Forum Logo




5 adımda pamuk gibi ayaklara sahip olun


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Mayıs 2023, 13:19   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
5 adımda pamuk gibi ayaklara sahip olun




5 adımda pamuk gibi ayaklara sahip olun
Www.TrendForum.Net




Kuru ve çatlamış ayak görünümünden kurtulmak, ayaklarınızı pamuk gibi yumuşak yapmak için düzenli olarak bakım yapmanız gerekir. Ayaklarınız da gün içerisinde nem kaybı yaşar ve havasız kalır. Bu sebeple de ayaklarınızı şımartmak ve özel bakım uygulamanız gerekir. Posta.com.tr okurları için evde ayak bakımı yapmanın ipuçlarını derledik.

Güzel, kusursuz ve yumuşak ayaklara sahip olabilmek için evde düzenli olarak bakım yapmanız gerekir. Ayaklarınız da aynı yüzünüz gibi neme ihtiyaç duyar. Bakım yapılmayan ayaklar zamanla kuru ve çatlak görünür. Ayak bakımı nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.

1. ADIM: AYAKLARINIZI SUYUN İÇİNDE DİNLENDİRİN

Günün yorgunluğunu atmak ve ayaklarınızı rahatlatmak için haftada 1-2 kez ayaklarınızı suyun içerisinde bir 10-15 dakika bekletin.

Suyun ılık olmasına dikkat edin. Hazırladığının suyun içerisine doğal yağlar ekleyerek ayaklarınızın nefes almasını sağlayın.

1 kabın içerisinde ılık suyu koyu ve içerisine lavanta yağı ekleyin.
Ayaklarınızın şişliğini alması için az miktarda tuz da ekleyebilirsiniz.
Bu suyun içerisinde ayaklarınızı 5-10 dakika bekletin.


2. ADIM: TIRNAKLARINIZI TEMİZLEYİN
Ayaklarınızın bakımlı görünmesi için pedikür yapmanız şart. Ayaklarınızı suda beklettikten sonra havlu ile nemini alın ve pedikür işlemine geçin.

Pedikür yaparken tırnak kenarlarındaki etleri kesmeyin. Sadece ayak törpüsü veya kalın kıllı bir tırnak fırçasıyla etleri geriye doğru ittirin. Böyle ayaklarınızın daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayak tırnaklarınızı da törpü ile kısaltın.

3.ADIM: ÖLÜ HÜCRELERDEN ARINDIRIN
Ayaklarınız çok fazla havasız kaldığı için ölü hücreler birikir. Ayağınızda biriken ölü hücreler çatlak ve kuruluğa sebep olur.

Aynı yüzünüz gibi ayaklarınızı da ölü hücrelerden arındırmanız gerekir. Bunun en iyi yolu da ayaklarınıza peelig yapmak. Ayaklarınıza düzenli olarak peeling yaparak hücrelerin yenilenmesine destek olabilirsiniz.

Peelingler ayaklarınızı derinlemesine temizler ve daha kusursuz görünmesine yardımcı olur. Piyasada bulunan ayak peelingi ürünlerini düzenli olarak kullanabilirsiniz. Ayak peelingini haftada 1-2 kez yapmanız yeterli olur.




4. ADIM: AYAKLARINIZI NEMLENDİRİN
Ayaklarınız gün içerisinde nemini kaybeder. Bu sebeple de kuruluk sorunu ortaya çıkar. Ayaklarınızın kaybettiği nemi geri kazandırmak için ayaklarınızı nemlendirmeniz gerekir.

Ayaklarınızı beslemek, çatlakları ve kurulukları önlemek için ayaklarınızı nemlendirin. Ayak bakımı için özel olarak kullanılan kremleri masaj yaparak uygulayın. Bu kremler hem kan dolaşımını engeller hem de ayak kokusunun önüne geçer.

5. ADIM: DOĞAL AYAK MASKESİ
Avokado ve muz kullanarak hazırlayacağınız ayak maskesi ile ayaklarınızı neme doyurabilirsiniz. Avokado kuru ciltler için idealdir. Cildi nemlendirir ve yumuşatır. Muz, bir nemlendirici gibi çalışır. Cildinizi daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirir.

Olgunlaşmış 1 muz, yarım avokadoyu maske kıvamına getirin.
Topuk ve ayaklarınızın üzerine kalınca sürerek uygulayın.
15-20 dakika boyunca bekletin.
Sonra ayakları ılık suyla yıkayın.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adımda, ayaklara, gibi, olun, pamuk, sahip


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Parlak ve Işıltılı Saçlara Sahip Olmak İçin: İşe Yarayan Altın Gibi Öneriler DeepSilence Saç ve Makyaj Dünyası 1 12 Mayıs 2023 11:01
Egzersiz Sonrası Duş Alırken Dikkatli Olun Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 28 Nisan 2023 08:20
WORD: RTF Dosyalarını Açarken Emin Olun Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 11 Nisan 2023 05:52
Rüyada Pamuk Görmek Asi Ruh Rüya tabirleri 0 01 Nisan 2023 17:09
Orhan Pamuk - Cevdet Bey Ve Oğulları Kitap Özeti Asi Ruh Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 12 Mart 2023 06:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net