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ataklara, dair, kanı, karşılaşılan, panik, sık


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Panik Atak Nasıl Tedavi Edilir? Panik Atak Nasıl Geçer? Beatrice Psikiyatri 0 24 Eylül 2023 10:30
Kordon Kanı Nedir? Asi Ruh Ne Nedir? 1 29 Haziran 2023 17:38
Kanı Kan ile Yumazlar; Kanı Su ile Yurlar Asi Ruh Ata Sözleri Ve Deyimler 0 25 Haziran 2023 05:23
Sık Karşılaşılan Bacak Estetiği Sorunları Nelerdir? Fiona Estetik ve Plastik Cerrahi 0 23 Mart 2023 11:11
Yüzüne Sünnet Derisi Enjekte Ettiren Selen Görgüzel Şimdi de Ayı Kanı Arıyor Beatrice Ünlülerin Dünyası 2 13 Ekim 2022 20:54




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net