Forum Logo




Faydalı diye içiyoruz ama sağlığımızı tehdit ediyor! Arıtma sularındaki gizli tehlike

Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice
  • 2 Post By Chen

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Eylül 2023, 18:30   #1
Çevrimiçi
Prenses Üye
Faydalı diye içiyoruz ama sağlığımızı tehdit ediyor! Arıtma sularındaki gizli tehlike




Faydalı diye içiyoruz ama sağlığımızı tehdit ediyor! Arıtma sularındaki gizli tehlike
Www.TrendForum.Net

Milyonlarca insan, daha sağlıklı ve temiz bir suya ulaşabilmek için evlerinde arıtma sistemi kullanıyor. Ancak evinizde gönül rahatlığıyla tükettiğiniz arıtma suları tahmin ettiğiniz kadar hijyenik olmayabilir.

İçtiğimiz suyun kaynağı ve içerisindeki mineraller sağlığımız için büyük önem taşıyor. Özellikle böbrek hastalıkları için hayati önemi bulunan suyu güven vermeyen yerlerde içmek tehlikeli durumlara yol açabiliyor. 90'lı yıllarda başlayan su arıtma cihazları günümüzde de sıklıkla kullanılıyor. Bu cihazların pratik olması kullanımının yaygınlaşmasını sağlıyor.

90'lı yıllarda başlayan su arıtma cihazları günümüzde de sıklıkla kullanılıyor. Bu cihazların pratik olması kullanımının yaygınlaşmasını sağlıyor. Arıtılmış su tüketiminin kalp, damar ve kemik sağlığı problemleri, hipertansiyon, okul çağındaki çocuklarda büyüme geriliği, diş çürükleri ve yetişkin nüfusta bazı kanser türleri gibi birçok hastalığa neden olabileceği belirtiliyor. Arıtma cihazları alınacağı zaman uluslararası gıda sertifikası olmasına dikkat etmek gerekiyor. Satılan birçok cihazın uluslararası gıda sertifikası bulunmuyor.


Bu da sağlığı büyük ölçüde tehdit ediyor. Suların arıtma işlemini tam olarak yapamaması suyun içerisinde kalan mikrop ve bakterilerin vücuda girmesine neden oluyor. Kirlenmiş sular bağışıklığı düşürerek enfeksiyonlara neden oluyor. Arıtma cihazı kullanan kişilerin cihazlarının bakımını düzenli olarak yaptırması gerekiyor. Bakımı aksatılan cihazlar suları yeterli miktarda temizleyemiyor. Pet şişelerde içilen sular da kanserojen özellikler taşıyarak ciddi sağlık problemlerine neden oluyor. Özellikle güneş ışığında beklemiş olan suların kesinlikle içilmemesi gerekiyor. Suyu cam şişeden içmek yapacağınız en sağlıklı tercih olarak görülüyor

Ancak doğru filtreler kullanıldığında ve rutin bakımlar yapıldığında arıtma suyu içmenin çeşitli faydaları da mevcut.

Su ihtiyacını damacana su ile karşılayanların evlerinde/ofislerinde ne kadar içme suyu kaldığını sürekli takip etmeleri gerekir. Tabii bu takibi yaparken mağdur olmamak için yeni siparişin ne kadar sürede gelebileceğini de aşağı yukarı hesaplamak önemlidir. Arıtma suyu tercih edenler ise diledikleri an içme suyuna kolayca ulaşabilirler.

Pet şişe ve damacanaların saklanma koşulları oldukça önemlidir. Örneğin güneş ışınlarına temas eden plastik, çözünmeye başlar ve suya sağlık için zararlı maddelerin karışmasına neden olabilir. Öte yandan plastik şişe kullanımı çevre için de zararlıdır. Bir pet şişenin doğada çözülmesi için 400 yıla ihtiyaç vardır. Çevre kirliliğini önlemek ve daha sağlıklı bir çevre için pet şişe kullanımını azaltmak bu anlamda oldukça önemlidir.

Her meyvenin ve sebzenin farklı bir yıkanma şekli var ancak buradaki püf nokta temiz su. İster yapraklı sebze, ister kabuklu meyve olsun, bol temiz suyla yıkanan besinler değerini de koruyor. Musluktan akan suyun temizliği yediğiniz meyvenin ve yaptığınız yemeğin lezzetinde de değişim yaratıyor. Su arıtma cihazlarındaki ters osmoz filtre sistemi, musluk suyunuzda depolama ve su hatlarının düzenli temizlenmemesi ve eskimesinden kaynaklı bulunabilecek tortu, klor, ağır metal gibi kirleticileri suyunuzdan arındırıyor.

Böylece musluğunuzdan akan suyu gönül rahatlığıyla içebiliyor; sebze ve meyvelerinizi temiz suyla yıkayabiliyorsunuz. Öte yandan arıtılmış su, su ısıtıcısı, çaydanlık, kahve makinesi ve ütü gibi eşyalarda kireç oluşumunu da azaltır. Böylelikle su ile teması olan küçük ev aletlerinizi de kirecin zararlarından korur.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 07 Eylül 2023, 18:50   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Faydalı diye içiyoruz ama sağlığımızı tehdit ediyor! Arıtma sularındaki gizli tehlike




Düzenli bakım yaptırmak lazım aksi halde hasta eder zaten tadı bile değişik olur ki
BeSte bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 07 Eylül 2023, 19:11   #3
Çevrimdışı
Silver Üye
Yanıt: Faydalı diye içiyoruz ama sağlığımızı tehdit ediyor! Arıtma sularındaki gizli tehlike




Ahh ahh nerede köy çeşmeleri tertemiz ırmakları
gupse ve BeSte bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 07 Eylül 2023, 19:38   #4
Çevrimiçi
Prenses Üye
Yanıt: Faydalı diye içiyoruz ama sağlığımızı tehdit ediyor! Arıtma sularındaki gizli tehlike




Aynen ççok haklısınız
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ama, arıtma, diye, ediyor, faydalı, gizli, içiyoruz, sağlığımızı, sularındaki, tehdit, tehlike


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Gök Olayları Fiziksel Sağlığımızı Nasıl Etkiliyor? Asi Ruh Astroloji ve Burçlar Dünyası 0 03 Haziran 2023 21:00
WhatsApp'ın Gizli Sohbetlerinizi Gerçekten Gizli Yapan "Sohbet Kilidi" Özelliği DeepSilence Whatsapp 0 16 Mayıs 2023 11:46
Gizli Gizli Dinlediğimiz Şarkılar Astrea Kafamıza Göre 15 15 Mart 2023 20:04
BM: Kızıldeniz'deki petrol tankeri, 6 ülkeyi tehdit ediyor KoJiRo Dünyadan Haberler 0 06 Haziran 2022 08:40
Kiryakos Miçotakis: Türkiye bizi tehdit ediyor KoJiRo Dünyadan Haberler 0 02 Haziran 2022 05:23




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net