Forum Logo




Elton John


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 14:03   #1
Çevrimiçi
Elton John




Elton John
Www.TrendForum.Net


Gerçek adı Reginald Kenneth Dwight olan Sir Elton Hercules John; 25 Mart 1947 de Pinner, Middle***, Londra,İngiltere’de dünyaya geldi.

1961’de annesiyle babası boşandı. Pinner County Grammar School’da 15 yaşına kadar eğitim gördü. Elton John, piyanoya başladığında sadece 3 yaşındaydı. Elton John‘un babası Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin trompetçisi idi. Elton John 4 yaşındayken piyano dersleri almaya başladı. 11 yaşında, Kraliyet Müzik Akademisi’nden burs kazandı. 6 yıllık müzik eğitiminin ardından, müzik dünyasının ve gösteri dünyasının içinde yer almak isteği ile okulunu terk etti.


John, sadece 15 yaşındayken, annesinin ve büyükbabasının isteğiyle bir barda, hafta sonlarında piyano çalmaya başladı. Bir süre sonra 60’lı yılların başında arkadaşlarıyla beraber Corvettes grubunu kurdu ,daha sonra grubun adı Bluesology olarak değiştirildi. 1965’te profesyonel müzisyen oldu. Ardından Eurovision‘un ilk yıllarında İngiltere adına müsabakaya kanda ve Caleb Quaye de gitardaydı ve 1966’da Long Jonn Baldry, gruba katıldı. 1966 da Bernie Taupin ile tanıştı. Bernie Taupin o sıralar adı sanı duyulmamış Lincolnshire’lı bir söz yazarıydı ve sonradan 32 yıl boyunca Elton John’a şarkı sözü yazacaktı. Mektuplaşarak devam eden bir iletişim sonunda ilk ortak çalışmaları olan “Scarecrow” şarkısını yaptılar. İşte o tarihte ticari açıdan daha uygun olacağı düşüncesiyle Reginald Dwight, eski meslektaşları Dean ve Baldry’nin önadlarını alıp Elton John olarak değiştirdi adını.



Elton John zamanla, uluslararası üne kavuştu. 1970’lerde çıkardığı albümlerle artık bir yıldız olmuştu. Elton John, bu dönemde John Lennon gibi ünlü sanatçılarla çalışmaya başladı. Kısa bir süre sonra Elton John artık bir “süper yıldız”dı. ABD’deki konserleri tam bir gösteri havasında geçiyordu. Amerika konserlerinde giydiği komik kostümler ve gözlükler dikkatleri çekmişti. Elton John, kendi kendini lanse eden tek rock starıdır.

1976’da Kiki Dee ile yaptığı düet “Don’t Go Breaking My Heart”, “Here and There” ve “Blue Moves” ile zirveyi yine yaşadı. Avrupa’da büyük beğeni kazanan bu şarkılar, 2 milyonun üzerinde satış sağladı.

1979’da Bernie Taupin, Los Angeles’e yerleşti. Elton John ve Bernie Taupin beraberliği de böylece koptu. Elton John şarkılarının söz yazarını kaybetmişti artık. Bundan sonra Elton şarkı sözlerini piyanist ve Tony Osborn’un oğlu Gary ile yazdı. Bu yeni ortaklık, birkaç başarılı şarkının doğmasını sağladı. Bu döneme ait hatırlanabilecek en önemli şarkı enstrümantal olan “Song for Guy”. Daha sonra yine Bernie Taupin ile çalışmaya devam etti.

Futbol tutkusuyla da bilinen Elton John, Watford takımına da destek verdi. Klübün %15’lik hissesine sahip oldu. Takımı, 1985 final kupasını kazandı.

Başarılı müzik kariyerinin ardından kişisel problemler Elton’un canının sıkıyordu. Saçları dökülüyor, kilo alıyordu. Ayrıca biseksüel olduğu konusunda yordu. Çünkü homoseksüel olarak tanınması onu o dönemde korkutuyordu. 80’li yıllarda bu yüzden albüm satışları durdu. 1988’de, mükemmel bir şarkı “Reg Strikes Back”ı gerçekleştirdi. Tempolu şarkısı “I Don’t Wanna Go On With You Like That” büyük ilgi gördü.

1991 Nisan’ında, Sunday Times, Büyük Britanya’nın en zengin kişileri arasında Elton John’u da gösterdi. 1992’de formu çok iyi idi ve yeni albümü “The One” da ona tekrar başarı getirmişti.

Aynı yıl Aids ile mücadele için bir fon oluşturdu. Konser ve albüm gelirlerinin büyük bir bölümünü buraya devretti. 1993’te Bonnie Rait, Paul Young, KD Lang ve George Michael’i davet ettiği albümü “Duets” ile beklediği başarıyı yakaladı. Yine aynı yıl, “The Lion King” filmi için bestelediği 5 yeni şarkı geldi. Albüm ABD’de bir numara oldu.
“Can You Feel The Love Tonight” “En İyi Film Müziği” Oskar ödülünü aldı. Grammy ödülünü tam beş kez kazanmıştır.

“The Big Picture” albümü büyük istek gördü. Ticari başarısı büyük oldu. Bir yıl sonra, ABD’nin en çok satılan albümü olarak açıklandı.

Prenses Diana ile de çok iyi dosttular. Diana’nın trajik ölümünün ardından ailesinin özel ricası üzerine cenazesinde “Candle In the Wind” şarkısını yeni sözleriyle ve hatasız bir performansla söyledi. Westminster Abbey’deki bu duygusal anın televizyonlarda iki milyar kişi tarafından seyredildiği tahmin edilmektedir.

Alkol bağımlılığı nedeniyle 1990’da Chicago‘da bir rehabilitasyon merkezinde bir süre yattı.

1998’de ‘Müziğe ve hayır işlerine hizmetlerinden dolayı’ İngiltere Kraliçesi tarafından Şövalyelik ünvanı verilen ‘Sir’ Elton John, 1999 Temmuz’unda kendisine bir kalp pili takılması üzerine “Havaalanlarının güvenlik kontrollerinden geçerken alarmları neden çaldırdığımı açıklayacak bir kart taşımam gerekecek şimdi..” yorumunu yapmıştır.

1995’te medyanıderece samimi röportajlar verdi, mizah duygusunu da sergileyerek özel yaşamıyla ilgili itiraflarda bulundu. Cinsel tercihlerinden; kilosu ve kelliğiyle ilgili takıntılarından rahatlıkla bahsetmesi nedeniyle, pop haberlerinde adı sıkça ve takdirle anılır oldu. 1970’lerin sonunda bir röportajda biseksüel olduğunu söylemişti ama yıllar sonra bunun bir taviz olduğunu, aslında eşcinsel olduğunu da belirtmiştir.

Elton John 1992’de partneri Ryan White’ın Aids‘ten ölümü üzerine Elton John Aids Foundation vakfını kurdu. Grammy ödülünü alan That’s What Friends are For single’ının ve sonraki bütün single’larının gelirini bu vakfa bağışladı.

Elton John, sanatçılığının yanı sıra, bir eşcinsel olması konusunda da insanlar arasında tanınmıştır. İlk evliliğinde damat, ikincisinde gelin olan tek sanatçıdır.

Rolling Stone dergisi; onu gelmiş geçmiş en iyi 100 sanatçı arasında 49. sırada göstermiştir.

Evlilikleri :



1. Evliliği;14 şubat 1984 sevgililer gününde Renate Blauel ile evlendi. 1988 Aralık ayında, boşandı.
2.Evliliği; Elton John (gelin) 21 Aralık 2005’te partneri (damat)David Furnish’le evlendi. Taşıyıcı bir anneden California’da dünyaya gelen Zachary Jackson Levon Furnish-John adını verdikleri bir erkek çocukları var.

Kaynak:Haberler.com
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
elton, john

« Kaan boşnak | Mero »

Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
John Lennon KoJiRo Sanatçılar 0 18 Haziran 2022 14:00
İDDİA: Atlanta Hawks’ta John Collins Takasa Açık, Blazers Devrede KoJiRo Basketbol 0 14 Haziran 2022 20:13
Mike James, John Brown ve Rokas Jokubaitis’e Ödüller KoJiRo Basketbol 0 11 Haziran 2022 12:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net