Forum Logo




Twitch, Platformdaki Çocuk İstismarını Engellemeye Çalışıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Kasım 2022, 09:17   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Twitch, Platformdaki Çocuk İstismarını Engellemeye Çalışıyor




Twitch, Platformdaki Çocuk İstismarını Engellemeye Çalışıyor
Www.TrendForum.Net

Geçtiğimiz aylarda platformdaki çocuk istismarı nedeniyle eleştirilen Twitch, bu konuda yeni önlemler aldığını açıkladı. 13 yaş altı hesapları engellemek isteyen platform, canlı yayın açmak için telefon numarası doğrulama özelliğinin yanı sıra birçok güvenlik güncellemesi yaptığını duyurdu.

Amazon çatısı altında faaliyet gösteren Twitch, milyonlarca insan tarafından kullanılmasıyla dünyanın en popüler canlı yayın platformlarından biri. Öyle ki yediden yetmişe her yaştan insan bu platformda canlı yayınlar açıyor veya yayınları izliyor. Ancak Twitch’in kullanımı bazı olumsuz durumların oluşmasına da neden olabiliyor. Bunlardan biri de platformdaki çocuk istismarı.

Birkaç ay önce Bloomberg tarafından paylaşılan bir rapor, çocuklar ve gençler arasında oldukça popüler olan Twitch’te korkutucu bir durumun yaşandığını ortaya çıkarmıştı. Yapılan bir araştırma, canlı yayın platformunda birçok çocuk istismarına rastlandığını ve istismarcıların çocukların yayınlara katılarak uygunsuz hareketler yapmaya zorladığını göstermişti. Son iki yılda yaklaşık 280.000 çocuğun hedef alındığı da raporda yer aldı. Bunun ardından ise Twitch’ten açıklama geldi ve önlemlerin alındığı aktarıldı. Şimdi de bu konuda yeni güncellemelerin yapıldığı duyuruldu.

Canlı yayın açmak için telefon numarası doğrulama geliyor


Daha önce paylaşılan blog postunu güncelleyen Twitch, platformdaki kötü niyetli insanlardan çocukları koruyacağını ve bu kişilere asla müsaade edilmeyeceğini aktararak istismarcılara karşı yeni önlemlerini duyurdu. Çocukları korumak için 13 yaş altı hesapların platforma dahil olmasını engellemek isteyen Twitch, yeni hamlelerinin de bunu güçlendirmek için olduğunu aktardı.

Amazon’a ait platformun açıklamalarına göre artık canlı yayın başlatmak için telefon numarası doğrulama yapılması gerekecek. Twitch, bu hamleyle 13 yaşından küçük kullanıcıların kendilerini riske atmasını engelleyeceğini belirtti. Daha önce engellenmiş 13 yaş altı kişilerin yeni hesaplar açmasının önüne geçilebilmesi konusunda adımların atıldığı da aktarıldı. Ayrıca, Twitch personelinin belli kullanıcı şikayetlerini görerek küçük yaştaki çocukların ilgilendiren olayları hızlıca tespit etmesini ve bu tarz olayların yaşanmasını engelleyen ‘moderasyon teknolojisi’nde iyileştirmelerin yapıldığı da eklendi.

Twitch, bunlar dışında mesajlaşma özelliği Whispers için varsayılan gizlilik ayarlarını güncellediğini ve platformda içerik bulmak için kullanılan belirli arama terimlerini veya kelimelerini engellediğini de ifade etti. Güvenlik için uzman kuruluşlarla işbirliklerini derinleştirdiğini belirten platform, metinlerdeki her türden zararlı içeriği keşfetmek için kendisine destek olabilecek yapay zekâ şirketi Spirit AI’ı satın alma işlemlerini tamamladığını da ekledi. Bu teknolojiyle, platformdaki uygunsuz kelimeler tespit edilebilecek ve olumsuz durumların önüne geçilmeye çalışılacak.

Twitch’in bu konuda biraz geri kaldığını da söylemek mümkün. Rakip sosyal medya platformları, hâlihazırda birçok yaş doğrulama sistemi kullanıyor. Popüler platformun yeni güncellemeleriyle büyük tartışma yaratan bu durumu engelleyip engelleyemeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çalışıyor, çocuk, engellemeye, platformdaki, twitch, İstismarını


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sony, 100 Megapiksel Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 2 23 Haziran 2022 16:44
Serdar Aziz, Sergio Ramos ile çalışıyor KoJiRo Fenerbahçe 0 12 Haziran 2022 16:19
Apple, 3nm M2 Pro İşlemcisi Üzerinde Çalışıyor Olabilir KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 10 Haziran 2022 14:30
Microsoft, Edge'in değiştirmeye çalışıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 22:16
TikTok'a Twitch Benzeri 'Ücretli Abonelik' Geliyor KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 24 Mayıs 2022 19:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net