Forum Logo




Gaz ve şişkinlik sorununu kökten çözecek!

Sağlık hakkında aklınıza gelebilecek her şeyin toplandığı bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Eylül 2023, 18:31   #1
Çevrimiçi
Prenses Üye
Gaz ve şişkinlik sorununu kökten çözecek!




Gaz ve şişkinlik sorununu kökten çözecek!
Www.TrendForum.Net

Gaz sorunu hemen herkesin yaşadığı ve en sık görülen sorunlardan biri. Sevdiğiniz bir kıyafeti giymenin bile sorun haline gelebildiği bu problemle baş etmenin en iyi yolu ise; doğadan faydalanmak. Deneyebileceğiniz birkaç doğal yöntem; tüm sorunu çözebilir. İşte o ipuçları…


İlk olarak gaz ve şişkinliğe neden olan sorunun ne olduğunu tespit etmek, bu sorunu çözmenin en kestirme yolu olabilir. Örneğin; çok fazla yüksek lifli gıda tüketmek, çok fazla gazlı içecek içmek veya sindirim sisteminizle ilgili altta yatan sorunun kaynakları olabilir. Fakat aralıklarla ortaya çıkan gaz sorununu bitirmek için birkaç basit yöntemi deneyebilirsiniz.

Zencefil, ister kök olarak, ister toz halinde tüketilsin, mide ağrısını hafifletmeye yardımcı olduğu ve potansiyel olarak gazı azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.

Beslenme Uzmanı Trista Best, "Sindirim sisteminin kaslarını gevşetme doğal yeteneği sayesinde, düzgün sindirimi teşvik ederek gaz üretimini azaltmaya yardımcı olur" açıklamasında bulundu.

Ayrıca Best, antiinflamatuar bir bileşik olan "gingerol", mideyi rahatlatarak ve şişkinliği azaltarak gazı azaltmaya da yardımcı olabilir.

REZENE TOHUMU

Rezene, güçlü tatları ve aromaları nedeniyle çeşitli mutfaklarda kullanılan bir bitkidir, ancak yağ formunda veya çay olarak da mide ve gaz gidermeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Beslenme Uzmanı Lauren Manaker, rezene tohumunun, rahatsız edici gaz oluşturan sindirim sistemi bakterilerinin aktivitesini engelleyerek gaz üretimini azaltmaya yardımcı olabilir ve bu nedenle rezene tohumu yağı ile takviye almak bir miktar gaz ve şişkinlik hissini azalttığını belirtti.

Başka bir seçenek de rezene tohumu yağını tek başına kullanmaktır; bu yağ birkaç damla suya damlatılarak tüketilebilir.

NANE YAĞI

Rezene tohumu yağına benzer şekilde, nane yağı da şişkin hissettiğiniz anlarda rahatlama sağlayabilir.

Best, nane yağının mide-bağırsak yolunda bulunan kasları rahatlattığının bilindiğini belirtti. Bu sayede yiyecek ve gazın sindirim sistemi yoluyla iletilmesi, gaz semptomlarının genel olarak hafifletilmesine yardımcı olur.

Best; "Nane yağındaki aktif bileşikler olan mentol, bağırsakların düz kasları üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir ve bu gevşeme, gaz ve şişkinlik oluşumuna katkıda bulunabilecek spazmları ve kasılmaları azaltabilir. Nane yağı ayrıca hareketi teşvik etmeye de yardımcı olabilir." açıklamasında bulundu. Bu yağı suya veya çaya sadece birkaç damla ekleyerek tüketebileceğiniz gibi, kas gevşetici özelliğinden faydalanmak için doğrudan midenize de uygulayabilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çözecek, gaz, kökten, sorununu, şişkinlik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ben seni arkadaş olarak görüyorum | KÖKTEN ÇÖZÜM DeepSilence Kadın & Erkek İlişkileri 0 28 Ağustos 2023 11:28
Microsoft, Windows 10 ve 11’deki Secure Boot Sorununu Düzelten Güncellemeleri DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 15 Temmuz 2023 17:50
Sokak köpeği sorununu en net gösteren kare KoJiRo Ülkemizden Haberler 1 12 Temmuz 2023 18:42
2 damla şampuanınıza eklemeniz yeterli! Kökten dibe uygularsanız haftada 3 cm uzatıyo DeepSilence Saç ve Makyaj Dünyası 1 15 Haziran 2023 13:47
AlphaTauri, Kanada GP öncesinde Tsunoda'nın DRS sorununu çözdü KoJiRo Formula 1 0 17 Haziran 2022 20:07




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net