Forum Logo




Lezzetli Çorba Yapmanın Püf Noktaları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Ocak 2024, 00:10   #1
Çevrimiçi
Admin
Lezzetli Çorba Yapmanın Püf Noktaları




Lezzetli Çorba Yapmanın Püf Noktaları
Www.TrendForum.Net

Çorba Türk mutfağının en önemli başlangıç yemeği malum. İster soğuk kış günlerinde, ister Ramazan döneminde iftar ve sahurlarda çorba vazgeçilmez bir lezzettir.

Yapması kolay gibi gözükse de, lezzetli bir çorba yapmanın bazı dikkat edilmesi gereken püf noktaları var. İşte onlardan bazıları…

Çorbanın yağı fazla olduğunda ve çorba sıcaksa yağı emmesi içine marul yaprağı konur.
Tahta kaşıkla karıştırılarak, ağır ateşte pişirilen çorbalar daha lezzetli olur.
Sade su yerine et ve tavuk suyu ya da sebze suyu kullanarak pişirmek çorbaların lezzetini arttırır.
Haşlanan sebze suları bol miktarda vitamin içerdiğinden dökülmek, yerine çorbalarda kullanılabilir.
Et suyu tabletleri yüksek oranda tuz içerdiğinden, bu tabletleri kullanırken çorbaya daha az tuz eklenmesi uygundur.
Çorbanın tuzu fazla olduğunda, içine soyulmuş bütün halde çiğ patates atılır. Çorba pişince içinden alınır.
Kıvamı koyu olan çorbayı açmak için sıcak su eklenmelidir.Corba
Un ile yapılan çorbalarda, çorbanın kıvamı az geldiyse, yani sulu olduysa, ayrı bir kapta unu ve yağı pişirerek çorbaya ilave edilebilir.
Bayat ekmekler küp şeklinde kesildikten sonra fırında hafifçe kızartılır. Hazırlanan bu ekmekler buzdolabında saklanır. Çorba yapıldığı zaman üstüne çok yakışır.Böylelikle hem ekmekler değerlenmiş, hem de çorba doyurucu bir hal almış olur.
Sebze ile yapılan çorbalarda, çorba sulu olduysa, çorbanın yapıldığı sebze püre haline getirilip çorbaya eklenebilir. Nişastalı sebzeler kıvam arttırıcı özelliğe sahiptir.(patates gibi)
Sütlü ya da yoğurtlu çorbalarda yoğurdun kesilmemesi için, çorbanın sıcaklığı ile ya da kaynar su ile yoğurt ya da süt ısıtılarak çorbaya ilave edilir.
Terbiye malzemesi çorbaya azar azar eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çorba, lezzetli, noktaları, püf, yapmanın


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hazır Çorba Asi Ruh Trend Sözlük 6 28 Aralık 2023 19:46
Afrodizyak çorba.. Beatrice Çorbalar 5 14 Kasım 2023 16:51
Evde Egzersiz Yapmanın 10 Püf Noktası Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 11 Mayıs 2023 07:35
Detoks Yapmanın Altın Kuralları Nelerdir? Beatrice Kilo vermek istiyorum 0 12 Ekim 2022 18:56
Âdet, lohusalık hallerinde vücut temizliği yapmanın, sakıncası var mıdır? mamihlapinatapai İslamda Kadın ve Aile 0 06 Mayıs 2022 13:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net