Forum Logo




Sık sık poğaça tüketenler dikkat! Sebep olduğu hastalıklar duyanları şaşırtıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Aralık 2022, 14:49   #1
Çevrimiçi
Sık sık poğaça tüketenler dikkat! Sebep olduğu hastalıklar duyanları şaşırtıyor




Sık sık poğaça tüketenler dikkat! Sebep olduğu hastalıklar duyanları şaşırtıyor
Www.TrendForum.Net

Birden çok çeşidi olan ve herkesin çok severek yediği, sabahları sofranın vazgeçilmezi olan poğaçanın aslında pek çok zararı bulunmakta. Sebep olduğu hastalıklar duyanları şaşırtıyor.

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar, günlerinin yoğunluğundan dolayı kahvaltıya zaman ayıramamakta. Bundan dolayı daha pratik ve ayak üstü atıştırabilecekleri yiyeceklere yönelmektedirler. Bunların başında da poğaça gelmektedir.

Sadece büyükler değil çocuklarda sıklıkla tüketmekteler. Beslenme çantasında sıklıkla bulunan bu yiyecek her kesimin damak zevkine hitap ediyor.

Herkesin severek tükettiği poğaçalar sağlığımızı büyük derecede tehdit etmektedir. Birçok hastalığa yol açabilen bu poğaçanın zararları oldukça fazladır. İşte bu çok severek tükettiğimiz poğaçanın yol açtığı hastalıklar...

Kalp ve damar hastalıkları

Evlerde bulunan pek çok malzeme ile poğaça yapılması mümkündür. Ancak dışarıdan alınan poğaçalarda çokça margarin bulunmakta ve yağlar arasında en çok zararlı olan bu margarin kalp ve damar sağlığında ölüme bile yol açabilmektedir.

Çok miktarda margarinin bulunduğu bir poğaçayı sabah saatlerinde tüketmeniz kalbinizin yorulmasına sebep olmaktadır. Bu durumda zamanla vücudunuzun tamamına etki eder ve damarlarınızın tıkanmasına sebep olur.

Mide problemleri

Sabah yediğinizde çok bir şey olmasa da günün geri kalanında özellikle midesi hassas olan kişileri mahvedebilir. Midesi hassas olan kişilerin tüketmemesi gereken bu sıcak poğaçalar kısa bir süre içerisinde mide yanmasına ve ağrıya sebep olabilir.

Bağırsak Sistemi

Vücudunuza kısa sürede zarar verebilecek olan bu poğaçalar sıkça tüketildiğinde tuvalete çıkmakta da problem yaratabilir. Bağırsak problemlerine yol açan bu poğaçalarda özellikle sade olanları tüketilmemelidir.

Yüksek kolesterol

İçerisinde çok fazla derecede margarin bulunan poğaça, kroner kalp rahatsızlığına yakalanma oranınızı arttırır ve LDL denilen kolesterolün yükselmesine de neden olur.

Çocuk sağlığı

Büyüme döneminde olan çocukların doğru beslenmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle çocuklara poğaça gibi şeylerin yedirilmemesi gerekilmektedir.* Bu tür yiyecekler çocuklarda hiperaktive ve dikkat eksikliğine neden olur.

Fazla kilo

Bir adet poğaça 450 kalori bulundurmaktadır. Sizin bu kaloriyi yakmanız için 7500 tempolu adım atmanız gerekmektedir. İçerisinde fazla derecede yağ bulunduran poğaçayı 2 ay boyunca düzenli olarak yerseniz 2.5kilo yağ kütlesini vücudunuzda görebilirsiniz.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 10 Aralık 2022, 14:50   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Sık sık poğaça tüketenler dikkat! Sebep olduğu hastalıklar duyanları şaşırtıyo




ben brokoli salatası hastasıyım çok güzel oluo
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dikkat, duyanları, hastalıklar, olduğu, poğaça, sebep, sık, tüketenler, Şaşırtıyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Engel yenilen en saçma sebep DeepSilence Trend Sözlük 10 24 Şubat 2024 19:47
Birinden anında soğumanıza sebep olan bir şey? Beatrice Kafamıza Göre 12 29 Mayıs 2023 00:33
Kadınlardan korkmamız için bir sebep Er Şaban Kafamıza Göre 5 26 Mart 2023 04:52
Erkeklerin cinsel performansını yerle bir eden 17 sebep Beatrice Sağlık Haberleri 2 28 Kasım 2022 00:58
Intel Arc A380, Overclock Performansıyla Şaşırtıyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 20 Temmuz 2022 21:05




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net