Forum Logo




Yeni sosyal medya platformu "BeReal": Instagram tarihe mi karışıyor?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Kasım 2022, 09:15   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yeni sosyal medya platformu "BeReal": Instagram tarihe mi karışıyor?




Yeni sosyal medya platformu "BeReal": Instagram tarihe mi karışıyor?
Www.TrendForum.Net

Instagram'a rakip olabilecek yeni bir sosyal medya platformu olan BeReal her geçen gün daha popüler hale geliyor. Herkesin günün rastgele saatlerinde arkadaşlarıyla konuşup kendi fotoğraflarını paylaştığı yeni fotoğraf paylaşım uygulaması BeReal hakkında tüm detaylar.


BeReal son zamanlarda oldukça popüler bir sosyal medya uygulaması haline geldi. BeReal, kişinin kendi görüntüsünü, kişinin hayatının o anda olduğu gibi daha özgün fotoğraflarını çekmesine odaklanan bir sosyal medya ve fotoğraf paylaşım uygulaması. Instagram, gösterişli bir fotoğraf veya video koleksiyonu oluşturup düzenleyerek takipçileri ve beğenileri çekmekle ilgiliyse, BeReal tam tersi. Tamamen daha az gösterişli, daha doğal ve samimi bir şekilde kişinin bağlantıları ile daha "gerçek" anlar paylaşmasına olanak tanıyan spontan gönderilerin olduğu bir sosyal medya platformu.

BeReal, daha özgün gönderileri kolaylaştırmak ve teşvik etmek için tasarlanmış. BeReal, basit fotoğraf paylaşımı yerine ilginç bir zamanlanmış fotoğraf istemi formatına sahip.

Kullanıcılarının başkalarının kaydırması için sürekli bir içerik akışı olmayan uygulama, Tüm kullanıcılara, fotoğraf çekmelerini isteyen günlük bir push bildirimi gönderir. BeReal kullanıcılarına, fotoğrafı çekip yayınlamaları için başlangıçta en fazla iki dakika verilir. Ancak, süre dolduktan sonra da fotoğraf gönderebilir. Arkadaşlarınızın gönderilerini (veya diğer kullanıcıların herkese açık gönderilerini) görüntülemek için önce günlük fotoğrafınızı göndermeniz gerektiğini de belirtmekte fayda var.

Bir BeReal gönderisi, diğer platformlardaki çoğu sosyal medya gönderisine kıyasla oldukça sadedir. Bu, aynı anda çekilmiş iki fotoğrafı içeren bir resim gönderisidir: ne yaptığınızın bir fotoğrafı ve önceki fotoğrafı çekerken çekilmiş otomatik bir özçekim. Sonuç, büyük fotoğrafın üzerine yerleştirilmiş ve sol üst köşede daha küçük dikdörtgen bir selfie ile yaptığınız şeyin dikey olarak yönlendirilmiş büyük bir fotoğrafı bulunan basit bir karedir. Yayınlandıktan sonra gönderiye yalnızca bir başlık ekleyebilirsiniz. Filtre, çıkartma veya başka bir şey ekleyemezsiniz. Bu fotoğrafları da düzenleyemezsiniz.



BeReal gönderiniz yayınlandıktan sonra, arkadaşlarınız uygulamanın RealMojis özelliği ile gönderiye yorum yapabilir veya tepki verebilir. RealMojis özelliği, bir fotoğrafa tepki vermek için kullanmak istediğiniz emojiyi yeniden oluşturduğunuz bir fotoğrafınızı eklemenizi sağlar. Dolayısıyla, başparmak yukarıya emojisini seçerseniz, başparmak yukarıya işaretini yaparken kendinizin bir özçekimini yapmanız istenecektir. Son olarak BeReal'da arkadaşınız olmayan kişilerin herkese açık BeReal gönderilerini içeren sınırlı bir Keşif sekmesi de bulunur. Keşif bölümünden görüntülediğiniz gönderilere yorum yapamazsınız, ancak onlara tepki verebilirsiniz. Kendi yayınlarınızı da herkese açık olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

BeReal'ı indirmek ve kullanmak ücretsiz. Şu anda Android ve iOS cihazlarda kullanılabilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bereal, instagram, karışıyor, medya, platformu, sosyal, tarihe, yeni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sosyal medya fenomeni olan biriyle aşk yaşar mısınız? Never Give Up Trend Sorular 14 21 Ocak 2024 19:19
En iyi mizah hangi sosyal medya platformunda yapılıyor? mamihlapinatapai Trend Anketler 13 04 Mart 2023 07:14
Meta, ABD’nin sosyal medya operasyonunu ifşaladı! DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 0 24 Kasım 2022 09:14
Sosyal medya devleri için intihar soruşturması DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 0 06 Ekim 2022 12:34
Beklenen Sosyal Medya Düzenlemesi Meclise Sunuldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 05:25




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net